Çanak Yönü Ayarlama
-
çanağın yanına tv cıkar
-
hocam birini cama koyuyosun sonra çatıya çıkıyosun bağıra bağıra oldumu olmadımı diye anlaşıyosunuz bu kadar :)
Benim peder elektrikçi bu işi yapıyodu bi ara hep beni götürüyodu -.-
-
Benim yöntemi anlatayım.
Kanal ayar bölümünü aç orda sinyal gücünü gösteriyor.
Birini koy televizyonun önüne eline bir cep telefonu ver.
Çık çatıya sağındaki solundakilerin çanaklarına bak mümkün olduğunca aynı yöne çevir
Sonra aşağıdaki vatandaşı ara sinyal gücüne göre ince ayarları yap.
4 defadır aynı yöntemi denedim ve masraftan kurtuldum.
-
hacım böyle bi satfinder olmadan çok zor ben kendim bu işi yaptığım halde cihazsız tv karşısında 1 saatte zor ayarladığımı biliyorum
bi arkadaş demiş ya 1 cm kaysa olmaz diye hakkı var Bu arada çanağı %90-92 sinyalle ayarlamaya başlarken daha arka monttaki 13 somunları sıkarken bile sinyal 85-86 ya kadar düşme oluyor sonra civataları sıka sıka yine tekrar sinyali buluyorsun ince ayarla elle amatör biri için çok ama çok zor cihazsız...
kabadayi09 tarafından 10/May/14 19:30 tarihinde düzenlenmiştir -
kabadayi09 bunu yazdı
hacım böyle bi satfinder olmadan çok zor ben kendim bu işi yaptığım halde cihazsız tv karşısında 1 saatte zor ayarladığımı biliyorum
bi arkadaş demiş ya 1 cm kaysa olmaz diye hakkı var Bu arada çanağı %90-92 sinyalle ayarlamaya başlarken daha arka monttaki 13 somunları sıkarken bile sinyal 85-86 ya kadar düşme oluyor sonra civataları sıka sıka yine tekrar sinyali buluyorsun ince ayarla elle amatör biri için çok ama çok zor cihazsız...
hocam bu cihazlar ne kadar
-
kabadayi09 bunu yazdı
Bu cihazin tam olarak islevi ney hocam ? Ne amac icin kullanilabilir baska ?
-
4-5 ay önce üstte fotoğraftaki cihazlar uyducu geldi, ayarını yaptı, parasını aldı gitti. İki ay geçti, şimdi yine arada rüzgar estiğinde, yağmur yağdığında sinyal gidiyor, kanallar kesiliyor.
Sadece bu kesilme olayı yüzünden babam sinirlenip uydu-anten-kablo komple değiştirmişti, yine aynı sorun. Bunu tam olarak sabitlemenin bir yolu var mı ? Antenin ayar vidaları sonuna kadar sıkılı, anten de sağlam yeni anten. Ama biraz rüzgarda yağmurda görüntü gidiyor. Ben tv izlemesemde arada eve gittiğimde denk geliyorum, sinir bozucu birşey.
-
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.agi.android.augmentedreality
bu programi android telefonun varsa indir ve tam oalrak istedigin uydunun nerede oldugunu gorebilirsn.
-
mesutb bunu yazdıkabadayi09 bunu yazdı
hocam bu cihazlar ne kadar
hocam geçen yaz 220 liraya almıştım ben bunu Hd ler çıktığı için millet bunları elinden çıkarıyor yavaş yavaş
-
Biri tvnin basinda olsun, sen oynat anteni, sinyal gelince seslensin sana. Sık vidalari tamamdir.