Cumhuriyet Gazetesi Ve Çizgisi
-
Nasıl bukadar emın konustugumu soruyorsun verdıgın cevaplardakı celıksılerden.... verdıgın takıp ettıgını soyledıgın gaztelereden helekı Zaman gıbı bır lınkten... hadı hayırlı geceler....
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------Dostlar merhaba,bir köşe yazısında eskiden Cumhuriyet Gazetesinin çizgisi üzerine bir bölüm vardı..Misal;Cumhuriyet Gazetesinin eski manşetlerinden biri;
"Ravzai Muradda Bir Gül-i Muhammed Açtı" diğer bir misal ise "Ayasofya müzesi değil,Ayasofya Camii"
Fakat şu an Cumhuriyet Gazetesinde böyle manşetler uzun senelerdir yok,siz bu değişimi neye bağlıyorsunuz?Cumhuriyet gazetesini haftada bir kez okuyabiliyorum
çizgisinden az çok haberdarım var,sizin görüşleriniz neler?
-----------------------------Demekk ki " Dincilik " insanları dinden soğutuyor.
-
Mutreft misin nesin tipik bi Fethullah fanısın belli... Nerden anladın dersen bi kere yazı düzeninden belli hep aysınız anasını satim... nerdn anladn dersen detayına girmicem zaman linkine filan :) işin komik tarafı üstatların nurcu abilerin gibi Vede aynı tayyip gibi sol gösterip sağ vuran cinstensinn aklın sıra...
ulan zorla azımı bozdurcan cumhuriyet gazetesinin kaç para olduğunu bilmezsin daha, sen kime ahkam kesion burda karşında kandırlmaya mahkum kitlemi var sanıon...
yılan gibisiniz yavaş yavaş sokulup beyin yıkayıp,farklıymış gibi görünüp en sonunda zehrinizi salıyorsunuz.. aklın sıra demokratlık taslıyorsun burda Cumhuriyette okurumda ama şölede bölede traşşş...
Yemezlerr... O kadar parayı sen o gazeteye verip okumazsın onun yerine 3tane zaman alırsın cin oldunda bizimi çarpıcan... (okumadığına adım gibi eminim benim) okuyorsanda fethullahcı olucam lan bende cemaatle zikir çekicem...
Ama hakkını yemyim okumuşsndur zamanın anasayfasnda Cumhuriyeti karalıcak bi yazı vardır onu okumuşsndır Sonra Cumhuriyette okurum simitle,sabah sporumuda yaparm kinetikslerimle die konuşursn... sende haklısın:D
Bazı bilgisiz,kulaktan duyma bilgilerini yansıtan cahilliklerini ortaya sürenlerede bi kaç bişi dicem... Cumhuriyet gaztesi her bayiye 2 3 bilemedn 4 tane filan gönderilir... Ve alan kişileride hep sabittir... hiç değişmez.. değişirsede aynı düşüncdeki x bi adam alır.. çünkü malum fiyatıda ortada.. bilmeyenler gitsin sorsn fiyatını.. kazayla alıarsnz yada bi yerde görürsenizde içini açıp okursanız anlarsınız nasıl yayın yaptığını...
CUMHURİYET GAZETESİNİN reklama filanda ihtiyacı yok.. o zamanlarda binasının parasını Baykal verdi diye bi yerlerinden haberler çıkarmıştı bu ince bıyıklılar...
pinikte,temizlikte kullanırm vs. diyenlerde boşuna atıp tutmasn hem bulamazlar hemde alamazlar... hee alırsanızda tuvalet kağıdı olarak kullanın CUMHURİYET gazetesini bizzat.. kıçınız kalite görmüş olur onun şerefine erersiniz... Nasıl olsa BEYİNLERİNİZ göremiyor...
Cumhuriyet Gazetesinde akrabam yok sadece doğrulardan bahsediyorum...
Çizgisi deişti konusuna gelincede evet değişmiş önceden ki Cumhuriyet Gazetesini araştırmıştm daha dine yönelik dinden uzak deilmiş şimdi tasvip etmiyorum ama değiştirmemesi elde deil ki..
Bu kadar gerici bi hükümet ve bu kadar kafasını kuma gömmüş görmeyen insanlar varken adamlar ne yapsn...
Araya biri yine Baykalı sıkıştırmış araya... ulan birisi ananızı sevse... Baykal sevdi diceksiniz yeter be kardeşim. Adam sizi yağlı kazığı oturtmuo,cebine paraları indirmio,türbandan vs.den pirim yapmıo diemi gareziniz ee alışmış kudurmuştan beeterdir alışmısınız kandırılmaya doğrular batıo tabi bi tarafınıza...
Tamam Yanlış yönleri var Dinden uzak görünmesi vs. saymıyaym şimdi... Baykalı çok fazla savunmam ama Tayyibin yanlışları Ansiklopediye sığmıoken,İp fırlatan Bahçeli şimdi ip atlıoken niye hep Baykala çaatarsınız anlamam ya neyse...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------himurakenshin bunu yazdı:
-----------------------------
yapılan pikniklerde yere sermek için oldukça ideal bir gazete. ayna filan silmek için de çok makul. başka bir işe yaramaz.
-----------------------------tahminimcede senin okuduğun gazetelere biz kıcımızı siliorz hocam o zaman...
Hangi gazeteyi okuyordun acaba?
-----------------------------madem sordun, gazete okumuyorum. acizane tavsiyem, kıcınızı gazete ile silmeyin sayın rene. tahriş yapabilir. hem tuvalet kağıdı icad edildi, olmadı su var.
-
rejimin yılmaz savunuculuğunu yapacağım diye bin takla atan garip bir mecmuadır cumbhuriyet gazetesi. ülkeyi kendi babasının malı, halkı kölesi sanar. asparagas habercilikten öteye gidememiştir hiç bir zaman. 60'larda sosyalist, 70' lerde komunist, 80'lerde milliyetçi - faşist, günümüzde ise laik atatürükçü bir ideolojinin savunuculuğunu, bekçiliğini yapmıştır. pkk kanlı eylemlerine başlamadan önce, bu örgüte hoşgörü ile yaklaşmıştır, zamanın diğer sosyalistleri, komunistleri gibi. halkın geneline hitap etmez. her sayfasında kışkırtma ve yalan haber vardır. din ve vicdan özgürlüğüne saygısı olmayan diğer canlı türleri gibi, bu gazete de saygısız medya kuruluşları arasında yerini almıştır. kendi bürolarına bomba atıp, halkı bölmeye çalışırlar. cumhuriyet gazetesi binasına bombalı saldırı başlıklı haberin derin incelemesinde, bomba atılan binaya, belediye ekipleri tarafından kullanılamaz raporu verildiği, bu bombalama olayının küçük ayrıntılarından biridir. “tadın fitnenizi. bu, sizin pek acele isteyip durduğunuz şeydir.” (zariyat suresi, 12-14) herşeye rağmen tehlikenin farkında mısınız ? başlıklı bölmeyi amaçlayan provakasyon eylemleri başarısızlıkla sonuçlanmıştır vs. vs. okumayın, okutmayın.
-
persian bunu yazdı:
Mutreft misin nesin tipik bi Fethullah fanısın belli...
-----------------------------Uslubundan ötürü seni kınıyorum(!) insan gibi konuşmasını öğren sonra gel bana laf söyle ok?
1. Nurcu felan değilim, nerden çıkartıyorsun? bir linke bakarak mı ve her zaman gazetesi okuyan nurcumu oluyor.
2. İnsanların düşüncelerine, inandıklarına, saygı duydukları değer verdikleri bir takım konulara, Gösterilmesi gereken saygımı bir insan olarak yerine getiririm ve karşımdakinde de aynısını beklerim insan sıfatı taşıdığı için, ve bunu yapmak için illaki bir cemat üyesi olmak mı gerekir? sizin gibi bende sizin değerlerinize saldırırsam sizden bir farkım kalmaz. O yüzden benden fazla ekmek çıkamaz size enerjinizi başka kişiler üzerine harcayın.
3.Ben kimseyi kandırmaya çalışmıyorum ki gerçekler zaten ortada kimin ne olduğu belli, birde neden deli gibi sataşma ihtiyacı duyuyorsun ki yarası olan gocunur hesabı yazdığın şeyler saçmalıktan ibaret. Bunu da bil Gülüyorum sadece sana(!) -
MuTReFT bunu yazdı:
-----------------------------persian bunu yazdı:
-----------------------------Uslubundan ötürü seni kınıyorum(!) insan gibi konuşmasını öğren sonra gel bana laf söyle ok?
1. Nurcu felan değilim, nerden çıkartıyorsun? bir linke bakarak mı ve her zaman gazetesi okuyan nurcumu oluyor.
2. İnsanların düşüncelerine, inandıklarına, saygı duydukları değer verdikleri bir takım konulara, Gösterilmesi gereken saygımı bir insan olarak yerine getiririm ve karşımdakinde de aynısını beklerim insan sıfatı taşıdığı için, ve bunu yapmak için illaki bir cemat üyesi olmak mı gerekir? sizin gibi bende sizin değerlerinize saldırırsam sizden bir farkım kalmaz. O yüzden benden fazla ekmek çıkamaz size enerjinizi başka kişiler üzerine harcayın.
3.Ben kimseyi kandırmaya çalışmıyorum ki gerçekler zaten ortada kimin ne olduğu belli, birde neden deli gibi sataşma ihtiyacı duyuyorsun ki yarası olan gocunur hesabı yazdığın şeyler saçmalıktan ibaret. Bunu da bil Gülüyorum sadece sana(!)
-----------------------------Hocam yazmıyayım dedım ama gene dayanamdım helal olsun sana senı ayakta alkıslıyorum. hala bılgın olmadıgına ıddasına gırdgım bır gazete ustune bıldıgını ıdda edıyrosun ya senı ayakta lakıslamaktan baska carem kalmadı sabaha kadar sana yazdım ama SUKUT EYLEMEYI basaramadın kal saglıcakla... bu arada en azından bu gun bır cumhurıyet al okuda bız yalancı durumuna duselım....
-
himurakenshin bunu yazdı:
rejimin yılmaz savunuculuğunu yapacağım diye bin takla atan garip bir mecmuadır cumbhuriyet gazetesi. ülkeyi kendi babasının malı, halkı kölesi sanar. asparagas habercilikten öteye gidememiştir hiç bir zaman. 60'larda sosyalist, 70' lerde komunist, 80'lerde milliyetçi - faşist, günümüzde ise laik atatürükçü bir ideolojinin savunuculuğunu, bekçiliğini yapmıştır. pkk kanlı eylemlerine başlamadan önce, bu örgüte hoşgörü ile yaklaşmıştır, zamanın diğer sosyalistleri, komunistleri gibi. halkın geneline hitap etmez. her sayfasında kışkırtma ve yalan haber vardır. din ve vicdan özgürlüğüne saygısı olmayan diğer canlı türleri gibi, bu gazete de saygısız medya kuruluşları arasında yerini almıştır. kendi bürolarına bomba atıp, halkı bölmeye çalışırlar. cumhuriyet gazetesi binasına bombalı saldırı başlıklı haberin derin incelemesinde, bomba atılan binaya, belediye ekipleri tarafından kullanılamaz raporu verildiği, bu bombalama olayının küçük ayrıntılarından biridir. “tadın fitnenizi. bu, sizin pek acele isteyip durduğunuz şeydir.” (zariyat suresi, 12-14) herşeye rağmen tehlikenin farkında mısınız ? başlıklı bölmeyi amaçlayan provakasyon eylemleri başarısızlıkla sonuçlanmıştır vs. vs. okumayın, okutmayın.
Şu ana kadar yazmış olduğun yorumlara ve c/p yaptığın üstteki yazıya baktığımda bu yazıyı yazan canlı türünün maalesef sen olmadığın kanısına vardım çok sevgili mürid dostum. Çünkü nete girebildiğine göre sende bir insansın. -
teodos bunu yazdı:
himurakenshin bunu yazdı:
Şu ana kadar yazmış olduğun yorumlara ve c/p yaptığın üstteki yazıya baktığımda bu yazıyı yazan canlı türünün maalesef sen olmadığın kanısına vardım çok sevgili mürid dostum. Çünkü nete girebildiğine göre sende bir insansın.
-----------------------------c/p yaptığım ? bunlar gazete için düşündüklerim. olayı neden kişiselleştirdiğini anlamadım tam olarak. cumhuriyet gazetesi okumuyorum ve sevmiyorum diye benden nefret etmen, yobazlığının ve gerikalmışlığının bir aynası. gülemiyorum, acıyorum.
-
Mutreft misin nesin tipik bi Fethullah fanısın belli... Nerden anladın dersen bi kere yazı düzeninden belli hep aysınız anasını satim... nerdn anladn dersen detayına girmicem zaman linkine filan :) işin komik tarafı üstatların nurcu abilerin gibi Vede aynı tayyip gibi sol gösterip sağ vuran cinstensinn aklın sıra...
ulan zorla azımı bozdurcan cumhuriyet gazetesinin kaç para olduğunu bilmezsin daha, sen kime ahkam kesion burda karşında kandırlmaya mahkum kitlemi var sanıon...
yılan gibisiniz yavaş yavaş sokulup beyin yıkayıp,farklıymış gibi görünüp en sonunda zehrinizi salıyorsunuz.. aklın sıra demokratlık taslıyorsun burda Cumhuriyette okurumda ama şölede bölede traşşş...
Yemezlerr... O kadar parayı sen o gazeteye verip okumazsın onun yerine 3tane zaman alırsın cin oldunda bizimi çarpıcan... (okumadığına adım gibi eminim benim) okuyorsanda fethullahcı olucam lan bende cemaatle zikir çekicem...
Ama hakkını yemyim okumuşsndur zamanın anasayfasnda Cumhuriyeti karalıcak bi yazı vardır onu okumuşsndır Sonra Cumhuriyette okurum simitle,sabah sporumuda yaparm kinetikslerimle die konuşursn... sende haklısın:D
Bazı bilgisiz,kulaktan duyma bilgilerini yansıtan cahilliklerini ortaya sürenlerede bi kaç bişi dicem... Cumhuriyet gaztesi her bayiye 2 3 bilemedn 4 tane filan gönderilir... Ve alan kişileride hep sabittir... hiç değişmez.. değişirsede aynı düşüncdeki x bi adam alır.. çünkü malum fiyatıda ortada.. bilmeyenler gitsin sorsn fiyatını.. kazayla alıarsnz yada bi yerde görürsenizde içini açıp okursanız anlarsınız nasıl yayın yaptığını...
CUMHURİYET GAZETESİNİN reklama filanda ihtiyacı yok.. o zamanlarda binasının parasını Baykal verdi diye bi yerlerinden haberler çıkarmıştı bu ince bıyıklılar...
pinikte,temizlikte kullanırm vs. diyenlerde boşuna atıp tutmasn hem bulamazlar hemde alamazlar... hee alırsanızda tuvalet kağıdı olarak kullanın CUMHURİYET gazetesini bizzat.. kıçınız kalite görmüş olur onun şerefine erersiniz... Nasıl olsa BEYİNLERİNİZ göremiyor...
Cumhuriyet Gazetesinde akrabam yok sadece doğrulardan bahsediyorum...
Çizgisi deişti konusuna gelincede evet değişmiş önceden ki Cumhuriyet Gazetesini araştırmıştm daha dine yönelik dinden uzak deilmiş şimdi tasvip etmiyorum ama değiştirmemesi elde deil ki..
Bu kadar gerici bi hükümet ve bu kadar kafasını kuma gömmüş görmeyen insanlar varken adamlar ne yapsn...
Araya biri yine Baykalı sıkıştırmış araya... ulan birisi ananızı sevse... Baykal sevdi diceksiniz yeter be kardeşim. Adam sizi yağlı kazığı oturtmuo,cebine paraları indirmio,türbandan vs.den pirim yapmıo diemi gareziniz ee alışmış kudurmuştan beeterdir alışmısınız kandırılmaya doğrular batıo tabi bi tarafınıza...
Tamam Yanlış yönleri var Dinden uzak görünmesi vs. saymıyaym şimdi... Baykalı çok fazla savunmam ama Tayyibin yanlışları Ansiklopediye sığmıoken,İp fırlatan Bahçeli şimdi ip atlıoken niye hep Baykala çaatarsınız anlamam ya neyse...
3.Ben kimseyi kandırmaya çalışmıyorum ki gerçekler zaten ortada kimin ne olduğu belli, birde neden deli gibi sataşma ihtiyacı duyuyorsun ki yarası olan gocunur hesabı yazdığın şeyler saçmalıktan ibaret. Bunu da bil Gülüyorum sadece sana(!)İşte hep aynısnız o kadar yazıdan işine gelen bi parçayı almışsın ordan savunmaya geçiosun... Zaman gazetesi linkine bakaraktan değil bak orda ne yazmşım iyi oku..
"Nerden anladın dersen bi kere yazı düzeninden belli hep aysınız anasını satim... nerdn anladn dersen detayına girmicem zaman linkine filan" üstüne basa basa demiişim ama kafan hala basmamış... Senin gibi çok geldi gitti bu foruma ordan anladm ok...
Bak senden sonra yırtık dondan biri fırtlamış hemen (himurakenshin ) Cumhuriyet almayn aldırmayın filan Allahın nokta noktası işte... sana mı sorcaz lenn fikrin neyse söle gerisine karışma.. biz ZAMAN almayın diyormuyuz... Neyse onun cevabını arkadaş vermiş zaten ben sana döneyimm...
2.ci Madde ve 3.Maddene dicek lafı yok kıvırmışsında kıvıırmışsın kıvır Allah kıvır... Niye savunmucam benmi sataşmışım adamlar Hakaret ediyor hadi onu geçtim bilip bilmedn duyduklarını konuşuyorlar kendileri bi fikir sahibi olsa gam yemicem.. En baştada sen... okuorum şölede bölede yalan sıkıyorsn... DİĞER YAZDIKLARIMI Bİ daha oku bide onlara cevap verrr...
Uslubumun rahatsızmı etti kusura bakma biz sizin gibi iyi kıvıramıoz laf salatası yapamıoz direk gerçekleri sölüoz saman altından su yürütemioz... Zatn doğruluk her zaman batmıştır bu devirde birilerine... Deniz gezmişi asanlarada batmıştır, Baykalın hep doğruları sölemeside hep batmıştır birilerine... Atatürkten beri sindirildiniz şimdi hortladınız ya kendinizi bişey sanmaya başladınız...