Dayanamayip Arduino Siparisi Verdim Yaninda Neler Alayim
-
Yucel bunu yazdı
http://www.robotistan.com/arduino-baslangic-seti bu seti ilgilenen arkadaşlara 40 TL'ye verebilirim, ilgilenen olursa özel mesajla ulaşabilir.Tamam hocam anlaştık 40 TL ise alayım :D
-
SkynetX bunu yazdı
@rapidhacker550;
Hocam yukarda söyledim ben neden almayacağımı. :)
Bu gibi kimin ürettiği doğru düzgün belli olmayan Çin ürünlerinin 1-2 kullanımdan sonra yandığı, daha kullanılamadığı elektronik forumlarında birçok kez konuşuldu.
Tabi yine de siz bilirsiniz.
Eğer siz güveniyorsanız alın.
http://www.robotistan.com/orjinal-arduino-super-baslangic-seti-rev3
bunu alsak havalimanından geçerken sorun olmaz herhalde valize koyacaz da.Elimizden almasınlar.
-
rapidhacker550 bunu yazdıSkynetX bunu yazdı
@rapidhacker550;
Bu gibi kimin ürettiği doğru düzgün belli olmayan Çin ürünlerinin 1-2 kullanımdan sonra yandığı, daha kullanılamadığı elektronik forumlarında birçok kez konuşuldu.
bunu alsak havalimanından geçerken sorun olmaz herhalde valize koyacaz da.Elimizden almasınlar.
Onu bilemiyorum hocam. Gümrükte ne olur biraz şans işi.
Forumda gümrükte çalışan biri vardı ama kimdi? Konunun birinde geçmişti.
-
SkynetX bunu yazdırapidhacker550 bunu yazdıSkynetX bunu yazdı
@rapidhacker550;
Onu bilemiyorum hocam. Gümrükte ne olur biraz şans işi.
Forumda gümrükte çalışan biri vardı ama kimdi? Konunun birinde geçmişti.
yok hocam gümrük değil olay bagaja atcak arkadaş türkiyeden dışarı çıkacak.Yani ben tr'de değilim o yüzden.
-
Hocam ilk başta zaten led yakmayla başlıyor bu işler ama sonra kafanda yeni yeni şeyler oluşuyor şunu şöyle yapsam filan derken kendini geliştiriyorsun ve gerçekten günlük hayatta işine yarayacak birçok şeyi yapabiliyorsun.Biz bu dönem akıllı ev yaptık yaklaşık olarak 2 ay filan uğraştık baya güzel birşey olmuştu. Aliexpressten aldım çoğu ürünümü ve bir sıkıntı yaşamadım.Alırken satıcının puanına alışveriş yorumlarına filan bakarsan çok yardımcı oluyor bunlar. Onun haricinde küçük parçaları mesela direnç,transistör filan bunlarıda elektronikçilerden temin ediyordum hatta dirençlere para bile almıyorlardı öyle veriyorlar yani.
Sen şimdi kafanda birşey oluşmuyorsa youtube'dan projelere bak izledikçe yavaş yavaş kafanda birşey oluşmaya başlar ondan sonrada gerekli parçaları yine tek bir satıcıdan toplu olarak alıp kargo takipli aldığın zaman 2-3 haftaya kapına kadar getiriyorlar.
https://circuito.io/ bu siteyede bakmanı tavsiye ederim başlangıç için daha doğrusu küçük projeler için hangi kabloyu nereye bağlayacaksın nasıl bir şema oluşturacaksın yardımcı olur site sana.Burdan gerekli parçaları seçiyorsun sana direk onlarla yapılacak projenin şemasını üretiyor.
Aklına takılan birşey olursa pm geçebilirsin elimden geldiği kadar yardımcı olurum
Edit: hatta sana tavsiyem uno gelene kadar video izle kafanda birşeyler oluşsun hemen onların siparişini geç onlar gelene kadar sende zaten birşeyler öğrenmiş olursun hemen aklındakini yapmaya başlarsın.
İlk alacakların şunlar olabilir mesela: Arduino megaR3, motor shild L293d, servo motor,step motor,sıcaklık sensöru Lm35,nem sensoru,keypad,lcd ekran vs.. uzar gider yani alınacak çok şey var :)
enesshn18 tarafından 17/Eyl/16 15:21 tarihinde düzenlenmiştir -
enesshn18 bunu yazdı
Hocam ilk başta zaten led yakmayla başlıyor bu işler ama sonra kafanda yeni yeni şeyler oluşuyor şunu şöyle yapsam filan derken kendini geliştiriyorsun ve gerçekten günlük hayatta işine yarayacak birçok şeyi yapabiliyorsun.Biz bu dönem akıllı ev yaptık yaklaşık olarak 2 ay filan uğraştık baya güzel birşey olmuştu. Aliexpressten aldım çoğu ürünümü ve bir sıkıntı yaşamadım.Alırken satıcının puanına alışveriş yorumlarına filan bakarsan çok yardımcı oluyor bunlar. Onun haricinde küçük parçaları mesela direnç,transistör filan bunlarıda elektronikçilerden temin ediyordum hatta dirençlere para bile almıyorlardı öyle veriyorlar yani.
Sen şimdi kafanda birşey oluşmuyorsa youtube'dan projelere bak izledikçe yavaş yavaş kafanda birşey oluşmaya başlar ondan sonrada gerekli parçaları yine tek bir satıcıdan toplu olarak alıp kargo takipli aldığın zaman 2-3 haftaya kapına kadar getiriyorlar.
https://circuito.io/ bu siteyede bakmanı tavsiye ederim başlangıç için daha doğrusu küçük projeler için hangi kabloyu nereye bağlayacaksın nasıl bir şema oluşturacaksın yardımcı olur site sana.Burdan gerekli parçaları seçiyorsun sana direk onlarla yapılacak projenin şemasını üretiyor.
Aklına takılan birşey olursa pm geçebilirsin elimden geldiği kadar yardımcı olurum
Edit: hatta sana tavsiyem uno gelene kadar video izle kafanda birşeyler oluşsun hemen onların siparişini geç onlar gelene kadar sende zaten birşeyler öğrenmiş olursun hemen aklındakini yapmaya başlarsın.
İlk alacakların şunlar olabilir mesela: Arduino megaR3, motor shild L293d, servo motor,step motor,sıcaklık sensöru Lm35,nem sensoru,keypad,lcd ekran vs.. uzar gider yani alınacak çok şey var :)
Sağol hocam yavaş yavaş siparişleri geçiyorum ilk temelleri tamamlayayım ek olarak bir program gördüm adam sadece tablo şeklinde ayarlıyor mesela delayı seçip tabloya ekliyor yanına süreyi ekliyor program kendisi koda dönüştürüyor dreamviwer da html site tasarlama misali o iş nasıl oluyor
-
enesshn18 bunu yazdı
hocam açıkçası 165 tl verip başlamak istemiyorum.
Aliexpressden sipariş etmek istiyorum c++ filan hiç bilgim yok 0 dan başlayacak birine aliexpressden ne önerirsin.
mesela aklmda olan proje ısı sensörü hava 35 i geçince turuncu 40 ı geçince kırmızı 25i geçince yeşil ışık yakacak bir şey olsun.daha sonra 40 dan sonra buzzer devreye girsin filan.
-
Hocam öncelikle temel gerekli parçaları ve bununla beraber elektronikle alakalı bir kitap edinmen iyi olur.
temel şeyler : birkaç led , erkek-erkek,erkek-dişi jumper kablolar, breadboard , bir tane servo motor , bir tane dc motor(bunu sürmek için motor sürücü devresine de ihtiyaç olacak adafruits gibisinden bir adı vardı direk arduinoyla kullanılabilen bir modül) gibi.
-
ben uygun fiyatlı tablet yapmak istiyorum olur mu bunlarla? android yükleniyor mu? görüntüsü kaba durabilir sorun değil ama performans ve fiyat kurtarmalı.
-
Prometheus bunu yazdı
ben uygun fiyatlı tablet yapmak istiyorum olur mu bunlarla? android yükleniyor mu? görüntüsü kaba durabilir sorun değil ama performans ve fiyat kurtarmalı.
Bildiğim kadarıyla Raspi 3 e Android yükleyebiliyorsun birde ekran takıp Tablet mayetine kullanabilirsin hocam