Dandik Termal Macun Ve Sonuçları
-
irtifa bunu yazdı
Laptopta Gtx670m Ekran kartı var. Birgün oyun oynarken aniden kapattı. Bilgisayarı söktüğümde ekran kartın çipinin patladığını gördüm. 1 liralık dandik termal macunu kullanmayın ve termal macunu çok basmayın sonra kart içerisinde kısa devre yapıyor.
Macun çerçeveden içeriye sısmış ve dirençleri kısa devre yapmış
Ve 86963ut adındaki güç mosfet sürücüsü patlatmış.
Geçen sene serçe parmağım kadar thermaltake macuna 15 TL verdim, yarısını bile kullanmadım ama pişman değilim, notebook işlemcisi ve ekran kartına kullandım hiç sıkıntı yok..Zaten macunun ambalajından kredi kartı büyüklüğünde plastik bir aparat çıktı onunda sıvama yaparak çok ince bir tabaka oluşturacak şekilde sürmek gerekiyor. Zaten yazmışsın yoğurt gibi sürersen tam ters etki yapıp donanımı pert etme durumu var. 3-5 lira ucuz olsun diye riske girmeye değmez, geçmiş olsun..
elcondor tarafından 31/Ağu/15 20:18 tarihinde düzenlenmiştir -
Thermal macunda kalite önemlidir özellik masa üstü sistemlerde overclock yapıyorsan enterasan paralar verilebilir sürtükden sonra kullanıma bağlı 1 hafta içinde gerçek performansını anlarsın iyi bir macun bile dandik arasında yaklaşık 10 dereçe fark görülebiliyor.
COOLER MASTER HTK-002 HIGH PERFORMANCE THERMAL MACUN
Kullanıyorum gayet iyi.
Sürerken çok ince bir tabaka halinde bırakmak önemli işlemçinin üstündeki yazıları zorda olsa okuman lazım.
venom88 tarafından 31/Ağu/15 21:17 tarihinde düzenlenmiştir