folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Cinsellik Ve Müslümanlık.



Cinsellik Ve Müslümanlık.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Hacilar simdi olayi islami boyuta cekmeden once daha dogrusu dini inanc cizgisine gelmedne once toplumlarin kulturel miraslari vardir.Ornegin eskimolari ziyarete gittiginizde gece size misafir perverliklerini gostermek icin kendi kadinlarini sunarlar,yani adam esini misafirlige gelen bir erkekle birlikte olsun , onu memnun etsin diye sunabiliyor.Bu onlarin kulturlerinde gayet dogaldir.Eskimolarda kadin toplumsal statude cok onemli degildir , kapinin onundeki kizak kopekleri daha degerlidir.Simdi kimse kalkip eskimolari elestiremez bu onlarin dini inanclarindan once yasamsal kulturlerinin bir urunudur...

    Araplasan toplumumuz hakkinda yorum yapmak istemiyorum , arap kulturunude sevmem.Ben Turk kulturu hakkinda konusayim.Bizim kulturumuzde bozkırda kadın onemlidir.Kadin erkegi bile yonetendir.Kadin degerlidir ve essizdir ve tek sahibi olmalidir...Namus kavrami dedigimiz kavram , bozkır kulturunde bir Turk kadini , yabancida olsa bir Turk erkegine hizmet edebilir,tokalasabilir,kucaklasik selamlasabilir,hosgeldin-gule gule anlamli yanaklardan opusebilir,sakalasabilir...vs bunu arap kulturunde yapamazsin...Turk kulturunde cadir kent doneminde bile yatak odalari ayridir , farkli bir cadir kurulur veya buyuk cadirda ayri bir bolumdur...Cinsellik bizde yasak , ayip degil.Erkek ile kadininin birlikte yasayabilecegi ozel birseydir...

    Gunumuze gelecek olursak namus iki bacak arasinda degildir , onden saglam alip arkadan gelene gecen veren bir tip ne kadar namuslu olabilir ? ...Bizim yasadigimiz cinselliklere gelince evli olmadan...kendi adima soyliyeyim "asik olmadan,sevmeden yasadigim hicbir cinsellikten zerre zevk almadim bugune kadar..." 


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Yorumlar için çok teşekkür ederim. Gerçekten kaliteli yorumlar gelmeye başladı, üstelik de bu konu yeni bir boyuta taşınmış oldu.

    İslamiyet / cinsellik / toplum arasındaki ilişkileri artık daha net anlayabiliyorum.

    Bazı arkadaşlar konunun islamiyet ile sınırlandırılmaması gerektiğini söylediler. Bunu da haklı buluyorum. Her dinin, her toplumun bir takım cinsel anlayışları olabilir, bunlara uyan insanlara da saygı duyulması gerekir. Buraya kadar bir fikir ayrılığımız hemen hemen yoktu zaten. Ancak, bu kurallara uymayanları cezalandırmaya yönelik kuralların bulunması, karşılıklı anlayışın önündeki en büyük engeldir diye düşünüyorum. Neyse ki, insanlık bunu da yavaş yavaş aşmaya başladı. Her iki tarafa da zaman birbirine zaman tanıması lazım ki kutuplaşmalar azalsın, bunda korkacak birşey yok.

    Tartışmanın gelişimine tekrar dönersek, Müslümanlık ve Cinsellik başlığı, yavaş yavaş yerini sevgi ve cinselliğe bıraktı. Bunu güzel bir gelişme olarak yorumluyorum. Ben de biraz katkıda bulunayım buna:

     

    Sevdiğiniz insanla, aranızda evlilik bağı olmadan cinsel bağ kurmaya nasıl bakıyorsunuz?


    .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    yasadigin bir toplumda cogunluk belli basli kurallara uyuyorsa sende bu kurallara uymak zorundasin , devletin degil doganin kanunudur bu !

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lastsoldier
    Lastsoldier's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek

    her koyun kendi bacağından asılır isteyen istedigini yapmakta başkasının hakkına tecavüz etmedigi sürece serbesttir

    herkez kendi yorumunu yapmış bence böyle bu tür konular göreceli kavramlar tartışmaya gerek yok doğrusu kutsal kitapda yaziyor zaten fazla kurcalamaya gerek yok


    nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilme
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mostwanted
    mostwanted's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2008
    Erkek

    bir tek sorum var.sakın hakaret olarak algılama.cinsellik konusunda istediğin özgürlüğü kız kardeşin sevgilin eşin annen yada akrabaların için de istiyormusun.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ataturkcu1
    ataturkcu1's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2007
    Erkek
    Z-CHAN bunu yazdı:
    -----------------------------
    Prezervatif / Kondom nedir?
    Prezervatif, lateks maddesinden imal edilmiş olan ve ilişkiden önce erkek partnerin sertleşmiş olan penisine takılan esnek ve ince bir kılıftır.
    Gebeliği nasıl önlemektedir?
    Gebelik oluşabilmesi için erkek organından çıkan spermlerin bayan üreme organına, oradan da rahime ulaşması gerekir, prezervatif kullanıldığı zaman spermler prezervatif içerisinde kaldığı için gebelik durumu mümkün olmamaktadır. Her ilişkide prezervatif kullanılması gebeliği önleyici güvenilir bir yöntemdir.
    Prezervatif kullanımı ne kadar etkilidir?
    Her ilişki esnasında prezervatif kullanımı gebelik önleme konusunda %97 başarı sağlamaktadır.
    Prezervatif'in yararları nelerdir?
    Prezervatif / Kondom öncelikle AIDS de dahil olmak üzere cinsel yolla bulaşan bir çok hastalığa karşı koruma sağlamaktadır.

    Prezervatif kullanabilmek için doktora muayene olmanıza veya reçete almanıza ihtiyaç yoktur.
    Prezervatif'in yapısındaki maddelere alerjisi veya duyarlılığı olanlar dışında herkes prezetvatif

    kullanabilmektedir. Prezervatif kullanan kişiler arasında yapılan araştırmaya göre cinsel ilişki süresi prezervatif kullanmayanlarınkine göre daha uzun sürmektedir, böylece erken boşalma problemi yaşayanlara olumlu yönde yardımcı olabilmektedir.

    Prezervatif kullanacak kişilere uyarılar;
    -Her cinsel ilişkide mutlaka paketinden yeni çıkarılmış bir prezervatif / kondom kullanılmalıdır.
    -Prezervatif takmadan önce partnerin cinsel bölgesiyle penisin temas etmemesi gerekir, ilişki öncesinde penisden az miktarda da olsa sperm salgılanması mümkün olabileceği için aksi takdirde risk alınmış olunur. Prezervatifin uç kısmında ufak bir boşluk bırakılarak o bölüme boşalma sırasında meninin birikmesi sağlanır.
    -İlişkinin ardından kondom çevresinden tutularak erkek penisini geri çeker, böylece spermlerin hazneye değmesinin önüne geçilir.
    -Yağ, krem veya vazelinli maddeler kondom üzerine kayganlaştırma amacıyla sürülmemelidir. Bu ürünler prezervatifin erimesine veya yırtılmasına yol açabilmektedir.
    -Prezervatifler karanlık, serin ve rutubetsiz ortamlarda saklanmalıdır.

    Prezervatif / kondom kullanımı teşvik edilmelidir, böylece AIDS dahil olmak üzere cinsel yolla bulaşan bir çok hastalığa karşı korunma sağlanmış olur.

     

    http://www.prezervatif.org/

    ---

    Yukarıdakilere uyulduğu zaman %97 oranında bir koruma sağlıyormuş. Ben de birkaç eklemede bulunayım. Seçtiğiniz prezervatifin, kayganlaştırıcı/meyve kokusu gibi saçmalıkları yoksa o %3 lük risk daha da düşüyor (tırtırlının bir sıkıntısı yok). Bir de "Hisset, yaşa" kodlu ürünleri de almamalısınız çünkü bunlarda kullanılan malzeme, diğerlerinkine göre daha da ince olduğu için yırtılma ihtimali yüksek. Tavsiyem Okey'in klasik ürünleridir.

    NOT: Latex eldiven kullanırsanız daha da güvende olursunuz. Bir tek öpüşmekte sorun kalıyor. Onu da çiftler doktora gidip gerekli testleri yaptırdıktan sonra rahatlıkla yapabilirler.

    Hayatta bundan daha güvenli bir şey var mı bilmiyorum.

    NOT2: Aids evlilere bulaşmaz diye birşey yok. Ülkemizde kan nakli yüzünden birçok evli çift de aids kapmıştır.

     


    -----------------------------

    Ne kadar da güzel yazmışsın.Bizi bu konuda fazlasıyla bilgilendirmişsin;Allah razı olsun;yalnız yüzde 97 gibi bir ihtimal var;bir takım şeyler yaparak yüzde 3ten de az risk elde edebiliyormuşsun;ama yüzde yüz kesinlikle değil....

    Ayrıca prezervatif yırtılması denilen olaylar da var?İstediğin kalitede kullan,sen hızını alamazsan ne olacak?

    İstiyorsan olay daha da farklı boyutlara taşıyabiliriz.Yorumları dini olarak yapmayıp sığ bir alanda bırakmayız;ama dini çizgiler kesindir. 


    Pragmatism&Realism
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2007
    Erkek

    kendi fikrimi söylüyorum kız kardeşimin yada kız olsaydım kendimin. ne bilim tanışlarımın ağaç yetişmeyecek tohumunu yemesini istemem..  biras gelenek meselesi.. böylesi iyi.. Türkiye farkımızı olsun. eğer herşey AB ye girmek içinse sokarım öyle AB ye.. böylesi iyidir


    düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Ağustos/2007
    Erkek

    Ahlak kavramının ortaya çıkmasında, evrimsel süreçteki anaerkil yapıdan ataerkilliğe geçiş ve hemcinsler arasındaki cinsel rekabet yoğunluğu en büyük etkendir. Günümüzde yavaş yavaş kişierkil (bireyci) düzenin oturması yozlaşma olarak adlandırılsada bir süre sonra insanlık yeni duruma alışacak hatta eski durum ahlaksızlık olarak sayılacaktır. Malesef bende genlerimden aldığım içgüdü nedeniyle şu anki ahlak yapısını garipsiyemiyorum, kıskançlık (arkasında yatan cinsel rekabet korkusu) ne zamanki benliğimden silinir o zaman dünyanın çıplaklar kampı olmasını isteyebilirim. Peki bu durum kötümüdür? İyi yada kötü yoktur, olgular vardır, hatta cinselliği bastırmadığımız için ileri aşamanın daha pozitif olabileceğini söyleyebilirim. Din konusuna gelirsen: Dünyadaki bazı din ve kültürlerde bakire evlenmek yasaktır (Profösyonel bozucular olduğunu okumuştum), tabiikii coğrafi (dolayısıyla iktisadi) yaşamın dünya üzerinde değişşiklikler göstermesi, insanın uygarlık gelişimndeki farklılıklar, diler üzerindede farklılıklara sebep olmuştur.

    İleri aşamaya sanırım yetişemiyeceğim, şu an içinde o kadar önemli değil zaten :)


    http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    ArmadA bunu yazdı:
    -----------------------------
    lan z chan bi kerede hayırlı bi tartışma konusu aç direk arıza çıkarıcak konuaları tartışıosun :S
    -----------------------------

    alışmadınmı  daha armada  zıchan  dan nebekliodun ki 


    Doğru kişi olmak meselenin yarısıdır, diğer yarısı; doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle karşılaşmış olmanızdır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jezreel
    jezreel's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2003
    Erkek
    Yazanlardan hangi biri; açsa angelina jolie taksim meydanında, yapışmicak acaba

    gaipten görüntüler
Toplam Hit: 17887 Toplam Mesaj: 112