folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Cümle Kuramama..// Utangaçlık..

Cümle Kuramama..// Utangaçlık..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Le6aL
    Le6aL's avatar
    Erkek

Arkadaşlar herhangi birşeyi anlatmak için cümleyi tam toparlayamıyorum.

mesela birisiyle sohbet ederken utangaçlığımdan mıdır nedir cümleyi tam kuramamaya  sebep oluyor.

her defasında devrik cümleler oluyor.

kelimeleri ağzımdan yarım yamalak çıkıyor.

kitap okuyan birisi değilim.fazla sosyal aktivitemde yok.

Günümün yarısını bilgisayar başında geçirdiğimden birileriyle iletişim kurmakta zorlanıyorum.

Birisiyle konuşurken acayip şekilde utanıyorum.

arkadaşla sohbet ettiğimizde bana herhangi bir soru sorduğunda ne diyeceğimi karıştırıyorum.

Çocukluğumda utangaç bir yapıya sahiptim. Ondan mıdır ?

3-4 senelik arkadaşlarımla baya iyiyim onlarla iletişim kurmamda sorun yok.

fakat  yeni tanıştığım arkadaşlarım olsun onlarla pek fazla iletişim kuramama gibi sorunum var.

Bir diğer sorunumda şu :  cümleleri tam kuramıyorum.Kelimeler aklıma gelmiyor..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

Hocam sen kendini çözmüşsün zaten kitap oku , sosyal hayata atıl.. Öyle laylaylom sosyallik değil ama.. Böyle tartışma gruplarına felan gir..

Geliştirirsin kendini. Yakın zamanda araştırmalara başlayıp bilgi sahibi olmaya ve sözünü dinletmeye başlarsın emin ol.

...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek

Aynanın karşısında kendinizle konuşun. Yazdığım bu cümle basit görünebilir ama uygularken zorluğunun farkına varırsınız.

Bunu layıkıyla başarırsanız, hiçbir sıkıntınız kalmaz.

Kolay gelsin, saygılar.

The tip of the tongue taking a trip of three steps down the palate to tap, at three, on the teeth. Lo. Lee. Ta.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yaşın gerçek mi ? yani 29 yaşında mısın ?

kendine bir iyilik yap ve o bilgisayardan kalk. Hayatında hiç yapmadığın şeyler yapmaya çalış,

mesela sabah kahvaltısını her zamandan farklı bi şekilde dışarıda yap.Sinemaya git,Kendine biraz zaman ayır,kitap oku,fotoğraf çek.

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BrighStar
    BrighStar's avatar
    Erkek

olabildiğince muhabbet et ..kimse seni terslerse onu kafana takma veya yanlıs bisi sölicem mi die kafana takma azına geleni söyle bi zaman sonra göreceksin ki azında cumleleri toparlayabiliyorsun ve devrik cumle kurmuyosun olacaksın... :) dediğim gibi muhabbet et herkezle..kitap oku.. kimse seni terslemesine veya baskın cıkmasına izin verme veya bana lafım sana dil ama mal ökuz salak gibi kelimemleri kullanırlar die konusmamazlık yapma icinden geleni söle... ;);)

. Ben Kimseyi Kaybetmedim Herkez Beni KAYBETTİ... .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

sanal alemden kurtul çözümdür.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

bak yazarak kendini ya da durumunu ne kadar güzel özetleyebiliosun bunun nedeni belli çok fazla sanalda durman insanlarla iletişimini yazarak sağlaman biraz insanların arasına karış  konuş sohbet et görüceksin ki zamanla bitmiş sanalda konuşabildiğin herşey reelde yapman lazım

dewdim dewrildim geldim
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Le6aL
    Le6aL's avatar
    Erkek

SharpShooter bunu yazdı:
    -----------------------------

yaşın gerçek mi ? yani 29 yaşında mısın ?

kendine bir iyilik yap ve o bilgisayardan kalk. Hayatında hiç yapmadığın şeyler yapmaya çalış,

mesela sabah kahvaltısını her zamandan farklı bi şekilde dışarıda yap.Sinemaya git,Kendine biraz zaman ayır,kitap oku,fotoğraf çek.

yok 29 değil.öylesine yazmıştım orayı.yaşım 17

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yokumben
    yokumben's avatar
    Erkek

irwa bunu yazdı:

bak yazarak kendini ya da durumunu ne kadar güzel özetleyebiliosun bunun nedeni belli çok fazla sanalda durman insanlarla iletişimini yazarak sağlaman biraz insanların arasına karış  konuş sohbet et görüceksin ki zamanla bitmiş sanalda konuşabildiğin herşey reelde yapman lazım

Çeker-Çizer-Söver
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

seni çok iyi anlıyorum senin kadar ileri derecede olmasada bende çekingen utangaç bir yapıya sahibim

arkadaşlarla filan sorunum yok fakat mesela ortamda arkdaşımın bir arkadaşı oluyor ben hiç bir şekilde muhabbetlere katılmıyorum ne biliyim sanki söyleyeceğim herşey yanlışmış gibi saçmaymış gibi geliyor

adam bana nasılsın diyor ben mal gibi iyiyim ya saol deyip geçiştiriyorum

kafama takmayıp umursamayıp biraz değiştim açıldım fakat yinede doğru düzgün muhabbet kuramıyorum tanımadığım birisiyle

ama bu biraz karakterinle yetişmenle alakalı  kendini değiştirmende çok zor olucaktır ilerleme kaydedersin ama tamamen değişmek zor olur kendini böyle kabullenip kafana takmamak daha iyi

edit: diğer arkadaşlarında dediği gibi mümkün olduğunda arkadaşlarınla takıl hatta anketörlük bile yapabilirsin kendini geliştirmek için

ne kadar çok ikili konuşmalara muhabbetlere katılırsan  o kadar çok özgüven kazanırsın aşama kaydedersin

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Le6aL
    Le6aL's avatar
    Erkek

RaAmLis bunu yazdı:

seni çok iyi anlıyorum senin kadar ileri derecede olmasada bende çekingen utangaç bir yapıya sahibim

arkadaşlarla filan sorunum yok fakat mesela ortamda arkdaşımın bir arkadaşı oluyor ben hiç bir şekilde muhabbetlere katılmıyorum ne biliyim sanki söyleyeceğim herşey yanlışmış gibi saçmaymış gibi geliyor

adam bana nasılsın diyor ben mal gibi iyiyim ya saol deyip geçiştiriyorum

kafama takmayıp umursamayıp biraz değiştim açıldım fakat yinede doğru düzgün muhabbet kuramıyorum tanımadığım birisiyle

ama bu biraz karakterinle yetişmenle alakalı  kendini değiştirmende çok zor olucaktır ilerleme kaydedersin ama tamamen değişmek zor olur kendini böyle kabullenip kafana takmamak daha iyi

senin kadar ileri derecede derken hocam o kadar kötü durumda mıyım :S

Toplam Hit: 6201 Toplam Mesaj: 30