Çok Acil Gittigidiyor Ve Hukuk İle İyi Bilgisi Olanlar
-
Arkadas Sen kisaca soyle icindekini.Senin vermeye gonlun yok birisinin sana 'aga ac catirc atir ic o proteini aminoyu demesini bekliyon,
Ama unutma hukuktan,mahkemeden ve cezadan kacarsin Ama Allah'in adaletinden kacamassin.
Direk kul hakki 180 milyon icin degermi affedilisi olmayan bir suc islemeye..
Sana tek tavsiyem Empati yap kendini karsi tarafin yerine koy.Simdi ister ac ic ister ara geri yolla...
Hadi sana kolay gelsin
-
bukadar hak hukuk lafı geçmiş ya patates hacım sen bence onu geri gönder sen o ürünü kullanırken mutlaka ya düşer kırılır ya bişey olur çünkü sadece senin değil bu kadar adamın haberi oldu :D gözümüz kaldı hacı :D dorusunu sen bilirsin :| git ver yada al kullan demem ben olsam geri yollardım.. haa sen yollarsın adam iyi niyetine binayen sana kalkar bişey gönderir belki senin için daha makbule geçr ;) bu işler böyle hocam..
-
ok de bana bu konularda din filan kul hakkı demeyin onlar işlemez bana bana hukuksal lıktan bahsedin
herkesn dini kendine
benim gönlüm yok evet ama hukuksal oalrak zor da kalırsam ben gönderirirm oalyım bu :)
-
hocam ne halt yiyosan ye bize ne :/ vicdani muhasebe yapmayan adama hukuktan bahsetsek ne yazar :/
-
Nie insanlar aynı şeyin ba$larına gelse nasıl bir psikolojide nasıl bir sıkıntıda olduğunu düşünmezler anlamıyorum.Din,kul hakkı diye bişey söylemeyin demişsinde gram kadar dürüstlük yokmu sende be mübarek .. onur ve şeref bu topraklardan kazınmış. işte kazınmayada devam ediyor. (üstüne almazsan sevinirim)
-
istanbulda oturuyorum geçen yozgatta bi kasaba gittim, 40 TL'lik alışveriş yaptım, 50 TL verdim, kasap bana para üstü olarak 10 TL vermesi gerekirken yanlışlıkla 100 TL vermiş, evde farkettim şimdi bu adam bi daha beni ne görecek ne de duyacak dolayısıyla hukuksal hiçbir yaptırımı da olamayacak çünkü kendisi verdi. ama ben ailemden aldığım terbiye nedeniyle ve dürüst bir kişiliğim olması nedeniyle, adamın verdiği 100 TL'yi iade edip normal almam gereken 10 TL'yi aldım. EEEEEEE Ben enayi miyim adama gidip 100 TL sini iade ettim diye, hayır işte bu benim terbiyemi ve dürüstlüğümü gösterir bi insanda olmazsa olmaz unsurlardan terbiye ve dürüstlük yoksa o insan en önemli insanlık vasıflarını yitirmiş demektir. kimse üstüne alınmasın.
-
genelde bize ait olmayan olmayan ama hep yararımıza olan şeyleri kendimize mal ediyoruz, bu mantıkla tam tersini düşünürsek evimize yanlışlıkla 2 adet yollanan ve acil ödenmesi gereken faturaları da ödememiz gerekez mi? ama 1 tanesini fazladan hatayla yollamışlar olsun bana hukuksal bir yaptırımı yok nasılsa :)
dolayısıyla
eğer hakkımız olmayan iyi şeyleri üstleniyorsak, hakkımız olmayan kötü şeyleri de üstlenmemiz gerekmez mi? :)
bu cümleden sonra ortada bir mantıksızlık, yanlışlık artık ne derseniz diyin böyle bir sonucun çıktığı apaçık belli oluyor. -
dünya nasıl bi yer oldu herşey 1-2 beynin geliştirdigi hukuk denen yazılı sözleşmeden mi ibaret???
yoksa hala vicdani olan ve hakkı olmayan bişeyi içine sindiremeyen insanlar kaldımı ??
Kul hakkını Allah affetmiyor bunuda bil ona göre bi yerlerinle kullan o spor aletini...
-
terbiye ve ahlak kurallarını boşverin siz. ben burda bir konu hakkında soru sordum o konu dahilinde bilgi verenleri düşündüm diğer türlü kimseden terbiye ve ahlak nasiyatı almaya gelmedim.
zaten 180 lik ürünü 180 e de satmam yanına 2 hediye iliştirip 200 e vermeyi düşünüyorum
-
Seastar bunu yazdı:
-----------------------------Tbt'de akıl veren çok olur . Herkes anasının kuzusu , 4/4 'lük kişiler sanki :|
Ama bende yine sana insani yönünü söyleyeyim kul hakkı yenmez hocam , ben olsam geri gönderirdim mallarıını.
Geri göndermezzsem ne olur diyosanda hiç bişey olmaz, yanlışlığı yapan onlar . hakkında hiç bi şekilde yasal işlem başlatamazlar. 1-2 Hafta elinde beklet malı eğer istemezlerse kullanırsın aleti. Gerçi isteselerde sen vermedikten sonra alamazlar ya :)
-----------------------------
bende demi işin yasal olayını sormuşum niyetim belli bana yok öle yok böle diyolar anlamıyorum bu adamlar değilmiydi fırlamalık yapanlar diye.len rapid şifresi verildiğinde bunlar değilmi çoşan ?
ama o kul hakkı deel demi
he gülüm he