Da Vinci Uykusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elminster
    elminster's avatar
    Erkek

-Sandwich 4. kontu John Montagu kumar oynarken yemek için ara vermek istemediğinden masasına dilimlenmiş et ve ekmek getirtiyordu.

Bu biçimde yenen yemek kısa sürede moda oldu ve kontun adıyla tanımlanarak başka Avrupa dillerine de girdi.

-Tabi bi de şu uyku olayına ismini veren Dan Vinci dayımız var

Bende bulucam bişeyler "elminster" ismini dayıcam olaya, millet farkında olmadan nesiller boyu devam edicek isim.

Teyzesi defterdar olan fayton ile damda dolaşır...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

elminster bunu yazdı:
    -----------------------------

-Sandwich 4. kontu John Montagu kumar oynarken yemek için ara vermek istemediğinden masasına dilimlenmiş et ve ekmek getirtiyordu.

Bu biçimde yenen yemek kısa sürede moda oldu ve kontun adıyla tanımlanarak başka Avrupa dillerine de girdi.

-Tabi bi de şu uyku olayına ismini veren Dan Vinci dayımız var

Bende bulucam bişeyler "elminster" ismini dayıcam olaya, millet farkında olmadan nesiller boyu devam edicek isim.

-----------------------------

Hocam bu uykuya Da Vinci isim vermemiş halk arasında öyle yayılmış bir isim gerçek ismi polyphasic sleep( çok fazlı uyuma )

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

Güneş doğmadan yarım saat önce kalkacak biçimde 4-5 saatlik uyku tüm günün yorgunluğunu atmak üzere dinç kalkmanızı sağlar..

Burada asıl nokta; gözün güneşin ilk ışıklarını görmesi gerektiğine, bu durumda vücut hem ruhsal-psikolojik olarak zinde, hem de fiziksel olarak enerji dolu bir şekilde güne başlar.

örneğin güneş 6 da doğuyorsa 5,30'da kalkmanız lazım ve dinç bir şekilde kalkmak için de 00,00-01,00 gibi uyumanız gerekir..

öğle vakti çıktıktan sonra da ( yani güneş batıya geçtikten sonra da ) yarım saat bir saatlik bir şekerleme yaparsanız gece 00,00'a kadar verimli bir şekilde çalışacak zindeliği kazanırsınız..

-------------

Ha bu da vinci şifresne lafım yok, geçen senlerde fırında çalışırken günde sadece 2 saat uyku uyurdum, çalıştıktan sonra hiç uyuyamazdım sabah 5-6 gibi 10-15 dakika uyrdum boş bulduğum vakitlerde çok da güzel olurdu acayip rüyalar görürdüm.. Uygulayanlara başarılar ama önerdiğim daha mantıklı gibime geliyor..

yıkılma sakın !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

wikiden pek bişey anlamadım

biri bana tam olarak nasıl yapıldığını anlatabilir mi?

denemek istiyorum

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EfsaneTurka
    EfsaneTurka's avatar
    Erkek

Sanat adamları kısa uykular yaparak rüyalarını daha iyi hatırlamaya çalışıyor olabilirler ?.

A face that awakes when I close my eyes
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Melik
    Melik's avatar
    Erkek

Gık Deyip Gitmeyesin 1-2  Gün İçinde ?

Profil fotoğrafndaki begenme sayısını popülerlikle eşdeger kılan bir ülkede yaşıyoruz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Varg
    Varg's avatar
    Erkek

ilk günlerde uykun olmayacaktır muhtemelen ilk 3 gün nasıl belirlediğin saatlerde uykunu getirdin uyudun ?

yattın uyumayımı bekledin bunun bi cevabını ver hocam.

uykuyu getirme tekniklerimi var :) ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek

Bunun şimdilik geçerli olduğunu söyleyemem ama sezon açıkken otelde biz hep böyle yapıyoruz..
    Ve insan alışıyor ister istemez..
    Günlük 20saat çalışıyoruz ve 1 ile 4 saat arası uyuyoruz, o da belki.

İnsan kendini farklı hissediyor, herkes uyurken sen ayakta oluyorsun ve uyuyan insanlardan daha fazla şey yaptığını farkediyorsun.. Sanki onlardan daha çok yaşıyormuş gibi bir hissiyatın oluyor, çok güzel bir duygu.

Tabi bunları biz çalışırken hissediyoruz.
    Bir üretkenlik ya da bir öğrenim söz konusu olduğunda da bu aynıdır herhalde.
    Sen üretirken, öğrenirken diğer insanların uyuması ve senin o saatleri değerli kılman mükemmel bir şey..

O zaman biz Da Vinci uykusunu geçmiş Nirvanaya ulaşmışızdır herhalde :)

Sezon bitip eve döndüğümüzde normal hayata geçiş çok zorlu oluyor bu durumdan sonra ama yine de izleri kalıyor.

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    k2ankaya
    k2ankaya's avatar
    Erkek

ben ya bi yerde okudum yada tv de izledim 3 saatlik periyotlar halinde uyumalıymışız yani batarya gibi atıyorum gece 24,00 da yattın 6 da kalktığın zaman  uykuyu tam alıyormuşsun 7 ye kadar uyuduğun zaman periyodu gectiği için 1 saat uyumuş gibi hissediyormussun  denemesi daha kolay :d  

Everybody has a plan.Till they get punched in the mouth. MT
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodofWar
    GodofWar's avatar
    Erkek

Ben anatomiciye  söylemiştim bu olayı kitabı okuduktan sonra zararlı demişti..uykunun 5ila 6. saati sonrası büyüme hormonu salgılıyomuş vücut ergenlikte büyümeyi ergenlikten sonrada vücuttaki hücrelerin yenilenmesini sağlıyomuş bu salgı yani en az 6 saatlik uyku şart zinde olmak ve erken yaşlanmamak için!!

Toplam Hit: 5873 Toplam Mesaj: 34