Cennet Bedava-Cehennem Parayla...
-
Cennet Bedava-Cehennem Parayla
Bugün ölsem nereye giderim” diye herkes arada sırada muhasebe yapar..
İnanmış insan Cehenneme girmemek için nasıl yaşaması gerekiyorsa öyle bir çizgi takip etmesi gerekir. Canını ve malını Cehenneme girmemek için kullanır. Olması gereken budur. Böyle olması gerekirken bugün bunun tam aksi oluyor. İnsanlar Cehennem’e girmek için canını ve malını veriyor. Para veriyor Cehennem’e girmek için.
Cennet bedava. Cehennem parayla ve ücreti de çok pahalı. Cennet’e girmek için bir tek kuruş ödenmiyor Nasıl mı?* Namaz kaç para? Namaz kılmak için para ödemiyorsunuz.
* Abdest kaç para? Abdest aldığınız için sizden para isteyen yok.
* Şehadet kaç para? Şehadet getiriyorsunuz diye ücret ödemiyorsnuz.
* Namuslu yaşamak kaç para?
* Kur’an okumak kaç para?
* Terbiyeli olmak kaç para?
* Şerefli yaşamak kaç para?
* Günahtan korunmak kaç para?
Bu özelliklere sahip olmak için hiçbir ücret ödemiyorsunuz. Lâkin...
* Namussuzluk para? Para ödeyerek şunları yapabilirsiniz.
* Kumar para
* İçki para
* Zina para
* Şerefsizlik para
* Haramların hepsi para...
* Cehenneme giden bütün yollar parayla...
Birileri parayla Cehennemi kucaklıyor da, bedava Cennet’e gelmiyor. Cennet’e Cehennem’e inanan kişi hiç böyle hareket edebilir mi? Akıllı ve imanlı ise etmesi düşünülemez bile.
İslâm’ın şartları olduğu gibi Cehennem’e girmenin de şartları var. Cehennem’e girmenin şartlarına bakın:
Cehennem’e girmek için:
* İnkârcı olacaksın.
* Kur’ân-ı Kerîm’i beğenmeyeceksin.
* Dinin emirlerine karşı geleceksin.
* Allah’ın emirlerini yaşamaya değer görmeyeceksin.
* Bu asırda Kur’ân-ı Kerîm bizi idare edemez, diyeceksin.
* İçki, kumar, zina, hırsızlık, hortumculuk günah değil diyeceksin.
* Fâiz alıp-vereceksin.
* Rüşvet alıp-vereceksin.
* Yalan, dedi-kodu, gıybet, iftira, dalga, dubara ile sarmaş dolaş olacaksın.
* Haram-helâl tanımayacaksın.
* İnsanları aldatacaksın.
* Namaz, oruç, zekât gibi ibâdetlerin semtine bile uğramayacaksın.
* Yetim malını zimmetine geçireceksin.
* Eline geçen imkânları ve fırsatları har vurup harman savuracaksın; yani israf edeceksin.
* Kul hakkını zimmetine geçireceksin. Bu hakla ahirete göçeceksin.
* Konuştuğun zaman yalan söyliyeceksin. Vaad ettiğin zaman yerine getirmiyeceksin. Sana emanet edilene ihanet edeceksin.
* Karının, kızının, oğlunun derbeder yaşantısına göz yumacaksın.
* Menfaatin için mukaddesatını ve mukaddeslerini satacaksın.
* Kendin ve aile efradın için Müslümanca yaşanacak bir ortam oluşturmayacaksın.
* Neslin bozulmasına zemin hazırlayacaksın.
Bunların yapılmadığı bir istisna var mı? Arkadaşlar sizin durum nedir? Tedkik ettiniz mi?
-
Allah razı olsun.. Süper paylaşım..ve de mantıklı..
-
Mükemmel bir paylaşım.. cehenneme girmek için para veriyorz aq işe bak!!
-
daha önce duymuştum ama teşekkürler
-
Aslında bu kaç para kaç para die sorulan soruların hepsinin bi cevabı var emin ol ;) , Fani hayatta herşeyin dolaylı yoldan bir karşılığı vardır ; namaz kılmak için cami'ye giden bi esnaf belkide 5 müşteri kaçırıyordur ... Şerefinle yaşayıp kimseye boyun eğmemek için hatrı sayılır bi maddi sewiyeye ulaşmış olman gerekiyor ; eğer böyle olmasa analarımız yaşındaki çoluklu çocuklu kadınlar , 20 30 lira için hayvan insan kırması tipi kişilerin altına yatmazdı ... vs. vs. vs. hepsinin bi cevabı var aslında..
-
Çok Güzel Bence Bu Devirde Herkez Hesabını Yapmalı Yüce Rabbim "Kulum Bana Yürüyerek Gelsin Ben Ona KOşarak Gelirim" Diyor...
-
zina beleşte oluyo :D
-
valla doğru parasız beleş resmi kurum camiler.parayla alsalar içeri eminim cemaat daha çoğalır)))
-
her koyun kendi bacağından asılır, namaz kılmıyorum ama zinada yapmıyorum. bence bu işin maddiyatla ölçülmesi pek mantıklı değil. namaz kılmak parayla değil belki ama zaman yok belkide zaman ayıramıyoruz öncelikle bunu düşünmek gerek. kuran okumak belki parayla değil ama okumayı bilmiyoruz belkide öğrenmek içinde zaman gerekli ve ben bu zamanı yaratamam, çalışmam gerekiyor örneğin! terbiyeli ve şerefli yaşamaya lafım yok ama şerefini iki kuruşa satanlarla çok karşılaştım. baştada dediğim gibi her koyun kendi bacağından asılacak kimsenin çenesini parmaklarını yormasına gerek yok bu tür yazılar olumlu yönde etki yapabileceği gibi kötü yöndede etki yapabilir. maddiyatla maneviyatı birbirine karıştırmamak gerekir, belki sizin için şaka gelebilir ama kimileri için alkolde bir ihtiyaç, kamu kuruluşlarında işini halletmek için rüşvet vermezsen aylarca gider gelirsin. neyse kısa ve öz çenemizi yormaya gerek yok içinde olan insan dininin emirlerini yerine getirir. içinden gelmiyorsada yola sokmaya çalışmaya değmez. unutulmamalı ki en iyi yol bildiğin yoldur.
-
Düz mantik "Her koyun kendi bacağından asılır" , "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın"
-
Cennet ve Cehennem neden islam üzerine kurulu olsun ki ?