Çok Acil Gittigidiyor Ve Hukuk İle İyi Bilgisi Olanlar
-
patates bunu yazdı:
-----------------------------benimki spor destek ürünü ya anlamadınız anlaşılır filan diyorsunuz elbette anlaşıalcakta ben bana geldi ürünüde açtım kulladnım dediğimde ne oalcak? adam bana gönder dicek ama ben açtık 180 ytl ver dicek bende yanlışlıkla gelmiş nerden bileyim derim.
valla ben şansımız orlucam gibime geliyo:)
parasını vermediğin bir ürünün ne hukuksal hakkı diye sorarsan ben hukuğa giriş borçlar hukuğu ve ticaret hukuğu dersleri aldım yani hukuk öle işlemiyo gülüm.
çünkü ben bana neden gönderildiğini bilmek zorunda değilim. başkası adınada gönderilmiş bir ürünü alamdım adıma gelmiş bir üründü aldım açtım karşı taraf adıam gönderirken imza attımı attı e daha ne?
sen dolar bozdurucan diyelim ynalış kura bakmış öyle bozdurmuşsun sonra yanlışlık oldu diye hak idda edemezsin çünkü işlem gerçekleşmişir
-----------------------------hukuka giriş dersini aldığına göre bir işlemin geçerlilik şartlarını da bilirsin
yani irade sağlamlığı :]
borçlarda da hata konusuna bi daha bakmanı tavsiye ederim..
-
e tamam agada bilirsin vitrinde 100 ytl ye sen takım elbise gördün bu sözleşmedir gidersin aksada sana 150 derlerse yanlışlıkla kalmış o etiket dedikelrinde senin hakkın 100 den almaktır.
bunun gibi bu durumda bana adıma geldi bende yanlışlıkla açtım çünkü adıma gelmişti
ee şimdi onların yaptığı ynalışlığı ben neden çekeyimki.
bu biraz şeye benziyo ben sana altın yolladım sen de parasını vermediğinde bende para ver diyorum sende ben istemeidmki deidğind ebende tamam ben yanlışlıkal sana yolladım onu demem gibi birşey
-
gitti gidiyo ile alakalı değilki?
orası ile işim bitti bu adam geçen yolaldı ya ürün dalgınlığına gelmiş fazalda yollamış bu kadar sadece
-
Karşı taraf,ilk ürünü göndermediğini sanarak,tekrar göndermiş,işlemde hata söz konusu..
Ayrıca,şu savunman,yani ürünü "hediye sandım" MK.2'ye aykırıdır..Bir telefon alınmış,eğer ikinci gönderilen ürün,bu telefona ait bir kulaklık,ya da kılıf gibi şeyler olsa,iyiniyetli olduğun düşünülebilir..Ancak tekrar telefon gönderilmiş..
Sana gönderilen kargoyu açıp bakman,merak ettiğin için doğaldır,ancak normal şartlarda,somut olayda gönderilen üründe hata olduğunu bilmen,ve işin aslını öğrenmen zaruridir..
Karşı tarafla diyaloğa geç,gelişmeleri yaz,duruma göre yardımcı olalım
-
ben şunu denicem bir kaç gün ses çıkarmıcam çünkü karşı taraf birey değil firma firmadan görevli olanların hatası bu farkedilmeyebilir üstüne düşülmeyebilir. bir süre tutayım elimde olmazsa sonra kullanırım diyorum yada direk arayıp karşı tarafı evet ürün geldi bende açmış bulundum derim şimdi ne yapacağın öğrenciyim ben yok o kadar para:)
-
Şu anda elindeki ürünü muhafaza yükümlülüğün var,ürünün değerindeki düşmelerden sen sorumlu olacaksın,bu yüzden kullanma,bir an önce firmayla iletişim kur
-
1) Adı geçen site kurumsal bir kimlik kazanmış yasal sitedir.
2) Bu site % 99 bütün işlerini resmiyete döküyordur.
3) Burda önemli olan sitenin hata yapmış olması değildir. Önemli olan senin kargo ile gelen ürünü imza karşılığı teslim almandır. Kargodaki tesellüm makbuzu resmidir. Yasal bir hak iddia etme belgesidir.
4) Bu işlem adli makamlara ulaştığı takdirde, şirket elinde belge olarak banka kayıtlarını, sendeki işlem yaptığın kredi kartı ekstrelerini ortaya dökecektir.
5) Sonuç da, şirketin hesabına nakit olarak veya kredi kartı yolu ile bir para giriş olmadığı için, seninde ürün karşılığı ibraz edeceğin bir makbuz, fatura olmadığı için sen haksız olursun. Yargılama giderleri sana patlar.
6) En azından insanlık sende kalsın, şirkete ulaş durumu bildir, kargoya ver ve karşı ödemeli gönder.
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------1) Adı geçen site kurumsal bir kimlik kazanmış yasal sitedir.
3) Burda önemli olan sitenin hata yapmış olması değildir. Önemli olan senin kargo ile gelen ürünü imza karşılığı teslim almandır. Kargodaki tesellüm makbuzu resmidir. Yasal bir hak iddia etme belgesidir.
4) Bu işlem adli makamlara ulaştığı takdirde, şirket elinde belge olarak banka kayıtlarını, sendeki işlem yaptığın kredi kartı ekstrelerini ortaya dökecektir.
5) Sonuç da, şirketin hesabına nakit olarak veya kredi kartı yolu ile bir para giriş olmadığı için, seninde ürün karşılığı ibraz edeceğin bir makbuz, fatura olmadığı için sen haksız olursun. Yargılama giderleri sana patlar.
6) En azından insanlık sende kalsın, şirkete ulaş durumu bildir, kargoya ver ve karşı ödemeli gönder.
-----------------------------
arkadaşım sit eile ilgili değil ki olay gittigidiyordan biz o adamdan 1 tane ürün istedik 1tane geldi bir tanenin parasını verdik bitti olay.sonra ertesi güna dam fazladan göndermiş gittigidiyorluk durum yok yani
-
patates bunu yazdı:
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------1) Adı geçen site kurumsal bir kimlik kazanmış yasal sitedir.
arkadaşım sit eile ilgili değil ki olay gittigidiyordan biz o adamdan 1 tane ürün istedik 1tane geldi bir tanenin parasını verdik bitti olay.sonra ertesi güna dam fazladan göndermiş gittigidiyorluk durum yok yani
-----------------------------Pardon yanlış anlamışım. Ama yinede farkeden bi şey olacağını sanmıyorum. Şahıs sana fatura kestimi? İlk ürün için fatura geldimi sana ?
-
hyr adam şöle demiş fatura istiyorsanız adınıza keislen ürünü aldıktan sonra isim soyisim oalrak mesaj yazın demiş. biz gerek duymadığımız için yapmadık ilkini yoladı. bizde parasını ödemizi için gittgidiyora onayı verdik. adam aldı parasını bitti. sonra bugün extradan geldi ürün yani anlatabildimmi sadece benim kargo bilgilerim ev adresi tel isimi biliyo yani