Defteri Kalemi Al, İyi Yaz. Nane Limon Kabuğu...
-
Ben ne zaman bi tarafım ağrısa çıkar bisiklet sürerim. Sıkışık trafikte makas atarım , taksicilerle küfürleşirim . Salgılanan adrenalin + endorfin uyuşturucu etkisi yapınca ne ağrı kalıyor ne sızı :). Beta endorfin bağımlılığı ayrıcalıktır :).
-
domates, biber, patlıcan diyorum..
-
En temiz çözüm hastaneye gitmek.Bende 1 hafta çektim hastalığı hastaneye bi gittim birden iyi oldum.Psikoloji işi aga
-
hatme çiçeği????
-
th317 bunu yazdı:
-----------------------------hatme çiçeği????
-----------------------------
Hatmi çiçeği diyor barış manço. Bende ismini yeni duydum, markette bulamadım. Belki bilindik birşeydir ama bende bulamadım ne ise. -
DeliMermi bunu yazdı:
ben başım ağrıyınca turşu suyu içiyorum 3 dakkada iyileşiyorum hatta içerken anında iyileşiyorum, heralde okadar ekşiyi içince bütün hücrelerim şoka uğruyor ondan
-----------------------------aynen acı turşu suyu iyi geliyor anında ayaklandırır adamı :)
-
balik_ bunu yazdı:
1- 1 adet limonun tamamı cezvenin içine iyice sıkılır.
2 - elimizde limonun sadece kabuğu kalmıştır. bu kabuğu da ince ince doğrayıp tümünü aynı cezveye atarız. yani kabuğuyla suyuyla tam bir limon cezvenin içinde güzelce sıkılmış ve kabuğuda küçükçe doğranmış olmalı.
3 - üstüne iki çay kaşığı kuru nane atın
4 - üstüne iki su bardağı ılık su koyun ve 5 dakika kadar kaynatın.
limonun kabuklarının acısı kaynamış suya işleyecektir... 5-6 dakika kaynadıktan sonra cezveyi ocaktan alın.
5 - üstüne 2 çay kaşığı zencefil atın
6 - üstüne 2 çay kaşığı tarçın atın
7 - üstüne biraz hatmi çiçeği atılacakmış. (ama ben bulamadığım için atamadım) daha sonra tüm bunları birlikte bir taşımlık daha kaynatın.
biraz soğuyunca içine şeker atıp 1 su bardağı için. fazla soğuk olmamalı azcık sicak olmalı ki aynı zamanda vucudu ısıtsın... içtikten sonra yatıp uyuyun.
normalde 1 su bardağı içmeniz yeterli ama çok kötü hasta iseniz sabah kalkınca kalan ilacı da ısıtıp içebilirsiniz. bu arada bir adet ağrı kesici yutarsanız daha iyi olursunuz. deneyin ve tecrübenizi bu başlık altına yazın. son olarak soğuk algınlığı yanında mide bulantısı da en geç iki saat sonra geçmiştir :)
bu karışım sadece soğuk algınlığı ve mide bulantısı tedavisinde kullanılan destek uygulamadır. ve son derece etkilidir. başka bir rahatsızlığınız varsa doktora gidiniz.
-----------------------------sagolasın hocam bır dahakı hasta oldugumda aynısı yapım ıcım bakım
-
nane limon kanatlandırıııırrr

ücretsiz paint kursu kayıtlarımız başlamıştır:))