Çektiğim Fotonun Hangi Telden Çekildiği Anlaşılırmı
-
telden birinin fotosunu çekicem o foto hafıza kartına kaydolur ama araştırılınca benim telden çekildiği ortaya çıkabilirmi hafıza kartını yok etsem bile??
-
belli olmaz heralde.sende cia işi faln mı nie bu kadar düşndün ki..
-
sanmam öyle bişey olması mümkün değil bence kartı yakarsın tamamdır
bide internetin olmadığı bilgisayarda yaparsan sorun çıkmaz
-
arkadaşın birini rezil etcem cümle aleme.. ama iş ciddiye binebilir ondan soruyorum garantiye alıyım işimi diye
-
Eğer kullanılan yazılım imzasını atıyorsa anlaşılabilir.Bilgisayarda özelliklerine bakarsan görürsün imza atıp atmadığına.Dosyanın içinede ekleyebilir.Fakat pek yaygın birşey değil.Olabilirde olmayabilirde yazılıma bağlı.
-
eyw. sağol
-
genelde resim çeken her alet fotograf mak vrya cep tel olsun farketmez resime kendi ile ilgili bilgide atar. Hatta resim işleme programları bile yapar bunu. Resim özelliklerini silersen sorun olmaz. Birde resmi çektiğin halede değil boyutunu az da olsa değiştirerek yayımla. İsmini, tarih damgasını vb. de değiştir.
-
peki elime bi resim geçerse cep telefonundan çekilip çekilmediğini anlamanın bi yolu varmı?
-
mouse imlecini resmin üzerine tuttuğunda gözükür imza varsa.
http://img62.imageshack.us/my.php?image=asey7.jpg
gibi. -
bacım gayet te güzel anlaşılır.
1- resmin oluşturulma tarihi her zaman mevcuttur foto içinde,
2-telefonunun markasını bilmiyorum ama mesela nokialarda foto isminden tahmin edilebilir,onun için fotoğrafın ismini bir bilgisayarda değiştir,ismi ise başka bir telefondan çekilmiş gibi isimlendir.
3- hafıza kartındaki bilgileri bir yere yedekleyip daha sonra kartı biçimlendir.
4-o resmi telefonunun çekme imkanı olmayan bir pixel e göre ayarla,yani senin telefonun 1.3 MP ise sen bu fotoğrafı fotoğraf düzenleyici ibr program ile 1MP gibi hatta yapabiliyorsan 1.3MP nin de üstüne çıkart.
AMA ŞUNU SÖYLİYİM BU İŞ BOKA SARARSA BU İŞİN ALTINDA SENİN OLDUĞUN %100 ANLAŞILIR BU İŞİN KURTULUŞU ZOR...
-
çektiin resmin uzantısını .jpg den .txt yap ve aç ilk satırda imzasını atmıssa görürsün