Çanak Yönü Ayarlama
-
müritler uyducuya para vermeden çanağn yönünü nasıl ayarlayabilirim . nette bi kaç program buldm ama işe yaramadı bilgisi olan varmı ??
-
turksat - hotbird - canak kullanan kimse yokmu etrafında?
Bakarak aynı hizaya getirerek sinyali yakalarsın.
-
HoLyCat bunu yazdı
turksat - hotbird - canak kullanan kimse yokmu etrafında?
Bakarak aynı hizaya getirerek sinyali yakalarsın.
çatıda bir sürü çanak var ama öyle pek sağlıklı olmuyoki yayın yakalama olayı milimlik olay
-
Haci abi ellerinde bi kutu var sinyali yakaliyo, ona gore ayarliyolar.
Tv yakinsa cevrede de varsa anten ona baka baka yavastan cevirerek yapabilirsin sende ama.
-
O olay çok zor.1 cm kaydırsan görüntü gidiyor.
-
abicim en ilkelini yapacan varsa 37 ekran tv dama taşıyacan 3lü priz ve uydu alıcısınıda tabi
türksat için şöle güneydoğu yönünde çok ağır aşağı yukarı sonra 1 cm sola tekrar aşağı yukarı
arada uydu alıcısından kalite ve sinyal oranına bak uyduyu buldun ama sinyal kaliteside önemli
hot bird içinse böleee güneye doğru ama böle hafif batımsı olucak aynı yöntemi dene
benim sert bi rüzgarda vidalar filan hep gevşemişti ardından böyle kurdum cam gibimde çekmekte :D
-
yer uygunsa tv yi + uydu alıcıyı çatıya çıkar ufak ufak sinyal gücüne bakarak ayar çek
ben cepten tel açıom eve oldumu oldumu :D die die tuturana kadar ayar çekiyorum .50tl istiyo aç köpekler
-
en son ihtimal tv yi götürcem çatıya uyduyla fln yapıcam bi şekilde bakalım
-
hocam adamlar milimlik yapıyor bi cihazları var takıyorlar çanağa öyle milimlik ayarlıyorlar
-
mesutb bunu yazdı
en son ihtimal tv yi götürcem çatıya uyduyla fln yapıcam bi şekilde bakalım
evet öyle yap zaten uyducuların kullandığı cihazta tv ile aynı mantıkla çalışıyor.
eskiden makina pahallıyken kuçuk televizyon ile ayarlarlardı.
sinyal gücü 93 ün altına düşmesin türksatta
hortbit te 86 altına düşmesin
menü tuşundayken sinyaşl kalitesini gösterir zaten.
-
TV götürene kadar AV girişli bi navigasyon bul, uydu alıcı götür çatıya öyle hallet tv ile uğraşma, benim birader öyle yapıyor.
5 inç navigasyon var üzerinde de araç arka kamerası için AV girişi var, uydu alıcının av çıkışını navigasyona sokup çatıda uğraşıyo, tv yi ondan izliyo.