Cümle Kuramama..// Utangaçlık..
-
kitap okumadığımız için beynimizde hayal etme yahut, cümle kurmakta birşeyi tarif etmekte zorlanırız. bol bol kitap okumak gerek.
yaş daha genç ailenle evde diyalog eksikliği varsa normaldir. birazda insanoğlunun kendinde özgüven eksikliği var.
-
cümle kuramama için diğer arkadaşlarla hemfikirdeyim daha fazla sosyal olman lazım ayrıca ktiap okumakta yardımcı olucaktır
yeni edindiğin arkadaşlarla muhabbet kurmakta zorlanman yapınla alakalı fazla kafana takma kimisi 5 dk da 5 kişi ile can ciğer arkadaş olur kimisi ise 1 ay takılır yine muhabbeti ilerletemez
kafana takma sen sosyalleştikçe daha çok kişi ile tanışırsın böylelikle bu yönün de gelişir
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------
kitap okumadığımız için beynimizde hayal etme yahut, cümle kurmakta birşeyi tarif etmekte zorlanırız. bol bol kitap okumak gerek.
-----------------------------hocam ne gibi kitaplar okumamı tavsiye ediyosun ?
-
hocam eskiden bende senin gibiydim. aynen benim 5-6 yıl önceki durumumu özetlemişsin
diksiyon dersleri al derim. çok faydası oluyor. sosyal aktivitelere daha fazla önem ver. öyle öyle açılacaksın. insanlarla konuştukça yeni insanlarla tanıştıkça geliştiğini fark edeceksin. biraz daha etkin olmaya çalış.
-
hocam dalga geçiorm sancaksın ama biraz içip çok deil ayakta durabil yani bir maça git ve aklına gelen bütün küfürleri sanki bütün stada duyurmak istermişcesine bağır zaten yanındaki bile duyamaz :))
-
bu hastalığı yenebilmek için bütün cevaplarınızı uygulamayı düşünüyorum herkeze teşekkür ederim.
-
Le6aL bunu yazdı:
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------hocam ne gibi kitaplar okumamı tavsiye ediyosun ?
-----------------------------kitaptan çok ormana git bağır. şarkı söyle. ses kuvvetini orta duzeye getir. aynanın karşısına geçip kendinle muhasebe et. toplum karşısında derdini anlatacak seviyeye getirmen için çalış...kahveye git hiç tanımadığın adamlarla selamlaş konuş. bir konu aç sohbet et. yani yapılacak çok şey var.
-
*
-
geçenlerde katıldıgım bir eğitimde öğrendiğim bir tekniği paylaşmak isterim.2 ay sürecek bir çalışma.
1. adım 1. haftadan itibaren 8 hafta boyunca her gün tanımadıgın 10 kişiye selam ver (bakkal ,esnaf ,simitçi vb.esnaf lar dışında hemcinsimiz kişilere)
2.adım 2. haftadan itibaren 7 hafta boyunca haftada 1 gün tanımadıgımız bir kişiyle en az 5 dakika sohbet etmek.2. adım için en ideal seçim toplu taşıma araçları olabilir.
3. adım 3. haftadan itibaren 6 hafta boyunca haftada bir gün cadde de sanki caddenin karşı tarafından bir arkadaşımız varmış ve onu çagırıyormuş gibi bağırmak.osmannnnnnnnnnnn gibi :)
4.adım 4.haftadan itibaren haftada bir gün bir dükkana gidip orada olması imkansız bir şey sormak.mesela eczaneye et sormak gibi
eğitmenin uyarısı
çalışmaya başlayıp yarım bırakmak veya ilk adımdan değilde diğer adımlardan başlamak panik atağa hatta depresyona yol açabilir.bilimsel bir çalışma değildir ama başarılı olma oranı yüzde yüzdür.