Çek Cumhuriyeti Hakkında Her Şey
-
jayde bunu yazdı
halissinasyn gördüren absintler hangileri vze özellikleri neler.fiyatları ne kadar
pragda taksiciler tehlikelymiş neden?
ne görüyorlar bilmiyorum hocam, alkol kullanmıyorum ben :) ama yeşil peri diye söyleniyor. çeşitlerini de gördüm mesela içinde dal parçası olan yada kayısı gibi şeyler olan absinth ler var
http://www.itesco.cz/cs/detail-produktu/absinth-35-6496/
şuan tek markette bu varmış 37-38 liraya geliyor bu
taksiciler neden tehlikeli olsun :) ama çok üç kağıtçılar. prag havaalanından indikten sonra hemen gelirler neredeyse zorla sizi götürmek isterler
yok deseniz bile yanınıza başka birini bulur ortak götüreyim falan der. fiyatları biraz pahalı ve uzun yoldan gidiyorlar diye duydum. çekde de
korsan taksiler var ama havaalanı tarafında hiç denk gelmedim. bazılarında telefon nosu var onları arıyon geliyorlar. ama öyle tehlikeli tarafı yok
taksicilerin.
-
Resimlerle çok daha açıklayıcı olmuş :)
diğer " ............Hakkında Her Şey" lere de resim bekliyoruz duyurulur :)
-
şu yazılardan topladığım ortak nokta: dünya çalışkan biz yayıcıyız
dünya domuz eti yiyor, biz yemiyoruz
-
çekler hakkında çok bilgim yok ama utangaç demişsin sonuna kadar katılıyorum irlandaya gitmiştim orda yanımızda çek ve slovak grup vardı birde biz tab iev sahibi irlandalılar herkes kendi grubuyla hocalarıyla filan takılıyodu bizim grup özellikle ben gram çekingen olmadığım için tabiri caizse yabancılara karşı çingene gibiyim herkesle kaynaşıp hocasından öğrencisine herkesle muhabbet edince aktiviteler yapınca bayağı değişik karşılamışlardı ama hoşlarınada gitmişti o kadar yakışıklı manken gibi çocukların manken gibi kızlarla konuşamadığı görüncede ben şaşırmıştım ama gidip ben konuşunca gayet mütevazı olduklarını gördüm.
İrlandalılar slavlara göre daha girişkendiler kızlar gelip sizinle sohbet ederler filan sizi el üstünde tutarlar Türkleri osmanlıdan dolayı çok sever ve saygı duyarlar . Zamanında osmanlı irlandalıları kıtlıktan kurtarmış. Herşeyin haşlamasını yerler. Kuş eti çok yerler ilk gittiğim gün bütün bir ne olduğıunu bilmediğim kuş yemiştim. Her yemeğin yanında pates havuç brokolli haşlaması koyarlar. kahvaltıda değişik kızarmış ekmek ve peynir yerler. Bi evde kalmıştım kadın bana kahvaltıda kocaman dilim somon ikram etmişti. 5 te her yer istisnasız her yer kapanır bakkallar bile kapanıyo. içkiyi 18den küçüklere satmıyolar. 7den sona kafeleri açılıyo barlar publar vs. istiklal gibi bi caddeleri var 2 tane büyük central parkları var mükemmel yerler yem yeşil içinde göl var. mc burger pizza hut Türkiyeyle aynı fiyar misal burdaki 14 tl lik menü ordada 14 € :D . hayat gayet pahalı adete küçük ingiltere tamamen sömürge durumundalar.
irishlerde gördüğüm kadarıyla gayet kuralcılardı otobusler için duraklarda belli çizgiler var kesinlikle orda duruyolar iniş biniş için tek kapı vardı. iniceğinizi söylemezseniz durmazlar. fiyatlandırma mesafeye göre.
sokakta öpüşüp sevişirler gayet rahattırlar.
yanlışımvarsa düzeltin kısa bi irlanda bilgilendirmesi oldu hiç hesapta yoktu :D
-
Skype üzerinden daha önce Çek'te bulunup da sormak istediğim bir kaç soru hakkında yardımcı olmak isteyen arkadaş var mı aceba?
-
hocam resimleri yenileyeblir misin ?
ayrıca bara gittiğinde çek kızlarının felan resimlerini çekebilir msiin .merak ettim . bu kadar güzel felan demişsiniiz:D .
aklıma çek dediğinde çekik gözlü esmerler geliyor . ama sanırım escondanın memleketi gibi bunlarda full sarışın mavi gözlü :D .
aslında polonyaya gidecektim . ama bu çek aklımıı çeldi :D .
-
@noname, hocam sorularını buradan sorarsan diğer arkadaşlar da faydalanır, daha iyi olur
@my4, hocam çekya, polanyadan daha iyidir diye düşünüyorum. resimlerin hepsi sağlam ? şuan çek de değilim o yüzden resim çekemem :) çek kızları evet genelde uzun boylu, sarışın ve renkli gözlü oluyorlar ve gram kendini beğenmişlik yok, bu aslında bir çok avrupalı kız için-erkek için geçerli. çek kızları avrupanın en güzel kızları olarak biliniyor yani öyle söylüyorlar ki haklılar. Ayrıca sanırım en rahat yer çek cumhuriyeti. aşırı serbestlik var ve türklerin ve göçmenlerin az olmasından dolayı sıkıntı olmuyor. göçmenler genelde vietnamlılardır, onlar da öyle aşırı adamlar değil, yani bi kere bile klüpte falan görmedim ya da sarhoş olarak görmedim.. işte tek sorun çingeler, hırsızlık olayı bunlar tarafından yapılıyor genellikle..
polonya mı çek mi dersen kesinlikle çek, azcık maddi durumun varsa yani istanbulda yaşayabilecek kadar maddi durumun varsa prag ı seçebilirsin, normal bir şehirde yaşayabilecek durumun varsa brno ya da ostrava ya gidebilirsin, onun dışındakiler küçük şehirlerdir..
-
tuvaletler nasıl göt yıkama fışkiyesi yok diyorlar doğrumu
-
Wine bunu yazdı
:) haha evet yok hocam taharet musluğu deniyor. bazı firmalar onlara özel tuvalet yapıyorlar ama çeklerin o seviyeye gelmesi için 50 yıl geçmesi lazım. müslümanlar genelde yanlarına su alıyorlardı, onlar da anlıyorlar bunu
-
unbalanced bunu yazdıWine bunu yazdı
:) haha evet yok hocam taharet musluğu deniyor. bazı firmalar onlara özel tuvalet yapıyorlar ama çeklerin o seviyeye gelmesi için 50 yıl geçmesi lazım. müslümanlar genelde yanlarına su alıyorlardı, onlar da anlıyorlar bunu
Amerikada bile yok yav o....ıyk