Defteri Kalemi Al, İyi Yaz. Nane Limon Kabuğu...
-
geçen gün duş aldıktan sonra saçım nemli halde iken dışarı çıktım. Epeyce soğuk yedim. Sonuç belliydi : sinuzıt oldum. O gün Başımın ağrısından duramıyordum. Ertesi gün ise ayakta bile duramaz oldum. Daha önceden nane limonun soğuk algınlığına iyi geldiğini çok iyi biliyordum. Defalarca denemiş ve fayda sağlamıştım. Nane limon kabuğunun orjinal hazırlanışıni barış manço dan bir kez daha dinledikten sonra Gece 11 gibi nane limon kabuğu bitkisel karışımı hazırladım. Çok acı bir tadı olmasına rağmen bir bardağı içtim. Saat gece 11 gibi yatağa zorla gittim yattım Gece saat 2 buçuk olunca karın ağrısı şikayeti ile birlikte uyandım. Bu arada sanki bir mucize olmuş gibi birkaç saat uyuduktan sonra kendimi çok güçlü hissediyordum. Bir kaç saat önceki sinuzıt yüzde seksen oranında geçmişti. Nasıl oldu anlayamadım Karın ağrısı ise tuvalete gidince geçti. Nane limon karışımı nasıl olduysa sinuzıti ishale çevirmişti. Ishal kalıcı değildi. Sanki hastalığın kalanı da ishal ile vücuttan atılmış ve sapasağlam olmuştum. Son olarak nane limon karışımı ile birlikte ağrı kesici olarak birde parol içmiştim. Kışın şu soğuk günlerinde soğuk algınlığı na yakalanır iseniz mutlaka bunu deneyin derim.
-
ohaa kışın paso hasta olan biri olarak en sağlam çiziğimi atarım ,)
-
normalde üşütünce midenizden ağzınıza acı bir şu gelir. Beraberinde baş yada karın ağrısı da olabilir. Sadece nane limon kabuğu bile bunu en fazla iki saatte silip atıyor. Tam karışımı ilk kez yaptım 5 saatte beni başka insan yaptı. Üstelik bunu yapan tek su bardağı karışım idi. Şiddetle soğuk algınlığına tavsiye ederim
-
Tam bir limon kabuğuyla bi çentik kuru nane mi attın? Zencefil falanda kattın mı?
-
-
Lazım olur belki dursun kenarda.. :)
-
Hocam nasıl hasta oluyosunuz anlamadım gitti ben her sabah başım ıslak dışarı çıkarım hiç de bişi olmaz siz bir defa çıkınca anında snüzit oluyorsunuz :))
Bu arada yararlı bilgi bir çizik de ben atayım konuya.
-
1- 1 adet limonun tamamı cezvenin içine iyice sıkılır.
2 - elimizde limonun sadece kabuğu kalmıştır. bu kabuğu da ince ince doğrayıp tümünü aynı cezveye atarız. yani kabuğuyla suyuyla tam bir limon cezvenin içinde güzelce sıkılmış ve kabuğuda küçükçe doğranmış olmalı.
3 - üstüne iki çay kaşığı kuru nane atın
4 - üstüne iki su bardağı ılık su koyun ve 5 dakika kadar kaynatın.
limonun kabuklarının acısı kaynamış suya işleyecektir... 5-6 dakika kaynadıktan sonra cezveyi ocaktan alın.
5 - üstüne 2 çay kaşığı zencefil atın
6 - üstüne 2 çay kaşığı tarçın atın
7 - üstüne biraz hatmi çiçeği atılacakmış. (ama ben bulamadığım için atamadım) daha sonra tüm bunları birlikte bir taşımlık daha kaynatın.
biraz soğuyunca içine şeker atıp 1 su bardağı için. fazla soğuk olmamalı azcık sicak olmalı ki aynı zamanda vucudu ısıtsın... içtikten sonra yatıp uyuyun.
normalde 1 su bardağı içmeniz yeterli ama çok kötü hasta iseniz sabah kalkınca kalan ilacı da ısıtıp içebilirsiniz. bu arada bir adet ağrı kesici yutarsanız daha iyi olursunuz. deneyin ve tecrübenizi bu başlık altına yazın. son olarak soğuk algınlığı yanında mide bulantısı da en geç iki saat sonra geçmiştir :)
bu karışım sadece soğuk algınlığı ve mide bulantısı tedavisinde kullanılan destek uygulamadır. ve son derece etkilidir. başka bir rahatsızlığınız varsa doktora gidiniz.
-
Saçım Uzun Her Gün Sabah Saat 8 de Dus Alırım Islak Kafa İle Çıkarım Bir Kere Hasta Olmadım Şans İşte :D
-
en son ortaokul 1 de taş düşürmüştüm o zamandan beri du bakam 13 sene geçmiş ne bir grip ne bir snizüt en ufak bi hastalık mı geçirmez yaa insan bi kere lisede çok fena karnım ağırmıştı idrar kesem şişmiş aptal türk eğitim sisteminin "derste tuvalete gidilmez , ilkokul mu burası" zihniyeti yüzünden oldu o da,nasıl böyle hemen hasta olabilyorsunuz walla şaşırıyorum yaa !..
-
çzk