Da Vinci Uykusu
-
-Sandwich 4. kontu John Montagu kumar oynarken yemek için ara vermek istemediğinden masasına dilimlenmiş et ve ekmek getirtiyordu.
Bu biçimde yenen yemek kısa sürede moda oldu ve kontun adıyla tanımlanarak başka Avrupa dillerine de girdi.
-Tabi bi de şu uyku olayına ismini veren Dan Vinci dayımız var
Bende bulucam bişeyler "elminster" ismini dayıcam olaya, millet farkında olmadan nesiller boyu devam edicek isim.
-
elminster bunu yazdı:
-----------------------------
-Sandwich 4. kontu John Montagu kumar oynarken yemek için ara vermek istemediğinden masasına dilimlenmiş et ve ekmek getirtiyordu.
Bu biçimde yenen yemek kısa sürede moda oldu ve kontun adıyla tanımlanarak başka Avrupa dillerine de girdi.
-Tabi bi de şu uyku olayına ismini veren Dan Vinci dayımız var
Bende bulucam bişeyler "elminster" ismini dayıcam olaya, millet farkında olmadan nesiller boyu devam edicek isim.
-----------------------------Hocam bu uykuya Da Vinci isim vermemiş halk arasında öyle yayılmış bir isim gerçek ismi polyphasic sleep( çok fazlı uyuma )
-
Güneş doğmadan yarım saat önce kalkacak biçimde 4-5 saatlik uyku tüm günün yorgunluğunu atmak üzere dinç kalkmanızı sağlar..
Burada asıl nokta; gözün güneşin ilk ışıklarını görmesi gerektiğine, bu durumda vücut hem ruhsal-psikolojik olarak zinde, hem de fiziksel olarak enerji dolu bir şekilde güne başlar.
örneğin güneş 6 da doğuyorsa 5,30'da kalkmanız lazım ve dinç bir şekilde kalkmak için de 00,00-01,00 gibi uyumanız gerekir..
öğle vakti çıktıktan sonra da ( yani güneş batıya geçtikten sonra da ) yarım saat bir saatlik bir şekerleme yaparsanız gece 00,00'a kadar verimli bir şekilde çalışacak zindeliği kazanırsınız..
-------------
Ha bu da vinci şifresne lafım yok, geçen senlerde fırında çalışırken günde sadece 2 saat uyku uyurdum, çalıştıktan sonra hiç uyuyamazdım sabah 5-6 gibi 10-15 dakika uyrdum boş bulduğum vakitlerde çok da güzel olurdu acayip rüyalar görürdüm.. Uygulayanlara başarılar ama önerdiğim daha mantıklı gibime geliyor..
-
wikiden pek bişey anlamadım
biri bana tam olarak nasıl yapıldığını anlatabilir mi?
denemek istiyorum
-
Sanat adamları kısa uykular yaparak rüyalarını daha iyi hatırlamaya çalışıyor olabilirler ?.
-
Gık Deyip Gitmeyesin 1-2 Gün İçinde ?
-
ilk günlerde uykun olmayacaktır muhtemelen ilk 3 gün nasıl belirlediğin saatlerde uykunu getirdin uyudun ?
yattın uyumayımı bekledin bunun bi cevabını ver hocam.
uykuyu getirme tekniklerimi var :) ?
-
Bunun şimdilik geçerli olduğunu söyleyemem ama sezon açıkken otelde biz hep böyle yapıyoruz..
Ve insan alışıyor ister istemez..
Günlük 20saat çalışıyoruz ve 1 ile 4 saat arası uyuyoruz, o da belki.
İnsan kendini farklı hissediyor, herkes uyurken sen ayakta oluyorsun ve uyuyan insanlardan daha fazla şey yaptığını farkediyorsun.. Sanki onlardan daha çok yaşıyormuş gibi bir hissiyatın oluyor, çok güzel bir duygu.
Tabi bunları biz çalışırken hissediyoruz.
Bir üretkenlik ya da bir öğrenim söz konusu olduğunda da bu aynıdır herhalde.
Sen üretirken, öğrenirken diğer insanların uyuması ve senin o saatleri değerli kılman mükemmel bir şey..
O zaman biz Da Vinci uykusunu geçmiş Nirvanaya ulaşmışızdır herhalde :)
Sezon bitip eve döndüğümüzde normal hayata geçiş çok zorlu oluyor bu durumdan sonra ama yine de izleri kalıyor. -
ben ya bi yerde okudum yada tv de izledim 3 saatlik periyotlar halinde uyumalıymışız yani batarya gibi atıyorum gece 24,00 da yattın 6 da kalktığın zaman uykuyu tam alıyormuşsun 7 ye kadar uyuduğun zaman periyodu gectiği için 1 saat uyumuş gibi hissediyormussun denemesi daha kolay :d
-
Ben anatomiciye söylemiştim bu olayı kitabı okuduktan sonra zararlı demişti..uykunun 5ila 6. saati sonrası büyüme hormonu salgılıyomuş vücut ergenlikte büyümeyi ergenlikten sonrada vücuttaki hücrelerin yenilenmesini sağlıyomuş bu salgı yani en az 6 saatlik uyku şart zinde olmak ve erken yaşlanmamak için!!