Cay Marka Önerisi
-
kahretsin esnaflığı bende ne anladım
-
Demleme çok önemli , çay hepsi aynı , fırınlama zamanı farklı oluyor , kalitede küçük büyük vs hepsine göre değişiyor tabiki de ,
Doğuş filiz , yüksek kireçli suyun ve aritilmisi ile çok güzel oluyor ,İzmir Bornova yöresi suyu,
Buca'da içtigim hiç bir çaydan tat alamadim ,
Rize Çaykur turistik sarı,ve alayını dene damak tadına göre bulabilirsin.
Ben aliminyum çaydanlıktaki tadı almıyorum hiç bir yerde .
Soğuk su ile de demleyebilirsin , aynı çayı hersey aynı şekilde yapıp tat farkı demleme yöntemi ,sıcaklık ve süresine bağlı olarak değişiyor. Bir dem miktarı mühim , on kasik atıp tek demlikte icmektense 2kasik atıp 5 defa demle.
Bilindik markalarda dene hocam , bergamutlu zik zok şeyler sevenler çok ,bir de çay şekerli icelir ,şekersiz içen çay sevmez .
Çay sekerli kahve şekersiz icilir
-
Doğuş Gurme.
-
DJ_Alper bunu yazdı
kahretsin esnaflığı bende ne anladım
ben de başlıktan ilk onu anladım :)
-
ben de Liptonun eski tarçın karanfil limon serisini arıyorum ama bulamıyorum
https://images.app.goo.gl/GjL7KMosbzovX4F27
-
çayı zevk ine içiyorsan ÇAYKUR ÇAY ÇİÇEĞİ alıcaksın demleme şeklini anlatmış arkadaş yukarda ama tek farkla porselen takım değil mutlaka ALİMİNYUM çaydanlıkta yapacaksın
çaykur çay çiçeğini her markette bulmak zor mlsf .
-
Çaykur nadidem içiyorum.
-
Alüminyum 'un gıda ürünlerinde kullanılması pek sağlıklı degil hocalar. Ağır metal biriktiriyorsunuz vucudunuzda. boksit zehirlenmesi riski var. Bi araştırın derim.
Ben dürümü alüminyum folyoya basıp ısıtan çoğu işletmeyi de şikayet etmiştim zamanında. Artık denk gelmiyorum hicbiyerde.
Çayı da ingiltereden getirtirim oranın en kötü çayı bizimkilere 10 basar. Sadece kahvaltıda bir kupa bardak içerim gün içinde bidaha da içmem.
Dağ çayı , ıhlamur, maden suyu limon filan çokça şifa kaynağı var yani gunde 10-20 bardak çay içmek biraz sakat gibi geliyo bana.
İlaveten karadeniz halkının diger bölgelere göre cok daha fazla kanser olmasının bir sebebi olmalı.
Ya sürekli çay içmekten ya da sürekli balık yemekten filan ne bilim bir sebebi olmalı yani.
Deniz ürünlerinin de ağır metal taşıdığı artık bilinen bir gerçek , belki bu yuzden belki de balığı kızartarak yemekten.
-
Şölen Çay iç anlarsın. Yerel firmalar ulusal firmalara göre daha iyi yapıyor bu işi. Çok nadir görülen bir doğa olayı ama gerçek :)
İç, sonra zaten teşekkür mesajı atarsın :)
Not: Memlekette biz çayı buraya verip buradan alıyoruz.
-
korkarabatak bunu yazdı
Alüminyum 'un gıda ürünlerinde kullanılması pek sağlıklı degil hocalar. Ağır metal biriktiriyorsunuz vucudunuzda. boksit zehirlenmesi riski var. Bi araştırın derim.
Ben dürümü alüminyum folyoya basıp ısıtan çoğu işletmeyi de şikayet etmiştim zamanında. Artık denk gelmiyorum hicbiyerde.
Çayı da ingiltereden getirtirim oranın en kötü çayı bizimkilere 10 basar. Sadece kahvaltıda bir kupa bardak içerim gün içinde bidaha da içmem.
Dağ çayı , ıhlamur, maden suyu limon filan çokça şifa kaynağı var yani gunde 10-20 bardak çay içmek biraz sakat gibi geliyo bana.
İlaveten karadeniz halkının diger bölgelere göre cok daha fazla kanser olmasının bir sebebi olmalı.
Ya sürekli çay içmekten ya da sürekli balık yemekten filan ne bilim bir sebebi olmalı yani.
Deniz ürünlerinin de ağır metal taşıdığı artık bilinen bir gerçek , belki bu yuzden belki de balığı kızartarak yemekten.
et yemiyorlar et giren yere dert girmez