folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çek Cumhuriyeti Hakkında Her Şey

Çek Cumhuriyeti Hakkında Her Şey

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

ben şuan türkiyedeyim :) herkes yazının farklı yerlerini görmüş sanırım, kimi olumlu kimi olumsuz. gerçekten de öyle bir yer. benim kız arkadaşım

orada olmasaydı yaşanacak bir yer değildi, çünkü hep yanlız kalacaksınız ki ben çok zorlandım çoğu zaman.

bir arkadaş da özel mesaj ile sormuş seyahat ile ilgili eklemeler de yapmak istiyorum.

çek cumhuriyeti çok pahalı bir ülke değil avrupada, doğu bloğu ülkeler genelde ucuzdur (macaristan, polonya,slovakya ....) keza seyahatleri de

ucuzdur.  çek de ulaşım genelde tramvay, troleybus ve otobüsle sağlanır. şehirler arasında ise tren tercih edilir. öğrenciler için indirimler var ve de grup şeklinde gittiğinizde trenlerde indirim oluyor. eğer yurtdışına gezi ya da eğitim amaçlı giderseniz ve öğrenciyseniz gitmeden önce

türkiyeden isic isimli kartı alıp da gidin (20 tl maliyeti var) bir çok yerde indirim sağlıyor ve uluslararası geçerliliği olan öğrenci kartıdır.

çek e gitmek için bir kaç yolunuz var, en pahalısı direk istanbul dan prag a gitmektir. sadece thy gidiyor ve de çok pahalı. 500 tl civarında. Bunu

yerine alternatif olarak aktarmayı tercih edebilirsiniz. çek cumhuriyeti schengen bölgesinde olduğ için herhangi bir schengen ülkesinden çek e

vizesiz  aktarma yapabilirsiniz. yani ekstra bir transit vize ya da o tarz bir şey almanıza gerek yok. pegasus ve sun express in kampanyaları

oluyor, 50 euroya biletler var viyanaya. bunlardan faydalanabilirsiniz. istanbul-viyana ya da izmir-viyana ya bu şekilde gidersiniz. viyana çok

pahalı bir şehir ama güzel de :) kalmanızı tavsiye etmem ama , oteller falan pahalı, bunun yerine hostellerde kalabilirsiniz. Yok direk çek e

geçmek istiyorsanız viyana havaalanından indikten sonra çıkış kapısına gittiğinizde kapıda 2 saatte bir kalkan iki tane çek otobüsü göreceksiniz. 

student agency ve euro lines. yaklaşık 20 tl ye (isic varsa öğrenci fiyatı bu, tam fiyatı da 25 lira falandır) viyanadan brno ya gidebilirsiniz.

buradan da prag a gitmek isterseniz yine bu iki otobüs firmasını kullanabilirsiniz ya da brno hlavni nadrazi (brno ana tren garı) den prag trenine

ya da artık nereye gitmek istiyrsanız binebilirsiniz. prag için tek kişilik fiya 30 lira ve 3.5 saat sürüyor yol. ostrava da 21 lira o da 2 saat 20

dakika sürüyor. bu şekild çek e giriş yapabilirsiniz. :) ostravaya gidecekseniz cuma günü gittiğinize dikkat edin ve stodolniye uğrayın :)

prag ise muazzam bir şehir gidip yaşamak ayrı bir zevktir :)  her yer tarih kokuyor güzel çek kızları arasında :)  

çek den diğer ülkelere geçebilirsiniz, student agency bir çok ülkeye gidiyor. http://jizdenky.studentagency.cz/?wicket:interface=:0:1::: buradan

seferlere saatlere falan bakabilirsiniz fiyatlar da yazıyor. ister randevu alırsınız ister satın alırsınız. bir çok ülke ve şehire gitmektedir. tren ile

ulaşım pahalıya gelir ama interrail alırsanız uygun fiyatlı olabilir. bir çok ülkeye gidebilirisiniz tek biletle. atıyorum  5 ülke 1 aylık hakkınız var 200

euro gibi fiyatlar mevcut. geceleri trende yatarsınız bu sayede otel hostel gibi şeylere çok para harcamazsınız, arada bir temizlik için

kalabilirsiniz .. bunun haricinde hava yolu da çok pahalı değildir. genelde easy jet isimli firmadan seyahat tarihinden biraz erken bilet alırsanız

çok ucuza gitme şansınız var. mesela prag an parise 20 euroya bilet bulabilirsiniz. daha ucuz yolu ise ryanair firması :) 0.25 euroya bile bilet

bulabilirsiniz o kadar ucuz. genelde 5 euro falandır biletler bazen 10 euroya halledebilirsiniz ama belirli ölçüde bagaj harici şeyleriniz varsa o

zaman kazığı yersiniz. diğer sıkıntısı da sizi şehir merkezlerinden uzak yere indiriyor. havaalanına indikten sonra otobüslere binerek merkeze

gitmeniz gerekiyor biraz pahalı olur normal otobüslere göre ama en ucuz seyahat etme yolu budur. bir çok öğrenci bu şekil yolculuk ediyor.

havaalanında  uyuyorlar bazen falan :) ama temiz yolculuk için easy jet iyi ve ucuzdur. çek den gitmek için brno dan kalkıyor ama schengen

olmayan ülkelere gidiyorlar (iskoçya ve ingiltere sanırım) o yüzden çek in hemen doğu sınırında polonyanın katowice şehrinden binebilirsiniz  da

direk italya milan a gidiyor. oradan itibaren gezebilirsiniz. mesela milan dan barcelonaya oradan parise .. sitesine gidip görebilirsiniz gidilecek

konumları, dikkat etmeniz gereken şey fazla bagajınızn olmaması yoksa fiyat çok pahalıya gelir. :)

sorunuz varsa sorabilirsiniz :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

O değilde tahribat'a hakkındahersey.tahribat, diye bir subdomain şart artık :|

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

Güzel açıklamışsın hocam tekrar sıkıştığımda buradan sorarsım. sağolasın

der die das
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

bende ispanyaya gidicem bende başlık açıcam :D

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı

sabah kahvaltısı yapmamaya alış o zaman :D

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı
    kaygusuz bunu yazdı

sahi sen geçen yaz espanadaydın sen aç başlığı :D

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı
    MaviGozluDev bunu yazdı
    kaygusuz bunu yazdı

bu sabah 6 da uçağım vardı, kız arkadaşıma gidecektim, gidemedim pasaporttan dolayı almadılar. Pazartesi elçiliğe gideceğim, yeşil pasaportluyum yazın 89 gün almanyada staj yaptığım için 6 ayı doldurmadan gidemezmişim :/ elçilikten izin yazısı mı ne lazımmış. Aq böyle işin artı 90 € ödicem şimdi tekrar uçak için. işin pisliği 2-3 günüm heba oldu. :/ 

Almanya Fatihi
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erngnctrk
    erngnctrk's avatar
    Erkek

hocam eline sağlık.

bu aralar çok kültür yüklemesi yaptık tbt de :D

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    deja-vu bunu yazdı
    kaygusuz bunu yazdı
    MaviGozluDev bunu yazdı
    kaygusuz bunu yazdı

bu sabah 6 da uçağım vardı, kız arkadaşıma gidecektim, gidemedim pasaporttan dolayı almadılar. Pazartesi elçiliğe gideceğim, yeşil pasaportluyum yazın 89 gün almanyada staj yaptığım için 6 ayı doldurmadan gidemezmişim :/ elçilikten izin yazısı mı ne lazımmış. Aq böyle işin artı 90 € ödicem şimdi tekrar uçak için. işin pisliği 2-3 günüm heba oldu. :/ 

hocam bir schengen ülkesine giriş yaptıktan itibaren 180 günlük süren başlar. istersen 90 gün full kal istersen ara ara kal istersen sadece 1 gün kal. 180 gün bittikten sonra tekrar giriş yaptığında ikinci 90 günlük hakkın başlar.

vize konusunda da uyarayım, yeşil pasaportun var şuanlık ama ilerde 6 ay içerisinde 90 günden fazla kısa dönem schengen vizesi alamazsın bir ülke için. mesela yeşil pasaportunun süresi bitti diyelim. bir kısa schengen vizesi aldın 90 günlük ve sonra türkiyeye döndün, tekrar gitmek istiyorsun bu sefer vermezler, uzun dönem vizeye başvurmak zorundasın bu da o ülkenin yabancılar polisinin bakacağı iş olduğu için süre uzar.

öğrenci falansan bu 90 euroyu ödemezsin öyle şeyler vardı. bu parada indirime gittiler diye hatırlıyorum. bu yıl schengen vize alımlarında kolaylık sağlandı baya, yavşaklar kaldıraydı vizeleri iyi olurdu ama az kaldı tahminen 5 yıl içinde kalkar 

@erngnctrk ,kültürlü olmak iyidir hocam :) belki bir gün gidersin okuduklarını yaşarsın :) imkanın olursa bir gün kesinlikle gitmeni tavsiye ederim yurtdışına. farklı kültürdeki insanlarla tanışıp kaynaşmak ve farklı şeyler görmek ufkunu inanılmaz derecede büyütüyor. eskisi gibi dar bakmıyorsun ve dünyada ne kadar küçük olduğunu görebiliyorsun. bazen ne kdar eksik bazen ne kadar iyi olabileceğimizi görüyorsun. güzel bir deneyim olur şüphesiz. çok da masraflı bir şey değildir eğer düzgün bir plan yapılırsa

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Renato
    Renato's avatar
    Erkek

Ülkeleri görüpte tanıtmak felan güzel olmuş.Az önce forumda isviçreyi okumustum.Şimdi buna bakıyorum. Güzel oluyor.

Toplam Hit: 15732 Toplam Mesaj: 59