Deccal Amerika Mı? Newyork`Ta 5 Minare
-
damacana.org sitesine uzun zamandır girmiyordum, aklıma geldi girdim ve son konuda mahsun kırmızı gül`ün yeni filmi adına yazdığı dökümanı gördüm. Dökümanı okumak için, http://www.damacana.org/2010/06/deccal-amerika-mi.html
Film kasım 2010`da vizyona girecekmiş. Fragmanıda ilgimi çekti.
Oyuncular arasında mustafa sandal`ı görünce şaşırdım :)
Fragman için; http://www.youtube.com/watch?v=PhyIiPj3MSI
-
Offff Super bır fılm olucak ınsallah...!
Izlerken ozellıkle "Allahumme sallı....." basladıgı an tuylerım dıken dıken oldu...
Cıkar cıkmaz gıdıcem sınemaya ızlıcem...Cok merak ettım walla,gayet guzel bıseyede benzıyo..
Saol kardesım bızlerı bılgılendırdıgın ıcın..
-
Değişik bi filme benziyor. Yalnız, şu damacana.orglu linki açamadım be hacı.
-
iskarpin bunu yazdı:
-----------------------------
Değişik bi filme benziyor. Yalnız, şu damacana.orglu linki açamadım be hacı.
-----------------------------Bende acamadım onu.Fragmanı ızleyebıldım sadece.
-
bu adam parayı nerden buluyo lan böyle büyük yapıma
-
gfb_soldier bunu yazdı:
-----------------------------
bu adam parayı nerden buluyo lan böyle büyük yapıma
-----------------------------Ezik edebiyatından.
-
Site blogger alt yapısını kullanıyor, google ip engellemelerinden dolayı adam daha yeni çıkan dnsleri değiştirmemiş o yüzden girilmede sorun yaşanıyor. Ben dökümanı copy past yapayım giremeyenler için;

Deccal, Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğini yaptığı New York'ta 5 Minare adlı filmin resmi fragmanında, "Kıyamet öncesi yer yüzüne inerek her şeyi yok edecek kişinin adı" olarak açıklanmaktadır.Zira yukarıda ekran görüntüsü de aynı fragmandan alınan bir karedir. Bu resmide seçmemin nedeni Deccal'ın tarifinin tek gözlü, dudakları sarkık yaratık olarak halk arasında biliniyor olmasıdır.Deccal, wikipedia da ahir zamanda farklı inançlara göre Mesih'in veya Mehdi'nin ikinci kez yeryüzene gelmesinden önce insanlığın dini inançlarını kullanıp saptırarak kötülüğe ve sapkınlığa yönelteceğine inanılan düşünce ya da varlık olarak tanımlanmaktadır.New York'ta 5 Minare'nin yayımlanan ilk fragramana göre, anafikir bu Deccal üzerinde geçiyor.Film bu yıl Kasım ayında vizyona girecek, filmin izahını o zaman daha net ve anlaşılır yapabiliriz. Şimdilik bu kadar.... -
yine o mahzun ....'si o muhteşem cahilliğiyle ve hayal gücüyle kimlere bindirecek merakla bekliyoruz o halde:)
bi arkadaş nerden buluyo o kadar parayı demiş:)) sence hocam??
bu ülkede ezik edebiyatı yaptığın zaman mutlaka mükafatını alırsın, alkışlar susmaz.. hele bi de işin içine din katınca offfff tadından yenmezsin. paralar oluk oluk akarrr
bu adama bişe derdim de şimdi avrupa birliğine yollarlar beni:D
-
fragmandaki hocaefendinin fethullah gülen olduğunu tahmin etmek zor değil.filmi izlemeden önce söylenebilecek en net ifade bunun başarılı bir psikolojik operasyon olduğunu gösteriyor.herhalde MİT tarafından finanse ediliyor.(baykalın kaset şoku sırasında bir yazımda fethullah gülenin Türkiye'ye dönmek zorunda olduğunu yazmıştım.sanırım onun için alt yapı hazırlanıyor) mahsun kırmızı gül ya da diğerlerinin öyle parası fln yok ki film çevirsin düzinelerce...
filmde kötü bir şeyin propagandasının yapıldığını düşünmüyorum.herkesçe izlenebilir.
Edit : Deccal amerika değildir küresel mali sermayedir.bu sermaye elit insanların kontrolündedir ve dünyayı yönetmek istemektedirler.amerika diğer ülkeler gibi yaşamaya çalışan bir devlettir.tabiki düşmanlarını,rakiplerini tasfiye etmektedir ancak amerikayı deccal olarak göstermek oradaki insanlara haksızlık etmek olur.deccal aslında sistemin kendisidir.11 eylül saldırılarıyla sistemde çatlaklar oluşmuştur.sistemin ana hedefi küreselleşmektir.küresel çapta tek gücün olması ve diğerlerinin tasfiye edilmesi gerektiğini düşünmekte ve terör başlıca silah olarak kullanılmaktadır.aslında terör hem küreselleşme düşmanı hem de küreselleşmeye zorlama aktörü olarak kullanılabilmektedir.mühim olan terörü kimin kullandığıdır.terörü küresel mali sermaye kullanıyorsa bölmek için kullanıyordur devletler kullanıyorsa güvenlik,siyaset,planlama için kullanıyordur.mesela israil ile Türkiye arasında bir savaş çıksa israildeki terör saldırıları Türkiye'nin çıkarlarına hizmet eder ancak Türkiye'deki terör saldırıları (sol literatürde) finans kapitalin çıkarlarına hizmet eder.terörün bitmesi için onu kullananlarla anlaşmak gerekir.12 eylül darbesi öncesi kan gövdeyi götürürken sokaklarda terör estirilirken ne oıldu da darbe olduktan sonra 1 günde bitti bütün terör faaliyetleri ? aynı şekilde PKK nın bitmesi de küresel mali sermayenin zayıflatılması (elitlerin zayıflatılması) ve Amerika-Rusya ikilisiyle anlaşma neticesinde olacaktır.bu anlaşma neticesinde Türkiye'nin doğusunda,ortadoğuda ve uzakdoğuda hangi yapılar kurulur az çok netleşiyor.sözde kürdistan kurulması sözkonusu bile değil ancak kürtlerin kültürlerini yaşamalarına izin vermemiz gerekli.PKK nın bitmesi muhtemelen İrana yapılacak bir müdahale akabinde olacaktır.Müdahalede Türkiye rol almayacağı için çok şanslı bir konumda bulunuyoruz.müdahale sonrası ırakta,iranda kısaca ortadoğuda tek egemen güç Türkiye kalacak.
bu filmin çekiliş amacı da bu politikalara hizmet etmek olsa gerek.mahsun kırmızıgülü de kimlerin fonladığını az çok tahmin etmişsinizdir.
-
parayı nerden buluyor ^?
3 film çevirdi (bu 3. )
ilk 2 sinin full gişe yaptını düşünürsek kazandını film e yatırdını da hesap edebilirsiniz.
-
Benim şimdiye kadar gördüğüm hiç bir yzar hiç bir aydın bu deccal ı hakikat bir şekilde açıklayamadı ve açıklayamaz ...
Deccal Buna benzer birşey ama gerçek manadaki Deccalı açıklyamazlar gücleri ve kalamleri yetmez...