Denge Bileklikleri Sahteymiş
-
geçenlerde bi kız almıştı 35 lira vermis icimden dedim ki aklının tavanını s*k*m :D haklıymışım
-
ben ne diyorum siz ne diyorsunuz hocam
sahte filan gibi yuvarlak cümleler kurmayın artık ne ezbere konuşan millet olduk ..
-
mstraker bunu yazdı:
-----------------------------
Dün bir stand da gördüm ve konu üzerine biraz araştırma yapayım dedim.
Marka olarak power balance kendini ipe çıkarmış zaten.
Fakat negatif iyon meselesi kafama takıldı ve biraz araştırdım.
Örn : http://www.genetikbilimi.com/genbilim/iyonmucizesi.htm
Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz negatif iyon meselesi nedir ne değildir?
Bu okuduğum siteler de bu adamların yaptırmış olduğu siteler mi yoksa bu ürünlerin hiçbirinde negatif iyon mu yok?
Son olarak da negatif iyon olanlar gerçekten varsa bile bunlarım vücuda geçişi filan mı olmuyor plastikten nedir ?
-----------------------------hocam şöyle açıklayayım
alıntı : Havadaki pozitif iyonların, negatif etkileri tüm dertlerin temelini oluşturuyordu. ‘‘Pozitif iyonların negatif etkileri’’ni yaratan başlıca nedenleri ise Breton şöyle sıralamıştı:
Kapalı ve klimalı ortamlar, uzun süre şehir içinde araba kullanmak, sentetik koltuk döşemeleri, elektromanyetik aletler, dev ekran televizyon, video, telefon santrali, fax, fotokopi makinaları ve aşırı toz.
şimdi mesela bu negatif iyondan bulundurunca tüm bu yukarıdakilerin yanında mutlu mesut, herkes hayatından memnun mu olacak? yok tabi ki öyle bişey. bu anlatımlarla ve detaylarla hemen herşeyde bişey buluruz.
mesela ben yazı yazarım uzun uzun, derim ki kırmızı renk kan akışını hızlandırır. bunun zararlarını anlatırım. bilgi doğru. kalkar bunu trafik kazalarına bağlarım, kırmızı arabalar yasaklansın, kırmızı ışığın rengi değiştirilsin falan derim. ve yukarıdaki gibi anlatırsam öyle bi sunarım ki zannedersin kırmızı ışığın rengi başka olsa hiç trafik kazası olmayacak.
bunlar gibi hayatımızı etkileyen ufak ufak yüzlerce şey var hergün. ama bunların hiç biri böyle yazılarda iddia edildiği gibi hayatımızı değiştirmez. özetle durum bu.
-
küçük bir iyonla 50 milyonla hayatın tamamının değişmesini beklemek zaten...
şimdi mesela negatif iyonla ilgili bilimsel açıdan tespit edilmiş gerçekler var buraya kadar herkes hem fikir sanırım.
Peki bu bileklerin içinde bu negatif iyon var mı yok mu?
Mesela sahte yada gerçek diyorlar buradaki maksat içinde negatif iyon bulunduran veya bulundurmayan mı?
Yoksa hiçbirinde zaten bilimsel açıdan faydası ispatlanmış hiçbir madde yok mu?
-
mstraker bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------benim bilgimle, plastiğin içinde iyon falan olmaz. bu bileklikler üzerine bandrol yapıştırılmış plastikten ibaret.
bunun yanında olsa da bişeyi değiştirmez. herhangi bi faydası yok. negatif iyon derken şunu da unutmamak lazım negatif de pozitif de zararlı olabilir. doğru olan bi denge olması. toprakta yürümek yararlı olan. çünkü vücuttaki elektriği dengeler, nötr eder. bilemezsin belki senin vücudunda negatif fazla.
bir de yemedikten içmedikten sonra bileklik olarak kullanmanın mantığı ne ola ki? faydası olacaksa bile olmaz.
kaldı ki başa dönersek sadece bandrol yapıştırılmış plastik bunlar.
-
Tütsü yaktık fenkşuyi oldu aga
-
ilk gördüğümde demiştim :D
-
Bende inanmıyordum biraz önce birinden alıp bi test yaptım. Etkisi var gibi.
-
inanan var mıydı buna bileklik işte lan plastik :D
-