folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Daha Önce Bu Kadar Korkmamıştım

Daha Önce Bu Kadar Korkmamıştım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    visualeffects
    visualeffects's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

bu sabah tuvalete gitmek için aniden uyandım baya bi ani oldu ama gözlerimi açar açmaz kalktım yataktan tuvalete doğru yürümeye başladım bi kaç saniye sonra muhteşem bir kulak çınlaması , mide bulantısı ve ardından yaklaşık 30 saniyelik bi körlük.

normalde bi kaç ayda bir yine ani şekilde uyanıp yataktan kalktığımda oluyodu göz kararması ama en fazla 5 saniye sürüyodu.

bu sefer böyle uzun sürünce baktım görüntü gelmiyor yaslandım duvara kendi kendime dedim buraya kadarmış daha yapacak çok şeyim vardı filan acayip bi korktum :( sonra yavaş yavaş aydınlandı etraf gözlerim geri geldi o zaman bi kez daha anladım ne kadar büyük bi nimet gözlerimiz :)

öğlen etrafımdakilere sordum milletede oluyomuş bu olay ani kalkmalarda normal karşıladılar hatta bi arkadaşım doktora gitmiş doktorda normal demiş az su tüketiyosun ondan demiş.

şimdi bu olayı burda yaşayan varmı ? normal bişey mi ? yoksa doktora gitmelimiyim ?

dediğim gibi normalde olmuyor bu sabah uyandığımda ani bi şekilde fırladığım zamanlarda oluyor bazen :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek

Az su tüketiyorsundur ondan oluyodur.

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

nickin tam senlikmiş hocam

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Tansiyonun düşmüş.

Sırf su eksikliği değil, mineral eksikliği(demir, potasyum vb.)

ayrıca tuz eksikliği de tansiyon düşmesine sebep olabilir. Mesela bende de uzun süre oturduktan sonra bir anda kalkarsam 10sn falan gözlerim kararıyor.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Yaşadığınız olay vücudunuzun normal bir tepkisi. Vücut uzun süre dinlenme vaziyetinde iken birden ayağa fırlarsanız, ihtiyacı olan enerjiyi bir anda toparlayamıyor. Bu birden ayağa kalkma olayı bazen tansiyon düşüklüğüne de sebep olabiliyor. Benim de başıma geliyor, çok büyük bir sorun gibi gelmedi bana. Babam da bir defa yapmıştı, kapının önüne yığıldı. Tansiyonu zaten düşükmüş, iyice düşmüş yığılmış kalmış kapının önüne. Ambulans çağırmıştık başını çarptı diye. Sonra tetkikler yapıldı, bir şey çıkmadı Allah'tan.

Ayağa kalkmalarınız daha yavaş olsun, bol su tüketin. Geçmiş olsun.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exception
    exception's avatar
    Erkek

benzer bir şey yakın zamanda banada oldu. hayatımda ilk defa göz kararmasının yanında 2 veya 3 saniye bilincimi kaybetmiştim. neyse ki ilk ve son olacak sanırım. kendine iyi bakmalısın.

A man may be born, but in order to be born he must first die, and in order to die he must first awake.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HuwelAsK
    HuwelAsK's avatar
    Erkek

Alemde her şey tebeddülat içindedir.Bir anda ne gece olur ne de gündüz.Mekana ihtiyacından az zaman verirsen deforme olur.Felsefesi böyle bana göre.Madde8mekan) Zamana gömülüdür.Cimrilik etmeyelim: )

Wordpressten tiksiniyorum
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Yaşadığınız olay vücudunuzun normal bir tepkisi. Vücut uzun süre dinlenme vaziyetinde iken birden ayağa fırlarsanız, ihtiyacı olan enerjiyi bir anda toparlayamıyor. Bu birden ayağa kalkma olayı bazen tansiyon düşüklüğüne de sebep olabiliyor. Benim de başıma geliyor, çok büyük bir sorun gibi gelmedi bana. Babam da bir defa yapmıştı, kapının önüne yığıldı. Tansiyonu zaten düşükmüş, iyice düşmüş yığılmış kalmış kapının önüne. Ambulans çağırmıştık başını çarptı diye. Sonra tetkikler yapıldı, bir şey çıkmadı Allah'tan.

Ayağa kalkmalarınız daha yavaş olsun, bol su tüketin. Geçmiş olsun.

Yok soğuk havalarda da kalkmadan önce vınn vınn diye pompalasın sdfsdf. Ne enerjisi hacı allasen.

Ortostatik hipotansiyon senin dediğin durum bacım. Ani pozisyon değişikliğinde, mesela senin durumunda kanın anlık olarak yer çekimine yenik düşüp alt organlara toplanması, ve bunun sonucu olarak kan basıncının azalması sebep oluyor. 

Eğer çok sık başına geliyorsa bir doktora git. Ortostatik intolerans denen bir hastalık var. İleri seviye değilse hastalık günde 2 litreden fazla su tüketimi tavsiye ederler.

while (1<2)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

kustuysan zorlamadan göz kararması yapıyor

bi gebelik testi alsan? her ihtimale karşı :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

taş*k geçiyo sanmayın ama banada birkaç kez banyoda oldu o şekilde göz kararması. Bildiin gözlerim açık hiçbişey göremiyom 

CEO tarafından 06/Ara/12 15:18 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek

zamaninda birisi beyine ani kan gitmesi sonucu olduğunu söylemişti, aniden hızlı şekilde kan gidince beyin noluyorz lan oluyormuş, işlemcisi düşük pc gibi geriden geliyormuş görüntü.

In every job there is a no
Toplam Hit: 4894 Toplam Mesaj: 45