Demokrasiye Ara Verdiğimiz Tarih : 12.Eylül.1980...
-
Farkındamısınız hala 12 eylül anayasasıyla yönetiliyoruz!
Darbe "Anayasayı silah zoruyla değiştirmek" isteyenlere (?) karşı yapıldı. Bu ne biçim çelişkidir ki aynı şeyi kendileri yaptılar.
bazıları demokrasi ! namına yapılan bu katliamın sonuçlarını hala özümseyememiş gözüküyorlar ki hala darbe şakşakçılığı yapıyorlar
-
acaba o devirlerde solcu bir darbe olsa .
abd yerine s.s.c.b ne yakınlaşsak dahamı iyi olurdu diye düşünüyorum bazen.
-
SpoofU bunu yazdı:
-----------------------------
Ha şu an demokrasi var yani?? Tabi tabi...
-----------------------------
olmasa öyle yazabilirmiydin çocugum-------------------------------------
diger bir konu ise , o darbeyi ASKER yapti Gençligin öldürüldügü bir mahkeme salonunda ASKER Demokrasi yagdirdi halkimin alnina alnina... kim di o insanlar kimdi o askerler Acaba türk degilmiydi... kimlerdik biz
biz kimiz biz..
-
3 gün sonra da 2 sol görüşlü öğretmen sokak ortasında vurularak öldürülür. Öğretmenlerin cenazelerinde çıkan olaylarda 3 ülkücü öldürülür. Olaylar artık çığırından çıkmıştır.
Camilerden ve Belediye hoparlöründen intikam anonsları yapılır. Ardından sokaklarda tam bir insan avı başlar. Alevilerin işyerleri ve evleri yakılıp yıkılır. 3 gün boyunca süren olayların ardından 120 kişi öldürülür 1000 kişi yaralanır.
Olayların gerçekleştiği dönemde Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü görevinde Abdülkadir Aksu bulunmakta idi. Bu katliam 12 Eylüle gerekçe olmuştur.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ben kahramanmaraşliyim - Tarih De maraş olaylari diye Geçer bu yazidaki olay.
Evet büyüklerimizden dinliyoruz Dehşet verici bir olay. alevileri diri diri kesip katletmişiz...
Onlar bizi kesmemiş , onlar sütten çıkmış ak kaşıkmış . degil mi.. olaylari Gerçek agızdan dinleseniz şaşarsiniz devletin parmaginin oldugunu nasil anladik derseniz . uzun namlulu silahlar var alevi vatandaşinin elin de ne geziyor o tarihte sivil bir vatandaş da , evlerin çatısına makinali tüfekler kurulmus bunu yapan sivil halk mi ? o zaman da bu derin devlet kariştiri güzel maraşimi
şunuda söyliyeyim Kahramanmaraş diyince ayrı bir memlekettir. Bazı arkadaslarin tabiriyle YOBAZ'dir alevi sevmez kürt sevmez tutucudur milliyetci islamcidir.
ülkesine dininden çok bagladirr
yeterli sanirim
-
Özellikle zumsuk dikkatimi çekti. Pazartesi günü ülke tv de arşivci diye bi program çıkacak. Maalesef 2. Bölümü ama hadiseye az çok hakim olabilirsin.
Askerleri diyorum canım. Darbe için nasıl ortalığı gerdiğini filan.
Bir de babana dayına filan sor. her gün 30 kişinin öldüğü anarşistlerin fink attığı dönem 12 eylülden sonra bıçakla keser gibi kesildimi kesilmedimi diye. Verecekleri cevap askerin darbenin neresinde değil nerelerinde oturduğunu nasıl hazırladığını anlatır.
Ayrıca 1978 yılında olan hadiseleri didiklersen chp hükümetinin bu millete ne kaar değer verdiğini anlarsın. İç işleri bakanının 6 öğrenciyi öldüren teröristi ziyaret edip geçmiş olsun demesini görürsün.
Kahraman maraşta yaşanan hadiseleride öğrenirsin belki. Çoluk çocuk yakıldı bu memlekette. Maraşta resmen iç savaş çıktı. Doğu anadolu ile birlikte istanbul ve ankara olağanüstü hal bölgesi ilan edildi. Sıkı yönetime geçildi.
Düşünsene geçit resimlerinde, şehit cenazelerinde gözlerin yaşlarla dolu dolu izlediğin asker burnuna silah dayamış can düşmanını bulmuşçasına sana hakaretler ediyor. Senin o yere göğe konduramadığın ordumuz neler yaptı neler.
-
NowalgiN bunu yazdı:
-----------------------------Farkındamısınız hala 12 eylül anayasasıyla yönetiliyoruz!
Darbe "Anayasayı silah zoruyla değiştirmek" isteyenlere (?) karşı yapıldı. Bu ne biçim çelişkidir ki aynı şeyi kendileri yaptılar.
bazıları demokrasi ! namına yapılan bu katliamın sonuçlarını hala özümseyememiş gözüküyorlar ki hala darbe şakşakçılığı yapıyorlar
-----------------------------hmm haklısın.Tsk Atatürk ilkelerine bağlı değil ama komünistler, faşistler bağlı.Nasıl düşünemedim bunu ben!
Ben sokağa çıkacağım adam diyeck sağcımısın solcumusun sağcıyım yada solcuyum dersem ölme ihtimalim %50.Sağcıysam solcuların, solcuysam sağcıların bulunduğu mekana, yerlere girmem sıkar.NAsıl özgürlük bu ??
Evet bunu sağlayan Atatürk ilkelerine bağlı cumhuriyeti destekleyen komünist ve faşistlerdi.Askeriye sadece gençlerin hepsini kesti kasaptan farkı yok değil mi???
bırakın hoca askeriye kötüdür demeyi.Siz paşa paşa oturun milletin özgürlüğüne, canına karşı birhamle yapmayın kimse darbe yapmaz size..SAnki askerler keyfinden darbe yapıyor hadi yapıyorsa şimdi neden yapmadı ?Keyfinden olmaz.Sen git ülkenin içine sıç komünizm, milliyetçilik diye sonra askere bok at..Hadi ya!...
-
12 eylül angutoloji eğitim sisteminden payınızı almışsınız anlaşılan hayırı uğurlu olsun! sen sokağa çıktığında sağcımısın solcumusun dediklerinde " ben ortayolcuyum bilader" diyecektin apışıp kalacaklardı kimse niye düşünmedi bunu daha önce tühh (:
eğer taraf değilsen karşı taraftasındır bunun ortası falan olamaz. "komünisti faşisti ülkenin içine sıçtıklarında" diyorsun ama onlar o işi yaparken sen hangi tarafta dururdun çok merak ettim şimdi hangi siyasetin ürünüsün sen? ya da sormayayım cevabı belli sen Atatürk ilkelerine bağlı bir genç olmalısın mutlaka. Zaten Atatürk ilkelerinde vardı aslında 7. ilke de DARBE ŞAKŞAKÇILIĞI... duymadınız mı ?
Darbeden sonra işkence görenler, ölenler, öldürülenler, sürülenler, sürünenler; senin kardeş kardeşi vurdu dediğin dönemden daha fazla bi sayıya denk geliyor hiç hesapladın mı.
Eğer apoletli paşalarının hazırladığı anayasa sana hesaplaman konusunda kızıyorsa söyle ben yardımcı olayım..
Ülkenin içine sıçanlar lafına takıldım kaldım.. Aklımdan şuan marmariste kendini resime veren bi katilin slüeti geldi.
-
NowalgiN bunu yazdı:
-----------------------------12 eylül angutoloji eğitim sisteminden payınızı almışsınız anlaşılan hayırı uğurlu olsun! sen sokağa çıktığında sağcımısın solcumusun dediklerinde " ben ortayolcuyum bilader" diyecektin apışıp kalacaklardı kimse niye düşünmedi bunu daha önce tühh (:
eğer taraf değilsen karşı taraftasındır bunun ortası falan olamaz. "komünisti faşisti ülkenin içine sıçtıklarında" diyorsun ama onlar o işi yaparken sen hangi tarafta dururdun çok merak ettim şimdi hangi siyasetin ürünüsün sen? ya da sormayayım cevabı belli sen Atatürk ilkelerine bağlı bir genç olmalısın mutlaka. Zaten Atatürk ilkelerinde vardı aslında 7. ilke de DARBE ŞAKŞAKÇILIĞI... duymadınız mı ?
Darbeden sonra işkence görenler, ölenler, öldürülenler, sürülenler, sürünenler; senin kardeş kardeşi vurdu dediğin dönemden daha fazla bi sayıya denk geliyor hiç hesapladın mı.
Eğer apoletli paşalarının hazırladığı anayasa sana hesaplaman konusunda kızıyorsa söyle ben yardımcı olayım..
Ülkenin içine sıçanlar lafına takıldım kaldım.. Aklımdan şuan marmariste kendini resime veren bi katilin slüeti geldi.
-----------------------------hoşuma gitti yazdığın erhan, her zamanki gibi demokrat tavrın bir üstteki (baal banlandı yazık ki diliyle etti kendine ) vatandaşvari insanlar tarafından "9 düğüm yapılıp götüne sokmak" fiiline maruz kalabilir aman diyeyim :)
-
dünya ülkeleri geçmişleriyle hesaplaşıp darbecilerini yargılıyor. bir gün bunu ülkem de yapacak ben inanıyorum
-
Yunanistan'da darbeden söz edeni hastaneye kaldırırlar...
Dimitrious Papachristou, Yunanistan'da Albaylar Cuntası'nın devrildiği öğrenci eylemlerini başlatan isimdi. 12 Eylül'ün yıldönümünde Türkiye'ye gelen Papachristou, "Bizde darbeden bahsedenlere hasta gözüyle bakılır." diyor. 12 Eylül darbesinin üzerinden 28 yıl geçti. Çekilen acılar, yaşanan mağduriyetler hâlâ sıcaklığını koruyor. Ergenekon terör örgütünün hükümeti devirme eylemlerinin kayıtlara geçtiği bugünlerde darbe karşıtları, ilginç bir ismi ağırlıyor. Yunanistan'ın ünlü öğrenci lideri Dimitrious Papachristou, Bilgi Üniversitesi'nde kurulacak "12 Eylül Vicdan Mahkemesi"nde cuntacıları yargılayacak ekibe bilirkişi olarak katıldı. Sembolik yargılama öncesi Zaman'a konuşan Papachristou, ülkesinde adeta kahraman olarak görülüyor. Yunanistan'da Albaylar Cuntası'na son veren eylemleri başlatan isim olarak anılıyor. Papachristou, darbelerin Türkiye gündeminden düşmemesini cuntacıların yargılanmamış olmasına bağlıyor. Cunta yönetiminin Yunanistan'da başlattıkları halk direnişi ile iktidardan düştüğünü hatırlatırken, "Cuntacılar mahkûm edildi. Bir daha kimse cuntaya heves etmedi." diyor. Papachristou, bugün Yunanistan'da darbe ihtimalinin ancak mizahın konusu olduğunun da altını çiziyor: "Ülkemde biri darbeden bahsetse gülerler, onun psikolojik sorunu olduğunu düşünüp hastaneye kaldırırlar."