Cep Telefonun Geleceği / Telefon Almayı Düşünenler Benim Gibi
-
trampfd bunu yazdı
Geleceğin yazılımı diye birşey yok, farklı platformlar her zaman olacak ve rekabet edecekler. Eğer araştırmaları götünüzle anlıyor olsaydınız hemen geleceğin yazılımı Android derdiniz, fakat öyle değil, o araştırmaları telefon sayısı bazında bir karşılaştırmak gerekir en azından.
Zibilyon tane farklı cihazda android kullanılıyor, yaygınlık bakımından iyi olsa da saygınlık bakımından Windows Phone 8 den bir tık aşağıdadır kendisi.
Google kendisi bile bir app yaptığı zaman önce iOS için AppStore a koyuyorsa, daha sonra Androide çıkartıyorsa durup bir düşünmek gerekir.
Öte yandan pazarın yaratıcısı, kural koyanı, standart belirleyeni, taklit edileni ve en "kalitelisi" (telefonun geleceği tanımına sanırım uyuyor bunlar) Apple dır, eskiden iPhone'un tek kötü yanı fiyatının fazlalığı derdim ama artık çakmalarının bile fiyatı kendisiyle eşitlendiği için ortada sorun kalmadı.
Hocam her konuda başka marka, model yokmuş gibi iphone'da iphone diyorsun gözün başka birşey görmüyor.
Kimin ne ihtiyacı var, ne istiyor bakmadan her konuda iphone fanboy'luğu yapıyorsun. Biri iphone'un en ufak birşeyini eleştiriversin hemen o konudasın, zumsuk en azından kaynak veriyor link veriyor birşeyler anlatmaya çalışıyor. Sen sadece iphone en iyisi, diğerleri kaka deyip geçiyorsun.
http://www.tahribat.com/Folder-Cep-Telefonlari-Gsm-Operatorleri-Ve-Mobil-Internet-122/
Şu bölümdeki konulara bak hepsinde aynı, iphone'a karşı bir olumlu düşüncemin olacağı varsa da fanboylar yüzünden nefret ediyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=DM8NSSzxNGM
-
hocam hiçbir zaman en iyisi mantığıyla gitmeyeceksin. Her zaman ortadan gidicen mesela; ben en üst segment telefon hiç almadım en son iki telefon aldım tanesi 182 dolardı s3 üstü bi telefon şuan benim sıfır fiyata aldıgım telefon fiyatına ikinci el s3 vermıyorlar şimdi ben bu telefonu seneye satsam yeni bir tane alsam zararım hem az olur hemde teknolojiyi yakından takıp etmiş olurum. telefonlar neken n6 bu arada.
-
pcdoktor636 bunu yazdı
Hocam her konuda başka marka, model yokmuş gibi iphone'da iphone diyorsun gözün başka birşey görmüyor.
Kimin ne ihtiyacı var, ne istiyor bakmadan her konuda iphone fanboy'luğu yapıyorsun. Biri iphone'un en ufak birşeyini eleştiriversin hemen o konudasın, zumsuk en azından kaynak veriyor link veriyor birşeyler anlatmaya çalışıyor. Sen sadece iphone en iyisi, diğerleri kaka deyip geçiyorsun.
http://www.tahribat.com/Folder-Cep-Telefonlari-Gsm-Operatorleri-Ve-Mobil-Internet-122/
Şu bölümdeki konulara bak hepsinde aynı, iphone'a karşı bir olumlu düşüncemin olacağı varsa da fanboylar yüzünden nefret ediyorum.
Hiçkimse umrumda değil, kimseye de bişey anlatmak zorunda değilim dostum, "fanboy" falan yakıştırmalarını da sevmem, bu yaşta bana kimse bana öyle lakap takamaz, bir dahakine bozuşuruz bilgin olsun, başkasıyla karıştırma.
Siz de her konuda göz göre göre sanki dünyada iPhone diye birşey yokmuş gibi davranıyorsunuz komik oluyor. Buna da anti fanboyluk mu derler hater'lık mı derler bilemiyorum, zor bu işler, daha faydalı şeylere yönelin tavsiyemdir.
Göz var nizam var.
-
trampfd bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdı
Hiçkimse umrumda değil, kimseye de bişey anlatmak zorunda değilim dostum, "fanboy" falan yakıştırmalarını da sevmem, bu yaşta bana kimse bana öyle lakap takamaz, bir dahakine bozuşuruz bilgin olsun, başkasıyla karıştırma.
Siz de her konuda göz göre göre sanki dünyada iPhone diye birşey yokmuş gibi davranıyorsunuz komik oluyor. Buna da anti fanboyluk mu derler hater'lık mı derler bilemiyorum, zor bu işler, daha faydalı şeylere yönelin tavsiyemdir.
Göz var nizam var.
Kimseye birşey anlatmak zorunda değilsin, ama adam anlatın ihtiyacım var diye konu açmış. Madem "anlatmayacam banane" diyorsun anlatma o zaman? Yazma yani konuya.
Şuraya giriyorum tavsiye isteyenlerin konularına bi bak, hepsine iphone kral kalanları rezalet tarzında yazıp geçiyorsun, kimseye bir fikir vermiyorsun yardımcı olmuyorsun. Başka konularda da mesajlarını görüyorum, .net vb. Ki bu konularda yazdıklarını beğeniyorum yardım ediyorsun, ama bu mobil konusunda madem anlatmak zorunda değilim diye düşünüyorsun anlatma.
-
pcdoktor636 bunu yazdı
Kimseye birşey anlatmak zorunda değilsin, ama adam anlatın ihtiyacım var diye konu açmış. Madem "anlatmayacam banane" diyorsun anlatma o zaman? Yazma yani konuya.
Şuraya giriyorum tavsiye isteyenlerin konularına bi bak, hepsine iphone kral kalanları rezalet tarzında yazıp geçiyorsun, kimseye bir fikir vermiyorsun yardımcı olmuyorsun. Başka konularda da mesajlarını görüyorum, .net vb. Ki bu konularda yazdıklarını beğeniyorum yardım ediyorsun, ama bu mobil konusunda madem anlatmak zorunda değilim diye düşünüyorsun anlatma.
Aslında ufak da olsa fikir veririm her mesajda, anlayan anlıyor, özel mesajla gelip sorana uzun uzun açıklamasını da yapıyorum, ben yapmasam da yapan yapıyor, ben gerek duymuyorum o zaman. Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmayı sevmem, işi gücü olan adamım.
Emir kipiyle konuşmazsan sevinirim.
-
Valla ben telefon almayı düşünmüyorum güç yetmiyor valla her 2 aya bi telefon çıkıyor neredeyse. Şuan bunu kullanıyorum alo diyor o yeter bana.
JuMaN tarafından 07/Oca/14 22:28 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam android wp ve ios kullandım açıkcası alıp öldürene kadar kullanacaksan iphone ama cidden fiyatları ciddi seviyelerde geçen hafta usa'den dönmeme rağmen kendime iphone almadım o derece. android ise açık ara lider uyg ve ciha çeşitliliği konusunda fakat güncelleme ve destek dersen o konu sıkıntılı çok fazla model olduğu için üreticiler kullanım süresini google açıklamasıyla 18ay max olarak düşünüyor. şu anda lumia aldım trden 2.el garantili ve aklımdaki fiyata denk bir rakama geldi eğer satmam çok programla işim olmaz kasmayan üzmeyen bşi ararım diyorsan wp işini görür diye düşünüyorum baştan androidden sora bunaltmıştı wp ama hergeçengün alışıyorum.
eğer paran varsa şaşmadan ıphone a yanaş 3-4 sene arkana bakmadan kullan ama param yok diyorsan androidden uzak dur çünki giriş seviye modelleri hiçbir üretici sallamıyor. s4-s5 note gbi cihazlar alıpta 1500-2000tl telefona vermekte mantıksız geliyor. 2.el düşünürsen s3 bile iş görecektir diye düşünüyoum. ama parası az olsun sıfır olsun dersen lumia nin 625i kız arkadaşımda var gayet tatminkar bir telefon. bende 925 var oda tatminkardır. internet performansı falan iyi. kullanımı bildiğin nokia ses kalitesi kamerası iyi. fiyatına göre iyi tavsiye ederim.
-
Citizen Sony'e verdiğin paraya değmez demişti ama Xperia Z1 Compact2ı incele bi ara. Beğeneceğinden eminim. Şu an için en iyi performans telefonu. 1600 tl civarında giriş yapacak deniyor.
-
DJ_Alper bunu yazdı
Arkadaşlar yazılımı soruyorum ben bu telefonu al şu telefonu aldan ziyade geleceğin yazılımı ne???
olum ev mı alıyorsun yatırım mı yapıyorsun nasıl bır mentalite sende ki ? Kutluyoru
10 yıl mı kullanıyorsun telefonu cunku 2 sene kullanıp degıstırmeyeceksın . developersın uygulama gelıstıreceksın uzerıne .
ios un kitlesi bellı ama android ona ragmen tum cıhazlarda var bunlara ragmen ios la başabaş bile olamamakta. Yarın bir gün google ücretleri yükseltir lisans haklarını iptal eder sonra yavaş yavaş inebilir . Ubuntu gelsin diye bekliyoruz demoları gayet ıyı gorunuyordu gelsin talep olursa yakar geçer ortalığı geliştiriciler oraya kayar . Bu iş tamamen para doğrultusunda değişir.
git al general mobile 2 sene sonra değiştirirsin sigortacı adamsın risk analizlerinide kendin yapabilirsin buradayı politik alana çevirme lan :D
-
Ah ulan xperia z1 :S