Çamaşır Makinesinin Ortalama Ömrü Ne Kadardır?
-
Hacılar selamlar.Bizim bir Beko makina var 700 tl ye geçen sene aldık.
Şimdi bu makina haftada 5 defa çalışıyor.2 tane eleman var bunlar sene çamaşırları hep ön yıkamalı 2 saatlik programda yıkamak için diretiyorlar.Hepimiz 800 sıkmada yıkıyoruz ama 1.30 saat kullanıyor herkes o 2 eleman hariç.Ben mezun olmadan makina bozulsun istemiyorum.Acaba böyle yıkasalar hep bu ikisi önümüzdeki 3 sene içinde makina pert olur mu yoksa bir sakıncası yok mudur bırakayım yıkasınlar mı?
-
beko vestel v.b çamaşır makinelerinin ortalama ömrü 5 - 7 senedir hocam aksi bir durum yaşanmadıkça bırak istedikleri gibi kullansın adamlar :)
edit:bizim eski bi makine vardı biz çay içerken odaya oturmaya geliyodu hocam gözlerim yaşardı.
DevilKingtr tarafından 06/Şub/14 11:06 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam sıkmada problem filan olmaz. örneğin 8 kg lıktır. sen bunun içerisine 8 kg lık basarsan sonra çamaşır suyu çeker ve 15 kg ağırlık olur kazan - bilya ve amortisörleri zarar görür :) benim gibi battaniye ufak yolluk yıkarsan makinanın anasını s... sin :) birde 2-3 parça şeyleri biriktir öyle at makinaya.
-
bizim beko makine 15 yıldır çalışıyor. 1 kere tamir gördü o kadar.
-
Zemini gönyelersen (sıfıra sıfır düzeltirsen), suyunu eksik etmezsen ve prizle fiş arasına kara kutu koyarsan her gün 2 kere de çalıştırsan bozulmaz.
edit: galgon da kullan.
RETRET tarafından 06/Şub/14 11:00 tarihinde düzenlenmiştir -
RETRET bunu yazdı
Zemini gönyelersen (sıfıra sıfır düzeltirsen), suyunu eksik etmezsen ve prizle fiş arasına kara kutu koyarsan her gün 2 kere de çalıştırsan bozulmaz.
abi kalgona gelene kadar 5 yıl kalgon parası biriktirip 5 yıl sonra makineyi değiştirmek daha mantıklı değil mi? ucuz birşey değil bu ürün.
-
-
10 sene oldu evleneli makina 2 çocuk büyüttü haftanın 5 günü çalıştı. banamısın demedi daha.
-
bizde arçelik var 26 yaşında kendisi :)
-
RETRET bunu yazdı
Hocam o sıfırlamayı zaten yaptık.Elimle yokluyorum çalışmıyor vaziyetdeyken.Bir problem yok ama makina çalışmayı bitirdikden sonra 15-20 santim kayıyor.
Calgonda masraflı olduğu için kullanmıyoruz.
Bide suyuyla kara kutu olayını anlamadım.
-
Bide hacılar etkisi ne kadar vardır bilmemde biz bu makinayı ilk aldığımızda arkasında kazanı sabitleyen 4 tane çivi varmış bunlar çıkarılmadan 1-2 kere çalıştırdık baktık makina olduğu yerde zıplıyor sonra kapattık.Bunun heralde çok bir etkisi yoktur makinanın ömrüne?
Yine tbt sağolsun o problemide buraya konu açarak çözmüştüm : )
u235 tarafından 06/Şub/14 11:25 tarihinde düzenlenmiştir