Çin Restoranı Tecrübem ( Merak Edenler İçin )
-
Sultanahmet Köftecisinden yediğim personel menüler aklıma geldi personel menü diyince :)
Robinson_Crusoe: Hocam bence eğer ihtiyacın varsa sıkıntı yok. Yani köyde yaşarsan anlarsın durumu , bir koç kesersin onun beynini , dilini , hayalarını bile yersin. Tamamiyle faydalanırsın. Şehir hayatında ise besin olarak et zaten alamaz normal vatandaş kolay kolay. Bir koyunu 40 aile yiyior 1 kilo et çıksa.
-
tustanbakanadam bunu yazdı
Sultanahmet Köftecisinden yediğim personel menüler aklıma geldi personel menü diyince :)
Robinson_Crusoe: Hocam bence eğer ihtiyacın varsa sıkıntı yok. Yani köyde yaşarsan anlarsın durumu , bir koç kesersin onun beynini , dilini , hayalarını bile yersin. Tamamiyle faydalanırsın. Şehir hayatında ise besin olarak et zaten alamaz normal vatandaş kolay kolay. Bir koyunu 40 aile yiyior 1 kilo et çıksa.
Olm daşşak yenir mi lan :S
-
Bizim mutfağımız fest food değil yada sadece ama sadece lahmacun döner vs yiyecekler değil.Türk ev yemekleri yapan yerler etrafınızda illaki vardır.
-
DevilRullz bunu yazdı
Cool mu oluyorsunuz vejeteryan olunca?
sen böyle yorum atınca herkesten zeki mi oluyorsun?
iğreniyorum demek ne demek
gene devil, gene tartışma ortamı yaratma çabaları, gene piç olacak başka bir konu, susuyorum (konuyu açana saygımdan)
YekteranBaymedir tarafından 13/Ağu/14 20:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Daft bunu yazdıDevilRullz bunu yazdı
Cool mu oluyorsunuz vejeteryan olunca?
sen böyle yorum atınca herkesten zeki mi oluyorsun?
iğreniyorum demek ne demek
gene devil, gene tartışma ortamı yaratma çabaları, gene piç olacak başka bir konu, susuyorum (konuyu açana saygımdan)
Oha ne alaka lan. Forum iyice şizofrene bağladı.
-
lisedeyken arada gıderdik izmirde hiltonun arkasında çin lokantasına.
turkıyede yenı yenı bu cın mutfagı olusumu basladı da . Alakasız urunlerı cın mutfagı ,çin lokantası dıye kaktııyorlar. soya sosunu koydun mu cın yemegı olur mu lan yemekler.
ben evde cok sık asya mutfagı uzerıne yemek yaparım. o noodlelar ne lan oyle kocaman kocaman. ben hıc sevmem kalın noodle .
Birde suşi japon yemegıdır çin değil :) ama heryerde koymuslar.
onu bunu geçin benım devamlı gıttıgım bır özbek lokantası var lalelide tek geçerim arkadaş
mihman özbek lokantası gidin herşeyden yiyin orada. Adamlar et pişirmeyi biliyorlar
-
Daft bunu yazdıswordfish bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdı
Lütfen gözü olan hiç bir canlıyı yemeyin, yaklaşık 2 yıldır ben öyle yapıyorum bunun verdiği farkları daha önce anlasaydım çok daha önceden başlardım buna sizlerinde buna dikkat etmenizi öneririm, takriben 1 ay sonra fiziki ve ruhani değişiminizi fark etmemiş olmanız imkansız olur,
neymiş o farklar hocam...
gözü olan hiçbi canlıyı yemezsen, et yememen lazım
Not bunu yazdıAfiyet olsun hocam. Başka tatlar denemek ve yeni yerler keşfetmek güzel ama hareket ederse falan diye düşünüyor insan :D
bana vejeteryanlık nasıl bişey diye soranlar
işte cevap burada gizli
sizin "ya hareket ederse" şeklinde iğrendiğiniz yiyecekten
ben kompile iğreniyorum, tek fark bu
Et giren yere dert girmezmiş hocam :)
eğer dünyada et diye birşey olmasaydı hayattan aldığım zevk yarı yarıya düşerdi
-
mataramasuko bunu yazdı
Et giren yere dert girmezmiş hocam :)
eğer dünyada et diye birşey olmasaydı hayattan aldığım zevk yarı yarıya düşerdi
töbe töbe =(
-
anil tarafından 13/Ağu/14 21:43 tarihinde düzenlenmiştir
çorbanın içinde: kırmızı et- tavuk eti- deniz mahsulleri(ahtapot,karides,balık vs.), her türlü sebze haşlandıktan sonra üstüne yumurta kırıyorlar ve olay bitiyor:D
ördekler ise söylemeye gerek yok çok lezzetli tavsiye ederim
-
zamanında bende denemiştim çin lokantasını. değişik tatları var. mesela benim yediğim yemek, tatlı mısırlı tavuk sote gibi bişiydi. bildiğimiz koçanıyla mısırın serçe parmak boyunda olanları vardı yemekte :) insan önce ön yargılı davranıyo ama 1-2 den sonra alışıyo. ben okadar bokunu çıkarıyorum ki bazen, yanına balık bulamadığım için rakı-sushi yapmışlığım vardır :D