folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çocuktuk...Hem De Ne Çocuk :)

Çocuktuk...Hem De Ne Çocuk :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Erkek
    güzeldi çoçukluk güzel dert yok sıkıntı yok acımasız hayat şartları yok hey gidi günler hey :)

spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek
    vay anasını bide çocukken herkes anne die ağlardı ben babaa die ağlardım çok ilginç :S
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Hocam iki sene sonra 80 kuşağı orta yaşa girecek 81 doğumluyum yani 80 kuşağının çocuğuyum, her insan kendi kuşağının en iyi çocukluğu geçirdiğini düşünür biz 80'liler en iyi çocukluğu geçirdik.

Bizim zamanımızda okul önlerinde camlı arabalarda leblebi tozu, kavrulmuş minik lokum ve gofret satan yaşlı amcalar vardı, lokum ve leblebi tozu eroyin gibi şeffaf poşete konur ağzı zımbalanırdı.

Bizim çocukluğumuzda plastik top ve misket çok kıymetliydi, kapı balkon altı ve yolda bulunan taşlardan kale yapılırdı, taşın üstünden geçen topun gol olup olmadığı tartışılır bazen kavga edilir ancak iki gün sonra küslükler hemen unutulurdu, toprakta misket oynanır yağmur yağıp toprak suyu emmişse büyük inşaat çivileri toprağa saplanarak çivi oyunu oynanırdı.

Bizim çocukluğumuzda merdiven altlarında köpek beslenir köpekten bit kapılır homurdanan anneler tarafından berbere götürülen çocuklar saçları üçe vurdurulduktan sonra bit şampuanıyla defalarca yıkanırdı.

Bizim çocukluğumuzda He-Man, Voltron, Heidi vardı çizgi film başladığında çocuklar evine kapanır trt seyrederdi. Bizim zamanımızda susam sokağı vardı edi ile büdü, kırpık, kurabiye canavarı ve isimlerini unuttuğum onlarca kukla vardı.

Bizim çocukluğumuzda siyah atari vardı, çubuk adamdan tenisçi, geomertik şekilleri araba farzettiğimiz araba yarışı, lastik kaplamalı joystickler vardı lastiği çıkartınca içindeki beyaz çubuğu görebiliyorduk.

Bizim çocukluğumuzda örnek alınacak numune azdı, küçük emrah ünlüydü, zengindi ve çocuktu, her filmde ya anası ya bacısı kötü yola düşerdi, ekmek kutsaldı sevgiliye el sürülmez aptal aptal bakılırdı, zaten bizde çocuktuk ergen bile değildik kimyasal reaksiyonumuz yeterli değildi.

Bizim çocukluğumuzda grup vitamin vardı, dokundur elle, fatoş almış orağını ot biçmeye gidiyormuş... stereo kaset çalarları müzik seti diye adlandırdık bu efsanevi aletler büyük pille de çalışabiliyordu hayatımıza mobil kavramı girdi fakat pil pahalıydı.

Bizim çocukluğumuzda A takımı, Mike Hammer, Görevimiz tehlike vardı cd görevimiz tehlike dizisinde görülen efsanevi bir depolama aracıydı.

Biz büyümeye başladık dokuz on yaşına gelik atarileri salonları mantar gibi çoğaldı, atari diyince akla gelen street fighter oyunuydu, bir round oynamak için yalvaran atari müftelası çocuklar vardı, bu çocuklar sabahtan akşama kadar salonda kalır salonu idare eden amca onları defalarca dışarı atardı, ama onlar yolunu bulup içeri sızmayı başarırdı, jetona lehimlenen bir telle sınırsız oyun oynayabilir yakalanırsanız sınırsız dayak yiyebilirdiniz.

Biz büyümeye devam ettik ve amiga500 çıktı, oyun disketleri ve bir adet televizyonla yeni dünyamıza adım atmış olduk, mahallenin çocuklarını eve toplardım turnuva yapardık, mortal combat, street fighter ve diğerleri, arkadaşlarımın canları sıkılmasın diye arada bir kasıtlı olarak yenilirdim, o çocukların gözündeki ah keşke benim de evimde amigam olsaydı bakışını unutamam.

Daha sonra büyüdük ve hiçbirşey eskisi gibi olmadı çok boktan insanlar olduk.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    Güzelmiş la sağolasın. Hepsi olmasa da baya bi anı getiriyor akla bunlar. Siyah atariyi çok oynardım amiga deniyormuş sanırım. Yine de sokak oyunları çok çeşitliydi "aşağı inmek" diye bir şey vardı. Ödevimi yaparsam ulaşacağım bi nimetti "aşağı inmek". aşağıda çoluk çocuk vardı. Abilerimiz vardı, bizi ayak işlerinde kullanırlardı ama duyduğumuz saygı öyle böyle değildi. Öl dese ölürdük o derece :) Tapa, gulle, taştan kule, 21, 9 aylık, tek elma, uzun eşek hatırladıklarımdan bu oyunlar kalmış. Bir de uzun eşekte miydi neydi bi oyunun içinde dünya turu, rambo, minare gibi bölümleri vardı :)

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patron_38
    patron_38's avatar
    Erkek
    heyttt be anilarim bir an gozumun onunden geldi gecti hey gidi gunler hey

yan cizdim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emtriko
    emtriko's avatar
    Erkek
    harbidende çok boktan insanlar olduk geride kaldı dertsiz tasasız yıllar artık herşeyin bir bedeli var...

Ölümün ilk belirtisi doğumdur...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Game_Over
    Game_Over's avatar
    Erkek
    harbiden güzel yazıymış teşekkürler:)

Ayranı yok içmeye, taksiyle gidiyo sıçmaya
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek
    şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler...!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhabir22
    muhabir22's avatar
    Erkek

HolyReform bunu yazdı:
    -----------------------------

gerçekten harika paylaşım sağolasın.

annemin giydirdiği külotlu çoraplardan neler çektim ilkokulda.tualete giremezdim arkadaşlarla :)

-----------------------------

hani şu kalın olanlardan... aklıma her gelişinde gülerim :)) ben de aynı şeyi çektim..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The-ExTaCy
    The-ExTaCy's avatar
    Erkek
    Gerçekten çok güzel:) Okurken yüzümde içten bi gülümseme oluştu.. Ne çocuklukmuş bea:)

Kawga ederdik döwerdik. Ewe döndüğümüzde nie çocuğu döwdün die dayak yerdik.
    Kawga ederdik dayak yerdik. Ewe döndüğümüzde nie dayak yedin die dayak yerdik:)  Bi türlü anlayamazdım hea.

Her koşulda dayak yerdik:) Uçarak koşarak okula die kreşe giderdim.  Kreş bittiğinde tören gibi bişey olmuştu kep takmıştılar.

Ondan sonra ewe gittiğimizde hadi baba okulu bitirdim iş kuralım demiştim:)  Hiç unutamam çocukluğumu...

Yaşadığımız en güzel günler o günler ama o zamanlar bunu bi türlü anlayamıyoruz:)

.
Toplam Hit: 7193 Toplam Mesaj: 45