folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Demokrasiye Ara Verdiğimiz Tarih : 12.Eylül.1980...

Demokrasiye Ara Verdiğimiz Tarih : 12.Eylül.1980...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

Bilgi : Despot Paşanın birkaç gün evvel düzenlediği resim sergisinin onur konuğu şu an ki genelkurmay başkanıdır.

Bu bilgiyi verdikten sonra birçoğumuzun bildiği acı bir gerçeğe değinmek istiyorum.Demokrasinin kişi ve kuruluşların çıkarlarına göre biçimlendiği ülkemizde; bugüne dek vuku bulan 5 küsür darbenin faillerinin düğmelerine dahi dokunulamadı.Bundan sonra da kimse dokunamaz.Eski defterleri düzmeye kimsenin büzüğü yetmedi bundan sonra da yetmez de.bizler de işte böyle sembolik mahkemeler kurup lanet yağdırırız.Ama failleri tatil yörelerinde resim sergileri,resepsiyonlar düzenleyip şampanyalarını yudumlarlar.

Sahi bir ara Ordu göreve diyen bir sürü vardı.onlara da selam olsun! 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek
    yaşasın cumhuriyet :) yaşasın demokrasi

We can be more, we can be much more.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

Bi hikaye vardı yanlış hatırlamıyosam.

G. Amerika ülkelerinden birisinde askeri cunta yönetime geliyor. O aralar tabi G. Amerikada moda gibi bişi cuntalar. Sonra yönetime gelen diktatör heryere cezaevi yaptırıyor ama o zamana kadar ki en nezih cezaevleri :)

Gazetecinin biri soruyor buna : Bu kadar insan okuma yazma bilmiyorken neden okul yerine ''lüks'' cezaevleri yaptırıyorsunuz ?

Bu da cevaplıyor; Bizi bi 5-10 sene sonra okula değil hapishaneye tıkıcaklarda ondan...

Dünya da düzen böyle işlerken bizdeyse 30 sene sonrasında bile şakşakçıları olabiliyor. Ne yazık... 

Dipnot: Net hatırlayamadım aklımda kalanları anlattım, yanlışım varsa affola :) 

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
Toplam Hit: 4984 Toplam Mesaj: 34