Dandik Termal Macun Ve Sonuçları
-
Laptopta Gtx670m Ekran kartı var. Birgün oyun oynarken aniden kapattı. Bilgisayarı söktüğümde ekran kartın çipinin patladığını gördüm. 1 liralık dandik termal macunu kullanmayın ve termal macunu çok basmayın sonra kart içerisinde kısa devre yapıyor.
Macun çerçeveden içeriye sısmış ve dirençleri kısa devre yapmış

Ve 86963ut adındaki güç mosfet sürücüsü patlatmış.

-
bi ara macun almaya üşendiğim için diş macunu sürmüştüm. bir süre gayet iyi idare etmişti.
-
Macunun kalitesinden ziyade sürenin beceriksizliği desek daha doğru olur. Macun öyle taşırarak sürülür mü? Bir gıdım sürüp üzerine soğutucuyu basacaksın. Kendisi yayılacak. Duvara mala vurur gibi sıvamaya gerek yok.
Ziyadesiyle dandik bir macunu en az 5 yıldır kullanıyorum. Krem kutuso gibi bir kutusu var, markasız. Zamanında birisinden almıştım. Onunla en az 10-15 defa laptop ve masaüstü macunladım. Hepsi en az 1 yıl sorunsuz çalıştı.
Austen tarafından 31/Ağu/15 12:53 tarihinde düzenlenmiştir -
çinden 86963ut sipariş ettim. yüzey montajı yapacak biri bunu değiştirip tamir edebilir mi?
-
Austen bunu yazdı
Macunun kalitesinden ziyade sürenin beceriksizliği desek daha doğru olur. Macun öyle taşırarak sürülür mü? Bir gıdım sürüp üzerine soğutucuyu basacaksın. Kendisi yayılacak. Duvara mala vurur gibi sıvamaya gerek yok.
+100 hocam. Bende masaüstümü en son 2.5 sene önce mağcunladım hemde 3.5 liraya almıştım. 2.5 yıldır herhangi bi problem çıkarmadı.
-
kaliteli macunun ısı transferi görevi yapması lazım kısa devre görevi değil, dandik macunlar viskositesi küçük olduğundan hemen akışa geçip elemanlara bulaşıyor ve kısa devre yapıyor.
-
hocam sen resimdeki gibi sıvarsan entegreyi değil kaliteli macun üzerine yalıtkan bez bile koysan o çip yine bozulur. Bak biz sana ne diyoruz " ADAM GİBİ SÜR ŞU MACUNU " onun dışında gidip 50 mülyona macun alın,onlar ısı tıransıferi yapoyo, 1 mülyonluklar lehim gibi falan ayaklarına gerek yok :D
-
termal macunların içerisinde bildiğim kadarı ile ufak tefek bakır vs iletken çerçöp var.. illaki kalitesi vs vardır.. dikkatli sürmek çok önemli..
işin aslı çok ta ürkmemek gerekir yanlış mı sürecem diye 2 youtube video izleyerek yapılabilir
-
Kürekle kasanın içine çimento atmışsın gibi duruyor.
-
Benim işlemcinin yanlarına altına vs taşmıştı dün, pc kilitlendi ama kısa devre olsa kullanılamaz hale gelirdi değil mi ? Demek ki bazıları kısa devre yapıyor bazıları yapmıyor, çok acayip :D
-
GodKlaus bunu yazdı
hocam sen resimdeki gibi sıvarsan entegreyi değil kaliteli macun üzerine yalıtkan bez bile koysan o çip yine bozulur. Bak biz sana ne diyoruz " ADAM GİBİ SÜR ŞU MACUNU " onun dışında gidip 50 mülyona macun alın,onlar ısı tıransıferi yapoyo, 1 mülyonluklar lehim gibi falan ayaklarına gerek yok :D
macun sadece çipin ortası kadar var. yüksek sıcaktan dolayı su gibi oluyor bu macun. sürmesini bizde biliyoruz adamlıkla ne alakası var çözemedim.