Çift LNB Çıkışlı Çanak Varmıdır
-
yaklaşık 10 yıldır çift çıkışlı lnb var 2 ayrı ev kullanıyoz hiç bir sorun olmadı.
-
tek çanakta tek uydu çoklu lnb
tek çanakta birden fazla uydu multi aparat sorunun cevabı
birde çanağın hesabı var dedik sinyalin max oldugu yer çanağın tam orta noktasıdır dimi.yanlara doğru kaydıkça
sinyal seviyesi biraz düşecek.birde yöresel veya uydunun konumu v.s buna benzer faktörler var
mesela almanyada 40 lık çanakla astra rahat izlenirken burda daha büyük çanak mecburi.astradaki bazı malum birkaç platform için 150 lik
çanak sınırdır.naparsın astra için olan lnb yi merkeze alırsın.hotbirg ve türksatı yanlara alırsın
buna göre ne izleyeceksen ona göre hesabını yap
-
şimdi en uygun çözüm hangisi yaw kafam karıştı dogru düzgün takılmadan kullanmak istiyom şu kartı
-
alexfarrow bunu yazdı:
-----------------------------
mesele çanak antenin matematiksel hesabı google arat bulursun atıyorum kolların uzunluğu yarçap kadar olacak
istersen kendin hesapla istersen uydu satan yerleri dolaş
tek çanakla birden fazla uydu izlemek mümkün yani
LNB ÇEŞİTLERİ » Multifeed (LNB aparatı)
http://www.hepsidijital.com/LNB-cEsiTLERi/Multifeed-LNB-aparati-/165
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=173184

-----------------------------bizim ustaya söylicem :D adıma yakışır böyle bir çanak alsın.
-
Explosive bunu yazdı:
şimdi en uygun çözüm hangisi yaw kafam karıştı dogru düzgün takılmadan kullanmak istiyom şu kartı
-----------------------------karışacak ne var anlamadım sen suruyu net sor sadece tek uydu ama birden fazla abone yada nasıl denir izleyici olacaksa
2li,4lü,yada 8lilnb alırsın
-
alexfarrow bunu yazdı:
Explosive bunu yazdı:
-----------------------------karışacak ne var anlamadım sen suruyu net sor sadece tek uydu ama birden fazla abone yada nasıl denir izleyici olacaksa
2li,4lü,yada 8lilnb alırsın
-----------------------------yaw diyomki şu şekildemi yapayım

yoksa lnb çift çıkışlı alıpmı yapayım takılma olur diyo arkadaşında çift çıkışlı lnb şeklinde yapdı oda tv yi açınca pc deki görüntüde donmaoluyomuş :S yani yukarıdaki resimdeki 10-20 lira daha pahalı olur heralde dimi :S sorunsuzu o gibi geldide bana
edit : turksat ı izliyicem sadece
-
Cift cikisli lnb olmaz mi ya. bizim dukkanda var 35 tl. alip takiyorsun ikinci receivere bir kablo daha cekiyorsun. hepsi bu. piyasada cok model var. artik insanlar apartmana bir canak takiyor. 8li lnb bile var.
-
PoLLBuLL bunu yazdı:
çift çıkış lnb kullanıyorum.hiç bir sorunu yok,taş gibi çalışıyor.
-----------------------------tv kartıylamı kullanıyorsun???
vallaha ben 4 çıkışlıda denedim yemedi televizyoncu geldi oda bakytı sinyal zayıflığından almıyo aynı anda tv ile çalışmıyo
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------PoLLBuLL bunu yazdı:
vallaha ben 4 çıkışlıda denedim yemedi televizyoncu geldi oda bakytı sinyal zayıflığından almıyo aynı anda tv ile çalışmıyo
hayır hocam tv kartını denemedim.2 tane receiver var onlarla kullanıyorum. -
PoLLBuLL bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
PoLLBuLL bunu yazdı:
hayır hocam tv kartını denemedim.2 tane receiver var onlarla kullanıyorum.
-----------------------------adam tv kartı diyo ama normal recever la sorun olmuyo zaten