folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Çekiç Ve Ateş - Osman Pamukoğlu



Çekiç Ve Ateş - Osman Pamukoğlu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2008
    Erkek

    Bir insanın iyi düşünmüş olması yeterli değildir. İyi bir fikri terbiye ile metodik bir düşünmeyi bilmesi şarttır. Zayıf insan kendisinde var olan düşünceye değil, kendi aklına gelmeyen düşünceye hayrandır. En az anladığı şeylere en çok inanır, kolayca anladığı fikirlerin doğruluğundan şüphe eder. İnsan bambaşka bir yaratılışta olmadıkça hiçbir üstünlük gösteremez, talih yıldızı sönüktür. Saf ve bilgisiz insanın ruhu yumuşak olur ve karşı koyma azalır, bir şeylerin mühürlenmesi kolaylaşır. Küçük ruhlar ise işlerin ağırlığı altında ezilir; onlardan sıyrılmayı, bir yerde durup yeniden başlamayı bilmezler..

    Yararlı insan bir düşünce ve bir gönül adamı olmalıdır. İnsanların enerji ve yetenekleri serbest bırakılmalıdır. Etkili gözlem ve sağlam mantık kullanılmasına da ihtiyaç vardır. Bunlar olmadan sentez ve hüküm olmaz. Fikir hürriyeti kösteklenirse akıl felce uğrar. Hayal gücü işkence etmeyi bırakırsa kişi sakinleşebilir..

    İnsanlar iyinin ve kötünün, cesaretin ve korkaklığın tohumlarını kendi içlerinde taşırlar. İnsan yapısı budur. Yetiştirme ve şartlar da gerisini tamamlar. İnsan her zaman olaylara ve şartlara bağlıdır. Varoluşun iki temel öğesi: Seçim yapmak ve karar vermektir. Çünkü dünyanın hareketleri insanlar için değil, kendi içindir. Ürkek insan kararsızdır; tehlikeden önce çekingen, tehlike sırasında korkak, tehlike geçtikten sonra bir süre cesur olur..

    İlkeyi öğrenmiş olmak insanın kişiliğini geliştirmez. İyi bir kafaya sahip olmak da yetmez; mesele onu iyi kullanmaktır. Kendini adama, sınır tanımayan bir dürtüyle hareket etmeden, büyük hiçbir amaç gerçekleştirilemez. Bilgi de tek başına işe yaramaz, inanç ve eyleme dönüşürse güç haline geçer. Üstün meziyetlere sahip olan insan bir makine gibi tek düze olmaz. Mükemmel bir hayat için macera duygusuna ihtiyaç vardır; bu da özgür bir ruh, cesur bir yürek ister..

    Panik; tüm çıkış yollarının kapatılması, belirsizlik haline bağlı olarak, yardım ve çaresizlik hissetmektir. Stres ise enerjiyi emer, dayanaklığı çökertir. Bilinmesi gereken şudur: Mutluluk ve acı, her ikisi de bir tepenin iki yamacı gibidir. Birinden tepenin zirvesine çıkıldığında, arkadan diğeri gelir, bu kez öbür yamaç başlar. Bu hiç değişmez. O zaman yapılacak şudur: Sabır ve dayanıklılık göstermek. Çok uç noktalarda hayati meselelerle yüz yüze kalan insanlar bunu bilir. Her şeyin bittiği, başka hiçbir imkân kalmamıştır, kesin son dendiği anda, öyle bir şey olacaktır ki, olay ve olaylar neyse, tersine dönecektir. Bunu, fiziksel olarak anlatmak gerekirse, aniden bir şimşek ve hemen arkasında yıldırımın karanlığı paramparça etmesi gibidir. Bu noktadan önce ve bu ana kadar, insanın dayanması ve sabır göstermesi şarttır. Dayanıklılık cesaretin başka adıdır. Halkın sık kullandığı, ‘‘ Kul sıkışmadan Hızır gelmez ’’ sözü, konunun en sade ve yalın anlatımıdır..

    İnsanı kendi düşünce biçiminden başka hiç bir şey sınırlayamaz. İnsanlar kendileri için yasalar ve kurallar koyarlar, sonra da bunların esiri olup mutsuz olurlar. Yapan da yaşayan da kendisidir. Her şey düşünceyle başlar. İnsan kendisinin en büyük düşmanıdır. Kişi kendisiyle inandığı, hayal ettiği, güvenle beklediği şeyleri mutlaka yaşayacaktır. İnsanın bilinçli olarak düşündüğü her şey bilinçaltını etkiler; bu düşünce arzu ve güce göre gerçekleşir. Bilinçaltı, düşüncenin azmi değişmediği sürece onları yerine getiren sadık bir hizmetkârdır. Bildiği ve uyguladıkları aslında kişinin kendisiyle ilgili inançlarıdır. Doğa sınır koymaz, insan koyar. Hiçbir şey düşünceyi kuşatamaz. Düşünce âlemi, insanın kafasına hapsedilemez. Bilinçaltı, insanın aklının farkında olmadığı bölümüdür, onda dokuzu denizin altındadır..

    Bir insanın ya da toplumun ilerlemesinde ilk adım hoşnutsuzluktur. Belleksiz, düşük şuurlu bir toplum ancak, büyük olaylar ve beklenmedik hareketler sonucu ileri atılmaya cesaret edebilir, onu da güçlü bir lider yol göstermeden beceremezler. Hayatta tesadüf, şans, imtiyaz, rastlantı yoktur. Hayal gücü ve sezgi, yaşamın temel öğesidir. Var eden de yok eden de bunlardır. Hayal gücü bilgiden daha önemlidir, çünkü çareyi ve keşfi o getirir. Olaylar yaşanmadan önce mutlaka bir fikir olarak mevcut olurlar, fikir yolu açar. Sezgi, doğrudan bilme, yüce yol göstericidir, aydınlanma ve içe doğmadır. Mantık yürütmekten çok,  ruhsal algılama yoluyla gelen bilgidir. Önceden düşünerek değil, bir anda yükselir, zorlanmaz.. 

    İnsanların çıkarları ve gelenek zoruyla sevgisiz gösterdikleri saygı yüzünden toplum dalkavuk olur. Yapı, saygısızlar kalabalığına dönüşür. Çünkü sevmeden saygı olmaz. Dalkavuk kişiler ve toplum, sonuçta huysuz yöneticilerin ortaya çıkmasını sağlarlar. Huysuzların ne kendisine ne de başkasına faydası olmaz..   

    Acısı az olan, daha bir gösterişli ağlar..

    Osman PAMUKOĞLU
    Hak ve Eşitlik Partisi 
    Genel Başkanı

    yazanlar epey bi hoşuma gitti ve paylaşmak istedim


    Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    ah osman paşam ah bu millet senin kıymetini bilmiyor.
    liderlik konferansları süper herkesin faydalanması lazım


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------

    ah osman paşam ah bu millet senin kıymetini bilmiyor.
    liderlik konferansları süper herkesin faydalanması lazım


    -----------------------------

    harbi ha 75 milyonun 74,99 milyonu osman paşanın kıymetini bilmiyo


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    DJ_Alper bunu yazdı:
    -----------------------------

    kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------

    ah osman paşam ah bu millet senin kıymetini bilmiyor.
    liderlik konferansları süper herkesin faydalanması lazım


    -----------------------------

    harbi ha 75 milyonun 74,99 milyonu osman paşanın kıymetini bilmiyo


    -----------------------------

    alttaki son cümlede sana demiş osman paşa çok konuşurlar boş konuşurlar diye o adam vatanı için canını hiçe saydı dağlarda terörist örgütün yarısını bitirdi askerleriyle sen ne yaptın lan ? saygısız...


    İnsana okul çağından itibaren bir amaç için düşünme alışkanlığı veremeyen, yaşamda davranış yolunu bulmayı öğretemeyen, okuma zevki kazandıramayan, doğru düşünme tekniği, metodolojiyi aşılamayan toplumlarda, her zaman ve her yerde daha çok sorun ve daha çok zorluk kaçınılmazdır.. Böyle bireylerden oluşan toplum için, düzlükler dağ taş, dereler deniz, çalılar orman, kıvılcımlar volkan olup çıkacaktır...

     

    Halk ve birey, sadece kendi açısından yanlış yapmaz, bir diğerinin yanlışının da nedeni ve destekçisi olur. İnsanın kendisini kalabalığa bağlaması tehlikelidir. Kişi kendi değerlendirmesini kendi yapmayıp bir başkasına inanma eğiliminde olduğu için, asla yaşamda olup biteni yargılamaz. Bu körü körüne güvenme ve bireysel düşünceden vazgeçme; sonunda bireyi ve halkı bir anaforun içine çekerek, tüm alanlardaki işlerin kötü gitmesine yol açar. ‘‘ O taraf çoğunlukta ’’ savunması geçersizdir. Çoğunluk daha iyiyi tercih eder, sözü hiçtir. Çünkü kötü seçimlerin sorumlusu kalabalıkların ta kendisidir. Akla uyarak değil, taklit ederek yaşanmaya devam edildiği sürece de hep böyle olacaktır.

     

    Demokrasi her şeyden önce sağlam bir zihne ihtiyaç duyar, aklıselimi güçlü bir zihin aynı zamanda cesur ve enerjik olmalıdır. Zihin insanı heyecanlandıran, uyaran ve korkutan şeyleri uzaklaştıramazsa kesintisiz huzur ve özgürlüğe kavuşamaz. O taktirde Aristo’nun ‘‘ Yaşayan aletler ’’ sözü ile, Seneca’nın ‘‘ Dünyayı affet bunların hepsi aptal ’’ diyen duası kalır geriye. İyi devlet rejimlerinin iyi insanlara muhtaç olduğu açıktır...

     

    Bir devlet düzeni demokrasi ise; güç küçük bir azınlığın değil, halkın elindedir. Yurttaşlar arasında anlaşmazlık söz konusu olduğu durumlarda, herkes yasalar karşısında eşittir. Kamu görevini kimin üstleneceği söz konusu olduğunda, belirleyici olan kişinin hangi sınıfa mensup olduğu değil, kimin işin hakkını verebileceğidir. İçinde devlete hizmet etme arzusu olduğu sürece, kimse fakir diye siyasetten dışlanamaz. Siyasal yaşam ile günlük yaşam yaşamdaki ilişkiler kesintisiz, açık ve özgürcedir. Kendi istediği gibi yaşayan komşu uluslarla kavga edilmez, kötü gözle bakılmaz. Çünkü ona kötü gözle bakmak, zarar vermese bile incitir..

     

    ‘‘ Hak ’’ bir şeyi yapma veya ondan sakınma özgürlüğüdür. Hem özgürlüğü hem de diğerleri üzerinde egemen olmayı seven insanlar, siyasi bir örgüt olan devletlerde görüldüğü gibi, kendilerine sınırlar konulmasını, güvenlik ve daha iyi bir yaşam sürmek içindir. Demokrasilerde oy kullanarak halkın her üyesi meclis ve hükümetin fiillerinden sorumlu olduğuna göre, kimse kendisin de müsebbibi sayılan hareketlerden başkasını suçlayamaz.

     

    Rejimi ne olursa olsun devlet halkına maddi ve manevi huzur sağlamak, korumak ve geliştirmek için bir araya gelmiş insanlardan oluşan bir topluluk olarak da tanımlanabilir. Demokrasi de hükümet işlerini din işlerinden kesin biçimde ayırmak ve bunlar arasındaki doğru bağları belirlemek için gerekli olan her şey çok önemlidir. Bu yapılmazsa din işleri ile hükümetin işleri arasında ortaya çıkan ya da çıkıyormuş gibi görünen çelişkileri sona erdirmek mümkün olmaz...

     

    Kapitalist model, emperyalizmin yoldaşıdır. Aydın geçinen kesim, emperyalizmin propaganda ve yaldızlı söylemleriyle bunları halktan ve kökten koparır. Moda mekanizması da esrarengiz güçleriyle halk yığınlarını hakimiyet altına alır. Bir yanda muhtaçlık ve pişmanlık, öte yanda şımarıklık ve bolluk.. Fazla zahmet çekmeyen, vicdanı pörsümüş zavallı bit kitle, kapitalizmin dalkavukluğunun gönüllü borazanlarıdır. Kapitalizm bu işe yaramaz kof gruptan başlayarak, işsiz gençler, bayağı budalalardan, şahsiyetsiz ve başıbozuk bir halkayla devam eder. Bu halka; canlı, hareketli, faal bir halkadır. Rüşvet, dolandırıcılık, hırsızlık, yankesicilik, vicdan bozukluğu ise ileri özellikleridir…

    Bir şey yapmayanlar, yapmadıkları için çok konuşurlar…

     

     


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsDayGoesBy
    AsDayGoesBy's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek

    kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------

    DJ_Alper bunu yazdı:
    -----------------------------

    kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------

    ah osman paşam ah bu millet senin kıymetini bilmiyor.
    liderlik konferansları süper herkesin faydalanması lazım


    -----------------------------

    harbi ha 75 milyonun 74,99 milyonu osman paşanın kıymetini bilmiyo


    -----------------------------

    alttaki son cümlede sana demiş osman paşa çok konuşurlar boş konuşurlar diye o adam vatanı için canını hiçe saydı dağlarda terörist örgütün yarısını bitirdi askerleriyle sen ne yaptın lan ? saygısız...


    İnsana okul çağından itibaren bir amaç için düşünme alışkanlığı veremeyen, yaşamda davranış yolunu bulmayı öğretemeyen, okuma zevki kazandıramayan, doğru düşünme tekniği, metodolojiyi aşılamayan toplumlarda, her zaman ve her yerde daha çok sorun ve daha çok zorluk kaçınılmazdır.. Böyle bireylerden oluşan toplum için, düzlükler dağ taş, dereler deniz, çalılar orman, kıvılcımlar volkan olup çıkacaktır...

     

    Halk ve birey, sadece kendi açısından yanlış yapmaz, bir diğerinin yanlışının da nedeni ve destekçisi olur. İnsanın kendisini kalabalığa bağlaması tehlikelidir. Kişi kendi değerlendirmesini kendi yapmayıp bir başkasına inanma eğiliminde olduğu için, asla yaşamda olup biteni yargılamaz. Bu körü körüne güvenme ve bireysel düşünceden vazgeçme; sonunda bireyi ve halkı bir anaforun içine çekerek, tüm alanlardaki işlerin kötü gitmesine yol açar. ‘‘ O taraf çoğunlukta ’’ savunması geçersizdir. Çoğunluk daha iyiyi tercih eder, sözü hiçtir. Çünkü kötü seçimlerin sorumlusu kalabalıkların ta kendisidir. Akla uyarak değil, taklit ederek yaşanmaya devam edildiği sürece de hep böyle olacaktır.

     

    Demokrasi her şeyden önce sağlam bir zihne ihtiyaç duyar, aklıselimi güçlü bir zihin aynı zamanda cesur ve enerjik olmalıdır. Zihin insanı heyecanlandıran, uyaran ve korkutan şeyleri uzaklaştıramazsa kesintisiz huzur ve özgürlüğe kavuşamaz. O taktirde Aristo’nun ‘‘ Yaşayan aletler ’’ sözü ile, Seneca’nın ‘‘ Dünyayı affet bunların hepsi aptal ’’ diyen duası kalır geriye. İyi devlet rejimlerinin iyi insanlara muhtaç olduğu açıktır...

     

    Bir devlet düzeni demokrasi ise; güç küçük bir azınlığın değil, halkın elindedir. Yurttaşlar arasında anlaşmazlık söz konusu olduğu durumlarda, herkes yasalar karşısında eşittir. Kamu görevini kimin üstleneceği söz konusu olduğunda, belirleyici olan kişinin hangi sınıfa mensup olduğu değil, kimin işin hakkını verebileceğidir. İçinde devlete hizmet etme arzusu olduğu sürece, kimse fakir diye siyasetten dışlanamaz. Siyasal yaşam ile günlük yaşam yaşamdaki ilişkiler kesintisiz, açık ve özgürcedir. Kendi istediği gibi yaşayan komşu uluslarla kavga edilmez, kötü gözle bakılmaz. Çünkü ona kötü gözle bakmak, zarar vermese bile incitir..

     

    ‘‘ Hak ’’ bir şeyi yapma veya ondan sakınma özgürlüğüdür. Hem özgürlüğü hem de diğerleri üzerinde egemen olmayı seven insanlar, siyasi bir örgüt olan devletlerde görüldüğü gibi, kendilerine sınırlar konulmasını, güvenlik ve daha iyi bir yaşam sürmek içindir. Demokrasilerde oy kullanarak halkın her üyesi meclis ve hükümetin fiillerinden sorumlu olduğuna göre, kimse kendisin de müsebbibi sayılan hareketlerden başkasını suçlayamaz.

     

    Rejimi ne olursa olsun devlet halkına maddi ve manevi huzur sağlamak, korumak ve geliştirmek için bir araya gelmiş insanlardan oluşan bir topluluk olarak da tanımlanabilir. Demokrasi de hükümet işlerini din işlerinden kesin biçimde ayırmak ve bunlar arasındaki doğru bağları belirlemek için gerekli olan her şey çok önemlidir. Bu yapılmazsa din işleri ile hükümetin işleri arasında ortaya çıkan ya da çıkıyormuş gibi görünen çelişkileri sona erdirmek mümkün olmaz...

     

    Kapitalist model, emperyalizmin yoldaşıdır. Aydın geçinen kesim, emperyalizmin propaganda ve yaldızlı söylemleriyle bunları halktan ve kökten koparır. Moda mekanizması da esrarengiz güçleriyle halk yığınlarını hakimiyet altına alır. Bir yanda muhtaçlık ve pişmanlık, öte yanda şımarıklık ve bolluk.. Fazla zahmet çekmeyen, vicdanı pörsümüş zavallı bit kitle, kapitalizmin dalkavukluğunun gönüllü borazanlarıdır. Kapitalizm bu işe yaramaz kof gruptan başlayarak, işsiz gençler, bayağı budalalardan, şahsiyetsiz ve başıbozuk bir halkayla devam eder. Bu halka; canlı, hareketli, faal bir halkadır. Rüşvet, dolandırıcılık, hırsızlık, yankesicilik, vicdan bozukluğu ise ileri özellikleridir…

    Bir şey yapmayanlar, yapmadıkları için çok konuşurlar…

     

     


    -----------------------------
    Hocam dur celallenme hemen, aldığı oyla mı dalga geçiyor yoksa gerçekten değerinin bilinmediğinden mi yakınıyor anlayalım.

    Değerinin bilinmemesinden öte siyasi kimliği,partisi büyük ölçüde tanınmıyor. Hep bilinen öne çıkan terör ile mücadelesi. Parti olarak meclise girmesi şu aşamada çok zor. Benim kanaatim bağımsız olarak meclise girip, öncelikle kendini, fikirlerini, partisini duyurması gerek. Bu haliyle medyada ayda 1 kere ya gözüküyor yada gözükmüyor ve kendini ifade edecek bir yer bulamıyor.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ocak/2010
    Erkek

    Bu adam iyi vatan için çarpışmış helal olsun amma velakin bu adam '' Siyaset '' yapamaz abicim. Niye yapamaz. Hala asker zihniyetiyle düşündüğü için.


    insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsDayGoesBy
    AsDayGoesBy's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek

    Kutikula bunu yazdı:
    -----------------------------

    Bu adam iyi vatan için çarpışmış helal olsun amma velakin bu adam '' Siyaset '' yapamaz abicim. Niye yapamaz. Hala asker zihniyetiyle düşündüğü için.


    -----------------------------
    bu ülkeyide askerler kurdu, imam zihniyeti yönetebiliyorsa asker zihniyetide yönetir ki nedir ezberlemiş herkez asker zihniyeti yok chp zihniyeti. konuştuklarımızın içini dolduralım biraz.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ocak/2010
    Erkek

    AsDayGoesBy bunu yazdı:
    -----------------------------

    Kutikula bunu yazdı:
    -----------------------------

    Bu adam iyi vatan için çarpışmış helal olsun amma velakin bu adam '' Siyaset '' yapamaz abicim. Niye yapamaz. Hala asker zihniyetiyle düşündüğü için.


    -----------------------------
    bu ülkeyide askerler kurdu, imam zihniyeti yönetebiliyorsa asker zihniyetide yönetir ki nedir ezberlemiş herkez asker zihniyeti yok chp zihniyeti. konuştuklarımızın içini dolduralım biraz.


    -----------------------------

    kardeşim dinle şimdi.

    Benim anlatmak istediğim Siyaset Askerlik gibi dürüstlükle devam ettirilebilen birşey değildir. Yeri geldiğinde televizyona çıkıp '' Terörün kökünü kurutucaz '' dersin,yeri gelir gider abd de terörist elebaşlarıyla masaya oturursun bu olaylar böyledir siyaset dönektir zordur. Bu beyendi Asker zihniyetiyle bu işi götüremez dediğim demek istediğim buydu işte. doldurdum konuştuğumun içini.


    insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    AsDayGoesBy bunu yazdı:
    -----------------------------

    Kutikula bunu yazdı:
    -----------------------------

    Bu adam iyi vatan için çarpışmış helal olsun amma velakin bu adam '' Siyaset '' yapamaz abicim. Niye yapamaz. Hala asker zihniyetiyle düşündüğü için.


    -----------------------------
    bu ülkeyide askerler kurdu, imam zihniyeti yönetebiliyorsa asker zihniyetide yönetir ki nedir ezberlemiş herkez asker zihniyeti yok chp zihniyeti. konuştuklarımızın içini dolduralım biraz.


    -----------------------------

    halısın hocam Atatürk askerdi sonra gelen celal bayar kenan evren felanda askerdi hepsi çok iyi yönetti ülkeyi

    hele osman paşanın ekonomik reformları ekonomik sosyolojik duruşu ve kadrosundaki uzmanlarla iktidara gelmesi lazım 0,01 dışında herkes geri zekalı bunlar bilmiyor bişi hoca


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HuwelAsK
    HuwelAsK's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mayıs/2012
    Erkek

    Adam başladığı cümleyi bitiremiyor ne ülkesi ne yönetmesi be.3 gün başbakan olsun 2. ci gün çok vatansever ise kafasına sıkar,çünkü ülke yönetmek için vatanseverlik yetmez


    Wordpressten tiksiniyorum
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsDayGoesBy
    AsDayGoesBy's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek

    Bu yazdıklarından çıkan anlam, asker zihniyetinde tutarsızlık olamaz, söylemlerin mekana göre değişmez. Olması gereken yazdığın gibi " Yeri geldiğinde televizyona çıkıp '' Terörün kökünü kurutucaz '' dersin,yeri gelir gider abd de terörist elebaşlarıyla masaya oturursun " midir yoksa tutarlılıkmıdır

    @Alper sana tavsiyem bunları nerden ezberlediğin yerden başka kaynaklardanda araştır. Öncelikle celal bayarın askermi değil mi, nasıl cumhurbaşkanlığını nasıl bittini öğrenerek başla. Kimseye hakaret ettiğimiz,gerizekalı dediğimiz yok. Ben bilgisizlik ve önyargıya bağlıyorum, hangi reformuna, ekonomik politikasına karşı çıktığınızı belirtirseniz o zaman anlamlı olacaktır. Son olarak başında Evrenin olduğu 5 kişinin yaptığı darbeyi topyekün tüm askerlerin zihniyeti, yani asker zihniyeti olarak nitelendiremezsiniz.

Toplam Hit: 2932 Toplam Mesaj: 25