folder Tahribat.com Forumları
linefolder E-Book
linefolder Charles Darwin - İnsanın Türeyişi (Ekitap)

Charles Darwin - İnsanın Türeyişi (Ekitap)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:
    -----------------------------

Evrim teorisinin tartışılamayacak pozisyona geldiği açık. Değişkenlik gösterecek olan kısımlar varsa onlar da detaylardır. Evet. Günümüzde net denecek bir konumdadır ve çökmekten çok uzaktır. Teori durumundadır ve defalarca doğrulanmıştır. Bu arada abiyogenez ve evrim teorisinin arasındaki farka ben zaten değinmiş iken neden bunu açıklama gereği duydunuz anlamadım. Bu da yazımı düzgün okumadan yorumladığınızı gösteriyor.

Evrim teorisi tartışılmayacak pozisyonda değildir diyemezsin çünkü dünyada hala tartışılıyor. Bir çok enstütü bu konuda çalışmalar yapıyor. Amerikada Dr. Behe nin bağlı olduğu enstitüyü araştırmıştım eskiden ve kitabını okumuştum. Yani kafanda canlandırdığın gibi kesin bir şey yok dediğim gibi kesin olabilecek bir şey de yok. Bilime kesin dersen zaten yanılıyorsun. Çünkü bilim kendini bir süre sonra yanlışar. Bilimin en çok sevdiğim özelliği de bu. 

İlkokul çocuklarının anlayabileceği bir örnek vereyim (zekana saygım var alp, seni çok eskiden beri biliyorum, yazılım alanında aytek in taktirini kazanmış ender insanlardansın o yüzden yanlış anlama bu örneği herkes için veriyorum) ben ilkokuldayken maddenin 3 hali var diye fen derslerinde öğretirlerdi ve bunu kesin bir dille söylerlerdi halbu ki 1928 de maddenin plazma hali zaten keşfedilmişti bile ama bize hala 3 hali var olarak öğretiliyordu :) farzedelim biz 1900 lü yıllardayız ve maddenin 3 halini kesin olarak kabul ettik ama bir süre sonra plazma hali denilen bir şeyin ortaya çıktığına tanık olup şaşıracaktık. 

Keza izafiyet teorisinde de bu tür değişikliklr var hatta einstein in yanıldığını söyleyenler tam aksi istikamette olduğunu söyleyenler de var, çünkü geçmişte teknoloji gelişmiş değildi bu kadar, 100 yıl sonra çok daha farklı şeyler söylenecek.. Bilim sadece deney yapar bulur ve yorumlar, bir süre sonra başka bir şey bulur ve eski bulduğunu doğrulayabilir de yanlışlayabilir de. O yüzden kesin lafı söylemekten kaçınmalıyız.

ben yazını gayet iyi okudum, söylemek istediğim nokta, abiyogenez ya da biogenez in de evrim in içinde olduğudur. Sen bunu farklılaştırmışsın. Sonuçta bir cansız madde canlı madde olabiliyorsa bir evrim geçiriyor demektir, bunu evrimden bağımsız düşünebilir miyiz? Dediğim gibi bu biraz daha kimsayal evrim. Sadece bunu belirtmek istedim 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek

Evrim teorisi gerçekten tartışılmaması gereken bir konu çünkü bunu yapanlar hiç müslüman olmayı deneyip istihare namazı kılmak kadar bile bir inanış öğrenme sürecine girmemiştir. Yok demek çok kolay.

ALLAH'U TEÂLA'YI cihazlarla big banglerle small banglerle bulmaya çalışıyorlar, bu gök yüzünde çiçek aramak gibi.

Tek taraflı teoridir.

Türemek nedir ya, biz baktermiyiz arkadaş. Türemek denen şey bunlar insanı bir çürümüş etten oluşan kurt ile aynı kefeye sokuyorlar onun sebebleri ve reaksiyonu farklı.

Her şey oldu hadi bingden büngden patladık olduk ? Bu akıl ne akıl ? Akıl gibi bir şey patlama ile olacak iş mi ya nerde bu akıl :) Hangi bakteriden türedik biz.

Akıl düşünce kabiliyet gibi şeyler türemeyle olacak işler değil hele insan için hiç değil omurgasız yaratık deseler akılsız vs. vs. mahluk olsa hadi çürüdü ondan oldu diyeceğim ama insan oğlunun bu hiyerarşinin bir türemeyle olması akıl karı değilken tüm bir sistemin bu hiyerarşi ile dönmesini bir big bang'e bağlamaya kalkıyorlar.

Doğruyu isteyene ALLAH gerçekten nasip ediyor, ben şükür doğruya erecek kadar görebildiğimi gördüm. Daha fazlasınıda ümid ediyorum, gördükçe iman artıyor çünkü. İnanmayanıda zorlayamayız.

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:

Evrim teorisi tartışılmayacak pozisyonda değildir diyemezsin çünkü dünyada hala tartışılıyor. Bir çok enstütü bu konuda çalışmalar yapıyor. Amerikada Dr. Behe nin bağlı olduğu enstitüyü araştırmıştım eskiden ve kitabını okumuştum. Yani kafanda canlandırdığın gibi kesin bir şey yok dediğim gibi kesin olabilecek bir şey de yok. Bilime kesin dersen zaten yanılıyorsun. Çünkü bilim kendini bir süre sonra yanlışar. Bilimin en çok sevdiğim özelliği de bu. 

İlkokul çocuklarının anlayabileceği bir örnek vereyim (zekana saygım var alp, seni çok eskiden beri biliyorum, yazılım alanında aytek in taktirini kazanmış ender insanlardansın o yüzden yanlış anlama bu örneği herkes için veriyorum) ben ilkokuldayken maddenin 3 hali var diye fen derslerinde öğretirlerdi ve bunu kesin bir dille söylerlerdi halbu ki 1928 de maddenin plazma hali zaten keşfedilmişti bile ama bize hala 3 hali var olarak öğretiliyordu :) farzedelim biz 1900 lü yıllardayız ve maddenin 3 halini kesin olarak kabul ettik ama bir süre sonra plazma hali denilen bir şeyin ortaya çıktığına tanık olup şaşıracaktık. 

Keza izafiyet teorisinde de bu tür değişikliklr var hatta einstein in yanıldığını söyleyenler tam aksi istikamette olduğunu söyleyenler de var, çünkü geçmişte teknoloji gelişmiş değildi bu kadar, 100 yıl sonra çok daha farklı şeyler söylenecek.. Bilim sadece deney yapar bulur ve yorumlar, bir süre sonra başka bir şey bulur ve eski bulduğunu doğrulayabilir de yanlışlayabilir de. O yüzden kesin lafı söylemekten kaçınmalıyız.

ben yazını gayet iyi okudum, söylemek istediğim nokta, abiyogenez ya da biogenez in de evrim in içinde olduğudur. Sen bunu farklılaştırmışsın. Sonuçta bir cansız madde canlı madde olabiliyorsa bir evrim geçiriyor demektir, bunu evrimden bağımsız düşünebilir miyiz? Dediğim gibi bu biraz daha kimsayal evrim. Sadece bunu belirtmek istedim 

Bilim dinamiktir elbette. Fakat sen şu durumda defalarca kez çok güçlü kanıtlarla sınanmış bir teoriyi çökertmekten ve tamamen dışarıya atmaktan bahsediyorsun. Ben de diyorum ki bugün evrim teorisi çok net bir pozisyondadır ve tartışmaya açık olan kısımları henüz bu biçimlenmesi tamamlanmayan olan heykelin detaylarıdır.

Dediğin maddenin plazma hali örneğine gelirsem; Öncelikle sen diyorsun ki biz katı, sıvı ve gaz halini biliyorduk. Fakat plazma halini bilmiyorduk. Orada bir değişim söz konusu değil. Eksik olan bir şeyin tamamlanması söz konusu.

Evrim de aynı şekilde dediğim üzere bu şekilde detaylar üzerinden tamamlanacaktır. Fakat tamamen değişmesi, çökmesi ayrı bir şey.

Tartışma konusuna gelirsem. Evrim tartışmaları elbette hiçbir zaman bitmez. Bunun ilk sebebi sürekli yapılan canlı keşifleri ve dahil olan canlılardır. Diğer sebebi ise ısrarla reddeden çeşitli dinlere ait insanlardır.

Abiyogenez konusunda ise Tanrı inancı ve hayatın başlangıcı tartışmaları çıkmaması için abiyogenezin altını çizdim. Burada konuştuğumuz konu biyolojik evrim olduğundan bunu belirtme gereği hissettim. Bu sebeple genelleştirmedim.

İzafiyet teorisi ise şu durumda oldukça güçlü bir pozisyonda ve yine defalarca sınanmış durumda. Aksini iddia ettiğin konuyu biraz daha açarsan daha ayrıntılı yorum yapabilirim.

λ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:

Bilim dinamiktir elbette. Fakat sen şu durumda defalarca kez çok güçlü kanıtlarla sınanmış bir teoriyi çökertmekten ve tamamen dışarıya atmaktan bahsediyorsun. Ben de diyorum ki bugün evrim teorisi çok net bir pozisyondadır ve tartışmaya açık olan kısımları henüz bu biçimlenmesi tamamlanmayan olan heykelin detaylarıdır.

Dediğin maddenin plazma hali örneğine gelirsem; Öncelikle sen diyorsun ki biz katı, sıvı ve gaz halini biliyorduk. Fakat plazma halini bilmiyorduk. Orada bir değişim söz konusu değil. Eksik olan bir şeyin tamamlanması söz konusu.

Evrim de aynı şekilde dediğim üzere bu şekilde detaylar üzerinden tamamlanacaktır. Fakat tamamen değişmesi, çökmesi ayrı bir şey.

Tartışma konusuna gelirsem. Evrim tartışmaları elbette hiçbir zaman bitmez. Bunun ilk sebebi sürekli yapılan canlı keşifleri ve dahil olan canlılardır. Diğer sebebi ise ısrarla reddeden çeşitli dinlere ait insanlardır.

Abiyogenez konusunda ise Tanrı inancı ve hayatın başlangıcı tartışmaları çıkmaması için abiyogenezin altını çizdim. Burada konuştuğumuz konu biyolojik evrim olduğundan bunu belirtme gereği hissettim. Bu sebeple genelleştirmedim.

İzafiyet teorisi ise şu durumda oldukça güçlü bir pozisyonda ve yine defalarca sınanmış durumda. Aksini iddia ettiğin konuyu biraz daha açarsan daha ayrıntılı yorum yapabilirim.

mesela einsteina göre ışık hızından daha hızlı bir şey yoktur ancak cern de yapılan deneyler biraz daha farklı şeyler söylüyor, yani esir madde denilen evrendeki ilk maddenin partikulleri ışık hızından daha hızlı olduğunu ispatlamya çalışıyorlr, bildiğim kadarıyla ışık hızından daha hızlı olduğunu tespit etmişler (zamanım pek olmadığı için detaylı inceleyip ayrıntılı yazamıyorum zaten cern deki bir amaçta buydu) hal böyle olunca izafiyet teorisi biraz sallantıya giriyor. Çünkü oradaki temel ışık hızını baz alması. yani cisimler hızlandıkça enerjisi artar, zaman akmaya başlar v.s. Ama buradaki temel yanlışı ışık hızını referans olarak alması. Oysa bilinmeyen nice şey var daha ve einstein in kim bilir ne kadar yanlışı çıkarılacak. Alanım fizik olmadığı için bu konularda derin araştırmalarım yok. 

Ama bir çok bilim adamının yanıldığı, teori hatta kanun olarak atılan şeylerin değiştiğini biliyorum. Bu konularla eskiden biraz daha ilgilenirdim ancak aklımda çok şey yok. 

edit: bi  de buraya göz at hocam, gazete haberi ama röportaj yapmışlar

http://www.nytimes.com/2011/09/30/opinion/30iht-eddas30.html?_r=1

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackseaboy28
    blackseaboy28's avatar
    Erkek
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:

FireX bunu yazdı:

mesela einsteina göre ışık hızından daha hızlı bir şey yoktur ancak cern de yapılan deneyler biraz daha farklı şeyler söylüyor, yani esir madde denilen evrendeki ilk maddenin partikulleri ışık hızından daha hızlı olduğunu ispatlamya çalışıyorlr, bildiğim kadarıyla ışık hızından daha hızlı olduğunu tespit etmişler (zamanım pek olmadığı için detaylı inceleyip ayrıntılı yazamıyorum zaten cern deki bir amaçta buydu) hal böyle olunca izafiyet teorisi biraz sallantıya giriyor. Çünkü oradaki temel ışık hızını baz alması. yani cisimler hızlandıkça enerjisi artar, zaman akmaya başlar v.s. Ama buradaki temel yanlışı ışık hızını referans olarak alması. Oysa bilinmeyen nice şey var daha ve einstein in kim bilir ne kadar yanlışı çıkarılacak. Alanım fizik olmadığı için bu konularda derin araştırmalarım yok. 

Ama bir çok bilim adamının yanıldığı, teori hatta kanun olarak atılan şeylerin değiştiğini biliyorum. Bu konularla eskiden biraz daha ilgilenirdim ancak aklımda çok şey yok. 

edit: bi  de buraya göz at hocam, gazete haberi ama röportaj yapmışlar

http://www.nytimes.com/2011/09/30/opinion/30iht-eddas30.html?_r=1

Evet. Geçen sene dediğin haberi görmüştüm. Bu konuda bir daha ses çıkmadı. Nötrinolar konusunda hala öğrenilecek şeyler var. Zamanında kütlesiz oldukları düşünülüyordu. Daha sonradan kütleleri olduğu tespit edildi. Fakat bu nötrino denen bir parçacık olduğu gerçeğini değiştirmedi.

Einstein'ın teorisi de aynı şekilde. Bugün bir eksiklik çıksa dahi bu tamamen değişeceğini değil bir şeylerin tamamlanacağını gösterir.

Newton'un evrensel kütle çekim yasası da Merkür gezegeni için Güneş'in uzay zamanı bükmesinden dolayı bir miktar hatalı sonuç veriyor. Fakat hala işe yarıyor. Daha hassas ve gerçekçi hesaplamar içinse Einstein'ın genel görelilik kuramı kullanılıyor.

Ancak Einstein'ın kuramında bir sıkıntı olsa dahi bu kuramı toptan çöpe atacağımız manasına gelmez.

Ben de evrim teorisi hakkında böyle düşünüyorum. Zira çoğu şey yerli yerine oturmuş iken bunun tamamen değişiklik geçirmesi, terk edilmesi mümkün değil. Ancak eksik olan taşlar yerine oturur, bazı şeyler elden geçirilir. Bunlar da detaylardır.

λ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

islamic_force nin yazdıklarının bazılarına katılyorum ancak savunduğu ideoloji sosyalizm olduğu için ona uygun tezleri de islamla harmanlamaya çalışıyor ve din ile sosyalizmin çelişmesini istemiyor. Keza bunu evrim teorisi içinde yapmıştır. Allah ın insanları merhalelerden geçerek yaratması tür dönüşümü değildir

verdiği nuh suresinin devamını okuyalım

14.‘Halbuki, o sizi evrelerden geçirerek yaratmıştır.'

15.‘Görmediniz mi Allah yedi göğü, tabaka tabaka nasıl yaratmıştır?'

16.‘Onların içinde nasıl ayı, bir ışık, güneşi de bir kandil yapmıştır?'

17.‘Allah, sizi (babanız Adem'i) yerden (bitki bitirir gibi) bitirdi (yarattı.)'

18.‘Sonra sizi yine oraya döndürecek ve kesinlikle sizi (yeniden) çıkaracaktır.'

burada Adem i bir anda yrattığından bahsetmektedir, bir tür dönüşümü gerçekleştiğini görebiliyor musun? Bir kaç ayetle daha bu sabittir ve oradaki evrelerden geçme mantığı da daha önce verdiği

23:14 Sonra o su damlasını bir alak olarak yarattık; ardından o alak'ı bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir.

bu ayet ile sabit olan evreler anlatılmıştır..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:

Evet. Geçen sene dediğin haberi görmüştüm. Bu konuda bir daha ses çıkmadı. Nötrinolar konusunda hala öğrenilecek şeyler var. Zamanında kütlesiz oldukları düşünülüyordu. Daha sonradan kütleleri olduğu tespit edildi. Fakat bu nötrino denen bir parçacık olduğu gerçeğini değiştirmedi.

Einstein'ın teorisi de aynı şekilde. Bugün bir eksiklik çıksa dahi bu tamamen değişeceğini değil bir şeylerin tamamlanacağını gösterir.

Newton'un evrensel kütle çekim yasası da Merkür gezegeni için Güneş'in uzay zamanı bükmesinden dolayı bir miktar hatalı sonuç veriyor. Fakat hala işe yarıyor. Hassas ve daha gerçekçi hesaplamar içinse Einstein'ın genel görelilik kuramı kullanılıyor.

Ancak Einstein'ın kuramında bir sıkıntı olsa dahi bu kuramı toptan çöpe atacağımız manasına gelmez.

Ben de evrim teorisi hakkında böyle düşünüyorum. Zira çoğu şey yerli yerine oturmuş iken bunun tamamen değişiklik geçirmesi, terk edilmesi mümkün değil. Ancak eksik olan taşlar yerine oturur, bazı şeyler elden geçirilir.

Benim bahsettiğim sadece yakın zamandaki olaylar hocam.. bir düşün 400 yıl önce söylenen ve kanun niyetlğinde olan kurallar ya da genel geçer kurallar çöp olmuştur.. bundan 500 yıl sonra da einstein den eser kalır mı? aristo buna en büyük örnektir.. bir çok söylediği söz yaptığı taksonomi yanlıştır gibi..  Zaman ilerledikçe bilim katlanarak gelişiyor, 50 yıl önce einstein in teorilerine doğruluk derecesindeki bakış ile günümüzdeki bakış aynı değilir, 100 yıl sonra daha da zayıflayacaktır ve bir gün değişecktir, değişmemesi mümkün değil, çünkü evren de değişiyor, yeni şeyler bulunuyor, sen sadece küçük değişimleri eksiklik olarak görüyorsun ama bu eksiklikler arttığında teoriyi çökertir.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:

FireX bunu yazdı:

Newton'un evrensel kütle çekim yasası da Merkür gezegeni için Güneş'in uzay zamanı bükmesinden dolayı bir miktar hatalı sonuç veriyor. Fakat hala işe yarıyor. Hassas ve daha gerçekçi hesaplamar içinse Einstein'ın genel görelilik kuramı kullanılıyor.

Ben de evrim teorisi hakkında böyle düşünüyorum. Zira çoğu şey yerli yerine oturmuş iken bunun tamamen değişiklik geçirmesi, terk edilmesi mümkün değil. Ancak eksik olan taşlar yerine oturur, bazı şeyler elden geçirilir.

Benim bahsettiğim sadece yakın zamandaki olaylar hocam.. bir düşün 400 yıl önce söylenen ve kanun niyetlğinde olan kurallar ya da genel geçer kurallar çöp olmuştur.. bundan 500 yıl sonra da einstein den eser kalır mı? aristo buna en büyük örnektir.. bir çok söylediği söz yaptığı taksonomi yanlıştır gibi..  Zaman ilerledikçe bilim katlanarak gelişiyor, 50 yıl önce einstein in teorilerine doğruluk derecesindeki bakış ile günümüzdeki bakış aynı değilir, 100 yıl sonra daha da zayıflayacaktır ve bir gün değişecktir, değişmemesi mümkün değil, çünkü evren de değişiyor, yeni şeyler bulunuyor, sen sadece küçük değişimleri eksiklik olarak görüyorsun ama bu eksiklikler arttığında teoriyi çökertir.

Bugün Newton'un kanunları nasıl hala işe yarıyorsa Einstein'ın kanunları da işimize yarayacaktır.

Newton bulunduğu dönem içerisinde cisimlerin hareketine dair başarılı hesaplamalarda bulunmaktaydı. Hala aynı hesaplamaları yapıyoruz. Aynı sonuçları elde ediyoruz ve edeceğiz. Işık hızını bir kenara bırakıp gündelik hayatımıza baktığımızda bu böyle. Evrenin kanunları hala aynı.

Tabi evrenin kanunları değişime uğrar şeklinde iddian varsa ki bu yönde de ispatlanmasa da çeşitli düşünceler var. Bunlar 300-500 yılı değil Dünya'nın, Güneş sisteminin ömrünün yetmeyeceği bir zaman dilimini kapsar.

Einstein'ın teorisi eksiği de çıksa hala işe yarayacaktır.

Bir örnek vereyim. Bu örnek çeşitli konularda sıkça verilir.

Kör bir adam düşün. Önünde bir fil olsun. Bu adam gidip filin bacağını keşfedecek, kuyruğunu keşfedecek. Fakat diyelim ki hortumunu es geçecek. Bir başkası gelip bu hortumu da bulabilir ve fil hakkında daha detaylı daha net sonuçlar elde edebilir.

Ancak şu manaya gelmez ki; Diğer kör adamın keşfi tamamen çöp olsun. Filin bacakları ve kuyruğu hala yerinde.

Tek değişen eksik olan şeyin tamamlanması.

λ
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

Bugün evrim yoktur diyen insan, okumamış olan insandır.

http://yigitdemirag.com
Toplam Hit: 12029 Toplam Mesaj: 63