folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Çok Mühim Bir Kaç Sual

Çok Mühim Bir Kaç Sual

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abendrot
    Abendrot's avatar
    Erkek
    Hallaccı Mansur Fenafillah makamına yükseldiğinde o aşkın sarhoşluğu ile kendini kaybetti ve bir anda "Ene'l Hakk" dedi..Bunun manası aslında Ben Allah'ım değil Allahtan başka birşey yoktur.Ben Bir Damlayım "O" ise bir okyanus ben o okyanusa damladım ve içinde kayboldum der.Vahdet-i Vücud Ekolünde Allah insana kendi ruhundan üflediği için insanın letaiflerinde nur yatar.Fakat insanoğlu Emmare nefsiyle o nurlu ruhun kapılarını pasla kapatmıştır.İşte insan nefsini terbiye ederek git gide o pası siler ve ruhun kapılarına ulaşır.Bu kapıdan girdikten sonra Fena'ya varmıştır demektir.Yani Allah'ta fani olmuştur.Bunun ileri noktası Bekabillahtır.Bundan sonrası ise irşad görevinin verilmesidir.Fena makamına gelmeden Evliyalık başlamaz.Nefs-i Terbiyeyi insan tek başına yapamaz Bir Evliyanın elinden tutup onun manevi evlatlığına girmesi gerekir..İrşad Makamına gelmiş bir Evliya Allah katına ulaştıktan sonra insanlarıda kemal derecesine kamil derecesine getirmesi için tekrar irşad makamına gönderilir.Beyazid Bestami Hzleri ; Mürşidi olmayanın Mürşidi Şeytandır! demiştir.Yansıma olayı biraz daha felsefedeki panteizm'e girer.Tasavvuftaki Vahdet-i Vücud Ekolünün kutbu Muhyiddin Arabi Hzleridir.Bu arada Hallac-ı Mansur Hzlerinin derisini yüzenleri asla suclayamayız cünkü İslamda Hükümler Zahire göre kesilir.Bu Yüzden Şeriata göre öyle yapılması hüküm verilmiştir.
    Şunu unutmamak lazım o makama gelmeden bu sözleri söylemek küfürdür yani kafirlik alametidir...!!! Bu ekolün en güzel örnekleri Mevlana Hzleri Yunus Emre Hz.Muhyiddin Arabi Hzleri Hallacı Mansur Hzleridir.Bunlar Hakkında elimde bir sürü kitap var isteyene gönderebilirim..Bu konular hakkında muhabbet etmek isteyenler pmden msnleri yollayabilirler muhabbet ederiz :)
    Bu Konu Hakkında Tavsiye edebileceğim bir kitap :

Dr.Dilaver Selvi
    Kul'un Yolculuğu ; Mi'ac ve Nefs Terbiyesi..

http://www.pozitifpazarlama.com/urundetay.asp?DepartmentID=1&ProductID=3366

Ode To Melancholy.. Acı Ve Şarap..Verebileceğin En Ölümlü Tadı Ver Bana!..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek
    müthiş teşekkürler..

All is well
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Sual 2:

Tanrı birdir. Muhammed O'nun kulu ve elçisidir.

Tanrı benim. (enel hak kelimesinin türkçesi. Hallac bunu söylediği için bağdatta derisi yüzüldü)

Tanrı benim içimde. 

bu suali Nesimi soylemistir "Enel Hak" dedigi icin derisi yuzulmustur. 

okudugum hatirladigim kadariyla "Enel Hak" diyerek butun kotuluklerden butun duygulardan arindirdim kendimi anlaminda soylemistir ama o zamanlar bunu kimse anlayamamisti.

hatirladigim kadariyla 

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek
    my name is god desen ne olcak senin amacin tanrinin birligini söylemek olduktan ve tanri bunu bildikten sonra kelimlerin ne anlami warki ?

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

işin ucunda

1. hallacın durumuna düşmek var

2. Neden benim adım Tanrı 

diyerek şirke düşeyim? 

Şimdi bazı cümleler vardır ki çok tehlikelidir.

Evveliyatını veya ardını bilmeden yorum yapmak yanlış olabilir.

Diğer iletilerimden birinde bir örnek vermiştim aslında.

"Tanrı benim içimde " cümlesine iki ayrı kalıp kullanacaz.

1. " öyle bir dalmışımki arayışlarımın neticesizliği ie boğuşmakta iken bir de baktım ki Tanrı benim içimde uzakta değil"

2. " Öylesine büyük bir kudret barındırırım ki yüreğimde tanrı bile küçük kalır ve rahatça diyebilirim tanrı benim içimde..!"

İki ayrı kalıp birisi tasavvufi diğeri şirk nameleri. Var ne demek istediğimi sen anla.  

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

hallaci mansur u malum sebepten hapse atarlar...hapisteki ilk gün ziyaretine gelenler mansur u hücresinde göremezler..ikinci gün geldiklerinde ise ortalıkta hücre yoktur..üçüncü gün ise herşey yerli yerindedir..sorarlar.aldıkları cevap şaşırtıcıdır;
    "ilk gün ben ondaydım..beni göremediniz...ikinci gün o burdaydı..hiç birşey göremediniz..üçüncü gün herkes mekanında nihayet.."
    .............................................................
    mansur un namaz kılmasına şaşarlar;
    -ey mansur!hem enel hakkım dersin.hem namaz kılarsın.bu nasıl iştir?
    cevap yine düşünenler için manidardır;
    -birbirimizin kadir kıymetini yine biz biliriz..

(alıntıdır)

All is well
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Erkek
    her insan bi tanrıdır . kendi kendine karar verebilir :D "la ilahe illa WaRlife"  gibi :D  >><<

diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek

Arkadaş ben (haşa Tanriyim)kim derse desin bence sapkınlıktan başka bir şey değil.

Bu sualleri hani mevlana gibi birisi söylese bile bir şirk koşma durumu çıkıyor ortaya amma gelip bunu  ne için söylediğini anlatsa geçekten bir anlamı varsa eki iyi düşünebiliriz.Her önüne gelen bu afı söylerse bence Tanrinin adini lekeleyecek insanlar dolu piiysa onun için hiç bir insan bu laf söyleyemez sylesede altıdan kalamaz.

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abendrot
    Abendrot's avatar
    Erkek
    bu yüzdenki Mevlana demiştirki " Biz Mansurun Verdiği sırları verseydik bizimde kafamızı alırlardı.."demiştir.Bana anlatmıştı sufi abilerim..Aslında Mansur bir hataya düşmüş Hz.Muhammed hakkında, cezasıda bu lafı söleyip kendisini şeriata göre idam cezasına carptırmak olmuş :)

Ode To Melancholy.. Acı Ve Şarap..Verebileceğin En Ölümlü Tadı Ver Bana!..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek
    yarına bende uzuuun uzuuuun yazıcam şu an gitmem lazım yazılanlarda güzel şeyler bir an beynim kaşınmaya başladı acıkmış gibi düşünmek istiyorum bu duyguyu seviyorum

tahribat.com a can feda
Toplam Hit: 4397 Toplam Mesaj: 31