folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Dayanamayip Arduino Siparisi Verdim Yaninda Neler Alayim

Dayanamayip Arduino Siparisi Verdim Yaninda Neler Alayim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı

yardım edeck olan var mı ? yeni konu açacağım 

Benim şimdiye kadar anladığım kadarıyla set daha mantıklı fakat para meselesi paran varsa set al yoksa benim gibi yap temel birkaç parça al yavaş yavaş diğer siparişleri iste bu benim düşüncem

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Başlangıç için 0 dan temelden Güzel bir kaynak da önereydiniz de biz de alaydık :)

@dyrnade hocam baktım da pek birşey göremedim yada anlamadım :/ 

1 hafta sonra 2 arkadaşım Arduino ve Raspi ye başlayacak. Isterseniz birlikte devam edebilirsiniz arakdaşların elektronik bilgisi az bucuk var fakat yazılım kısmı zayıf . Birbirinizi tamamlarsanız birlikte hareket edebilirsiniz. Sensör vs alacağız bizde bir şekilde ...

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Başlangıç için 0 dan temelden Güzel bir kaynak da önereydiniz de biz de alaydık :)

1 hafta sonra 2 arkadaşım Arduino ve Raspi ye başlayacak. Isterseniz birlikte devam edebilirsiniz arakdaşların elektronik bilgisi az bucuk var fakat yazılım kısmı zayıf . Birbirinizi tamamlarsanız birlikte hareket edebilirsiniz. Sensör vs alacağız bizde bir şekilde ...

Hocam benim için yazdıysan ben siparişi daha bugün geçtim kim bilir ne zaman gelir  :(

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Ya beyler Google denen birşey var. Az bakın daha. :)))

Aliexpresste gibi yerlerdeki çakma Arduino lar hakkında bir fkrim yok. Alırsınız 2 gün sonra çalışmaz olur falan bişey diyemem. Veya işte buzzer dir lcd ekran dır falan ne kadar sağlam?

Ben  hep alışverişlerimi Robotistan 'dan yapyım ve memnunum. İlk alışverişte biraz pahalı oluyor ama sonrakilerde, zaten birçok parça olduğundan ucuzluyor.

Alın size cep yakmayacak bir set:

http://www.robotistan.com/arduino-baslangic-seti

Yine biraz paraya kıyabilirseniz şu seti de alabilirsiniz

http://www.robotistan.com/arduino-super-baslangic-seti-rev3-klon

Bunun kitapsız olan seti de var 100 TL ye, eğer kitabı kütüphaneden falan bulabilirseniz.

-------------------------

Aklınızda spesifik bir proje yoksa, yapacağınız başlangıç uygulamaları

- Led yak,

- Ledleri sırayla yak,

- Ledleri farklı şekillerde yak (kara şimşek devresi falan)

- LCD ekranda yazı yaz

- LCD de yazılar sağdan sola aksın falan.

- Butonların kullanımı

- vs vs vs vs

İlk adımlarda bunun gibi şeyler yapacaksınız zaten. Yok eğer aklınızda başka bir proje varsa, artık iş size düşüyor. Ne gerekiyorsa araştırıp alacaksınız.

Arduino 'da onlarca modül var. Projeye göre seçiyorsunuz işte.

Kitap olarak da, öğrenci arkadaşlar gitsinler okullarının kütüphanelerini karıştırsınlar. İlla ki temel elektronikle ilgili kitap vardır.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    TheAvenqer bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

Hocam benim için yazdıysan ben siparişi daha bugün geçtim kim bilir ne zaman gelir  :(

Hocam Aliexpress den almaya gerek yok diye düşünüyorum.

1- Arada muazzam derecede bir fiyat farkı yok

2- Çok geç geliyor 40-60 gün arası değişiyor bazen

3- Birinde kendi memleketin kazanıyor birinde yurt dışındaki bi lavuk

Çok birşey değil ya 70-80 TL ye Set satıyorlar zaten robotistanda . Başlamak istiyorsan bence senin için zaman önemlidir :) Boşver o kalsın gelince 2. arduino olur diğeri bozulursa veya yanarsa onu kullanırsın :) Ama genede sen bilirsin :)

MhmdAlmz tarafından 17/Eyl/16 13:04 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

Çok afedersiniz aramızda göz doktoru var mıydı? 

Arduino'yu Dildo okudum. 

Çok sıkılıyom
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    SweetyVolty bunu yazdı

Çok afedersiniz aramızda göz doktoru var mıydı? 

Arduino'yu Dildo okudum. 

Hocam sana belediye baksın. Durumun kötü :d

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı

Aliexpresste gibi yerlerdeki çakma Arduino lar hakkında bir fkrim yok. Alırsınız 2 gün sonra çalışmaz olur falan bişey diyemem. Veya işte buzzer dir lcd ekran dır falan ne kadar sağlam?

Ben  hep alışverişlerimi Robotistan 'dan yapyım ve memnunum. İlk alışverişte biraz pahalı oluyor ama sonrakilerde, zaten birçok parça olduğundan ucuzluyor.

Bunun kitapsız olan seti de var 100 TL ye, eğer kitabı kütüphaneden falan bulabilirseniz.

- Led yak,

- Ledleri sırayla yak,

- LCD ekranda yazı yaz

- Butonların kullanımı

- vs vs vs vs

İlk adımlarda bunun gibi şeyler yapacaksınız zaten. Yok eğer aklınızda başka bir proje varsa, artık iş size düşüyor. Ne gerekiyorsa araştırıp alacaksınız.

Kitap olarak da, öğrenci arkadaşlar gitsinler okullarının kütüphanelerini karıştırsınlar. İlla ki temel elektronikle ilgili kitap vardır.

hocam http://www.robotistan.com/arduino-super-baslangic-seti-rev3-klon bunun yerine

https://tr.aliexpress.com/item/Elego-UNO-Project-The-Most-Complete-Starter-Kit-for-Arduino-Mega2560-UNO-Nano-with-Tutorial-Power/32638892215.html?spm=2114.010208.3.1.y4UqRK&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_5_10057_10056_10065_10037_10068_10055_10054_10069_301_10059_10033_10058_10032_10073_10017_10070_10060_10061_10052_10062_10053_10050_10051,searchweb201603_3&btsid=38e1d0e1-6ab8-4a3e-b4f9-2b7f6c32e6ce 

bunu almak daha iyi değil mi ? 

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yucel
    Yucel's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı
    SkynetX bunu yazdı

- Led yak,

- Ledleri sırayla yak,

- LCD ekranda yazı yaz

- Butonların kullanımı

- vs vs vs vs

hocam http://www.robotistan.com/arduino-super-baslangic-seti-rev3-klon bunun yerine

https://tr.aliexpress.com/item/Elego-UNO-Project-The-Most-Complete-Starter-Kit-for-Arduino-Mega2560-UNO-Nano-with-Tutorial-Power/32638892215.html?spm=2114.010208.3.1.y4UqRK&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_5_10057_10056_10065_10037_10068_10055_10054_10069_301_10059_10033_10058_10032_10073_10017_10070_10060_10061_10052_10062_10053_10050_10051,searchweb201603_3&btsid=38e1d0e1-6ab8-4a3e-b4f9-2b7f6c32e6ce 

bunu almak daha iyi değil mi ? 

son önerdiğin set baya dolu bir set hocam, fiyat da gayet makul öneririm, sipariş verdiğinde 20-30 gün beklersin o biraz sıkıntı bir durum eğer acelen varsa.

http://www.robotistan.com/arduino-baslangic-seti bu seti ilgilenen arkadaşlara 50 TL'ye verebilirim, ilgilenen olursa özel mesajla ulaşabilir.

less than one, more than zero.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

@rapidhacker550;

Hocam yukarda söyledim ben neden almayacağımı. :)

Bu gibi kimin ürettiği doğru düzgün belli olmayan Çin ürünlerinin 1-2 kullanımdan sonra yandığı, daha kullanılamadığı elektronik forumlarında birçok kez konuşuldu.

Tabi yine de siz bilirsiniz.

Eğer siz güveniyorsanız alın.

Toplam Hit: 5506 Toplam Mesaj: 47
arduino arduino