CD-ROM U Çalışmayan Bir Laptop A XP Professional(SP3) Kurulumu(Nasıl?)
-
Landan nasıl olcak merak ettim nasıl boot etcek :S
-
boot olarak etherneti göstereceksin başka bir pc de cdroom paylaşıcaksın bir kere kurmuştum o pc yi gösterceksin cok onceden baya bir kasan bir iş.
-
Kumanaga bunu yazdı:
-----------------------------
boot olarak etherneti göstereceksin başka bir pc de cdroom paylaşıcaksın bir kere kurmuştum o pc yi gösterceksin cok onceden baya bir kasan bir iş.
Mevcut ethernetlerin dos driverları artık üretilmiyor...cok kücük bir ihtimal bu...
-
2.5 3 yıl once kurmuştum şuan olsada öyle bişe denemem zaten.
-
bir tane harici harddisk kutusu bul ona cdrom bağla ve hariciyi laptopa taktıktan sonra cdrom ile boot et. Benimde başıma gelmişti böyle yaptım işe yaradı.
-
landa kuramassın ..
baska pcye takıp da kuramassın ...
ya rene hocanın dediği gibi yapacaksın .. yada kasadaki cd romu söküp IDE TO USB ceviriciler satılır onlarla kasadaki cdromu laptopa baqlayacaksın ..
-
benım patronumunda hp laptop unun cdromu bozuk :|
rene abü seninkide hp miydi ? :|
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------2 gün önce 1 gün uğraştırdı beni hocam geçmiş olsun :)
Usbden boot edebilirsin ama ölümle birdir onu yapmak...
önce usbyi cdroom boot gibi göstereceksin emulator ile sonra klasöre girip setubu calıştıracaksın winnt32.exe ile...
tabiki bu bir yöntem sadece...
Başka cdrom takabilrisin...
-----------------------------Rene bende de ayni sorun var. Acaba C:/ dizinine windows cd sindeki dosyalari kopyalasak. ve o sekilde hdd boot olarak acilirken
windows kurulumu gormez mi ?
-
Landan ve usb den boot için bildiğim kadarıyla anakartının bunu desteklemesi lazım biosun da boot bölümünde Lan boot yada Usb boot warsa sanırmı bu şekilde yapabilirsin zor olmaz hiç denemedim gerçii bazı arkadşlar çok zor yazmışlar ama ben de tam olarak bilmiyorum bildiğim tek şey anakartının bunu desteklemesi gerektiği(lan yada usb boot)
-
Rene bende de ayni sorun var. Acaba C:/ dizinine windows cd sindeki dosyalari kopyalasak. ve o sekilde hdd boot olarak acilirken
windows kurulumu gormez mi ?
dostum bu dediğin çok eskidendi önceden windows 98 kurarken önce CD yi hdd ye kopyalar sonra da ordan setupu çalıştırırdık dos ortamında başlangıç disketi ile ama bu olay XP de olmuyor