folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Dayanamayip Arduino Siparisi Verdim Yaninda Neler Alayim

Dayanamayip Arduino Siparisi Verdim Yaninda Neler Alayim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    Yucel bunu yazdı

http://www.robotistan.com/arduino-baslangic-seti bu seti ilgilenen arkadaşlara 40 TL'ye verebilirim, ilgilenen olursa özel mesajla ulaşabilir.

Tamam hocam anlaştık 40 TL ise alayım :D

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı

@rapidhacker550;

Hocam yukarda söyledim ben neden almayacağımı. :)

Bu gibi kimin ürettiği doğru düzgün belli olmayan Çin ürünlerinin 1-2 kullanımdan sonra yandığı, daha kullanılamadığı elektronik forumlarında birçok kez konuşuldu.

Tabi yine de siz bilirsiniz.

Eğer siz güveniyorsanız alın.

http://www.robotistan.com/orjinal-arduino-super-baslangic-seti-rev3 

bunu alsak havalimanından geçerken sorun olmaz herhalde valize koyacaz da.Elimizden almasınlar.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı
    SkynetX bunu yazdı

@rapidhacker550;

Bu gibi kimin ürettiği doğru düzgün belli olmayan Çin ürünlerinin 1-2 kullanımdan sonra yandığı, daha kullanılamadığı elektronik forumlarında birçok kez konuşuldu.

bunu alsak havalimanından geçerken sorun olmaz herhalde valize koyacaz da.Elimizden almasınlar.

Onu bilemiyorum hocam. Gümrükte ne olur biraz şans işi.

Forumda gümrükte çalışan biri vardı ama kimdi? Konunun birinde geçmişti.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı
    rapidhacker550 bunu yazdı
    SkynetX bunu yazdı

@rapidhacker550;

Onu bilemiyorum hocam. Gümrükte ne olur biraz şans işi.

Forumda gümrükte çalışan biri vardı ama kimdi? Konunun birinde geçmişti.

yok hocam gümrük değil olay bagaja atcak arkadaş türkiyeden dışarı çıkacak.Yani ben tr'de değilim o yüzden.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek

Hocam ilk başta zaten led yakmayla başlıyor bu işler ama sonra kafanda yeni yeni şeyler oluşuyor şunu şöyle yapsam filan derken kendini geliştiriyorsun ve gerçekten günlük hayatta işine yarayacak birçok şeyi yapabiliyorsun.Biz bu dönem akıllı ev yaptık yaklaşık olarak 2 ay filan uğraştık baya güzel birşey olmuştu. Aliexpressten aldım çoğu ürünümü ve bir sıkıntı yaşamadım.Alırken satıcının puanına alışveriş yorumlarına filan bakarsan çok yardımcı oluyor bunlar. Onun haricinde küçük parçaları mesela direnç,transistör filan bunlarıda elektronikçilerden temin ediyordum hatta dirençlere para bile almıyorlardı öyle veriyorlar yani.

Sen şimdi kafanda birşey oluşmuyorsa youtube'dan projelere bak izledikçe yavaş yavaş kafanda birşey oluşmaya başlar ondan sonrada gerekli parçaları yine tek bir satıcıdan toplu olarak alıp kargo takipli aldığın zaman 2-3 haftaya kapına kadar getiriyorlar. 

https://circuito.io/   bu siteyede bakmanı tavsiye ederim başlangıç için daha doğrusu küçük projeler için hangi kabloyu nereye bağlayacaksın nasıl bir şema oluşturacaksın yardımcı olur site sana.Burdan gerekli parçaları seçiyorsun sana direk onlarla yapılacak projenin şemasını üretiyor.

Aklına takılan birşey olursa pm geçebilirsin elimden geldiği kadar yardımcı olurum

Edit: hatta sana tavsiyem uno gelene kadar video izle kafanda birşeyler oluşsun hemen onların siparişini geç onlar gelene kadar sende zaten birşeyler öğrenmiş olursun hemen aklındakini yapmaya başlarsın.

İlk alacakların şunlar olabilir mesela: Arduino megaR3, motor shild L293d, servo motor,step motor,sıcaklık sensöru Lm35,nem sensoru,keypad,lcd ekran vs.. uzar gider yani alınacak çok şey var :)

enesshn18 tarafından 17/Eyl/16 15:21 tarihinde düzenlenmiştir

barmak bassak olurmu gadasını aldığım :D
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek
    enesshn18 bunu yazdı

Hocam ilk başta zaten led yakmayla başlıyor bu işler ama sonra kafanda yeni yeni şeyler oluşuyor şunu şöyle yapsam filan derken kendini geliştiriyorsun ve gerçekten günlük hayatta işine yarayacak birçok şeyi yapabiliyorsun.Biz bu dönem akıllı ev yaptık yaklaşık olarak 2 ay filan uğraştık baya güzel birşey olmuştu. Aliexpressten aldım çoğu ürünümü ve bir sıkıntı yaşamadım.Alırken satıcının puanına alışveriş yorumlarına filan bakarsan çok yardımcı oluyor bunlar. Onun haricinde küçük parçaları mesela direnç,transistör filan bunlarıda elektronikçilerden temin ediyordum hatta dirençlere para bile almıyorlardı öyle veriyorlar yani.

Sen şimdi kafanda birşey oluşmuyorsa youtube'dan projelere bak izledikçe yavaş yavaş kafanda birşey oluşmaya başlar ondan sonrada gerekli parçaları yine tek bir satıcıdan toplu olarak alıp kargo takipli aldığın zaman 2-3 haftaya kapına kadar getiriyorlar. 

https://circuito.io/   bu siteyede bakmanı tavsiye ederim başlangıç için daha doğrusu küçük projeler için hangi kabloyu nereye bağlayacaksın nasıl bir şema oluşturacaksın yardımcı olur site sana.Burdan gerekli parçaları seçiyorsun sana direk onlarla yapılacak projenin şemasını üretiyor.

Aklına takılan birşey olursa pm geçebilirsin elimden geldiği kadar yardımcı olurum

Edit: hatta sana tavsiyem uno gelene kadar video izle kafanda birşeyler oluşsun hemen onların siparişini geç onlar gelene kadar sende zaten birşeyler öğrenmiş olursun hemen aklındakini yapmaya başlarsın.

İlk alacakların şunlar olabilir mesela: Arduino megaR3, motor shild L293d, servo motor,step motor,sıcaklık sensöru Lm35,nem sensoru,keypad,lcd ekran vs.. uzar gider yani alınacak çok şey var :)

Sağol hocam yavaş yavaş siparişleri geçiyorum ilk temelleri tamamlayayım ek olarak bir program gördüm adam sadece tablo şeklinde ayarlıyor mesela delayı seçip tabloya ekliyor yanına süreyi ekliyor program kendisi koda dönüştürüyor dreamviwer da html site tasarlama misali o iş nasıl oluyor

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    enesshn18 bunu yazdı

hocam açıkçası 165 tl verip başlamak istemiyorum.

Aliexpressden sipariş etmek istiyorum c++ filan hiç bilgim yok 0 dan başlayacak birine aliexpressden ne önerirsin.

mesela aklmda olan proje ısı sensörü hava 35 i geçince turuncu 40 ı geçince kırmızı 25i geçince yeşil ışık yakacak bir şey olsun.daha sonra 40 dan sonra buzzer devreye girsin filan.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RDxMaster
    RDxMaster's avatar
    Erkek

Hocam öncelikle  temel gerekli parçaları ve bununla beraber elektronikle alakalı bir kitap edinmen iyi olur.

temel şeyler : birkaç led , erkek-erkek,erkek-dişi jumper kablolar, breadboard , bir tane servo motor , bir tane dc motor(bunu sürmek için motor sürücü devresine de ihtiyaç olacak adafruits gibisinden bir adı vardı direk arduinoyla kullanılabilen bir modül) gibi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

ben uygun fiyatlı tablet yapmak istiyorum olur mu bunlarla? android yükleniyor mu? görüntüsü kaba durabilir sorun değil ama performans ve fiyat kurtarmalı.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

ben uygun fiyatlı tablet yapmak istiyorum olur mu bunlarla? android yükleniyor mu? görüntüsü kaba durabilir sorun değil ama performans ve fiyat kurtarmalı.

Bildiğim kadarıyla Raspi 3 e Android yükleyebiliyorsun birde ekran takıp Tablet mayetine kullanabilirsin hocam 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 5509 Toplam Mesaj: 47
arduino arduino