folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Dayanamayip Arduino Siparisi Verdim Yaninda Neler Alayim

Dayanamayip Arduino Siparisi Verdim Yaninda Neler Alayim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı
    enesshn18 bunu yazdı

hocam açıkçası 165 tl verip başlamak istemiyorum.

Aliexpressden sipariş etmek istiyorum c++ filan hiç bilgim yok 0 dan başlayacak birine aliexpressden ne önerirsin.

mesela aklmda olan proje ısı sensörü hava 35 i geçince turuncu 40 ı geçince kırmızı 25i geçince yeşil ışık yakacak bir şey olsun.daha sonra 40 dan sonra buzzer devreye girsin filan.

Hocam bu çok basit zaten. Bitane arduino uno alabilirsin yok büyük dersen arduino nano var onlardan alabilirsin çok ucuzdur. Sonra 3 tane led alırsın kırmızı yeşil turuncu olacak şekilde birde buzzer alırsın bitanede lm35 ısı sensoru için. Ekstra küçük ledlerin çalışabilmesi için 330ohm direnç al 3 tane tamamdır başka birşeye gerek yok. Tabi jumper filanda alman gerek bağlantıları yapabilmek için

barmak bassak olurmu gadasını aldığım :D
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Erkek

Bu nedir şimdi robotik yapboz gibi bişey mi ? Güneş panelleri de dahil edilip bir şeyler yapılabilir mi ki ?

Ne Mutlu Türk Doğana..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    TheAvenqer bunu yazdı

Sağol hocam yavaş yavaş siparişleri geçiyorum ilk temelleri tamamlayayım ek olarak bir program gördüm adam sadece tablo şeklinde ayarlıyor mesela delayı seçip tabloya ekliyor yanına süreyi ekliyor program kendisi koda dönüştürüyor dreamviwer da html site tasarlama misali o iş nasıl oluyor

Scratch.

http://s4a.cat/

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    Baturay_Turkmen bunu yazdı

Bu nedir şimdi robotik yapboz gibi bişey mi ? Güneş panelleri de dahil edilip bir şeyler yapılabilir mi ki ?

Geliştirme/uyarlama kartı. Single Board Microcontroller. Normalde mikrodenetleyiciyi ya da flashı sök, kodu yükle, tekrar tak, dene(debug et), sök, kodu yükle, tekrar tak, dene... Bu işlemlerden kurtarıyor.

Olaylara karışmayın!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Bi python bi arduino. Nice yigitler bunlarin adini yazmaya calistikca googledan bunu mu demek istedin fircasi yerken gozlerini klavyede birakti. Goruyorum ki dogru yazmissin, baslangic icin fazlasiyla yeterli bence yurudugun yoldan aynen devam, bu is olur :D

bu ne akıcı bir anlatım devamı nerde paragrafın okumak istiyorum. 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bununla 100 metrelik koşu süresini ölçmek için kablosuz counter yapma şansımız nedir ? 

+ motion capture yaptığımı düşünün bununla, capture ettiğimde koordinatları falan okuma şansım oluyor mu ?

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 5106 Toplam Mesaj: 47
arduino arduino