folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Deniz Gezmiş ?

Deniz Gezmiş ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

Öncelikle Alibaba'dan yaşını başını almış ozsar07'ye biraz saygı göstermesini isteyeceğim.

Son sözlerinde ki üslubu hoşuma gitmedi.

------

Konuya dönecek olursak herkez kendi ideolojileri doğrultusunda; duyduğu, edindiği bilgilere dayanarak yorumlar yapmış. 

Yorumlar hakkıyla yorum olmuş gerçekten,

Banka soyulma olayını bir grup savaş için sermaye kaynağı olarak görmüş, bir grup hırsızlık olarak.

Üniversite işgali olayını bir grup hak arama olarak görmüş, bir grup cinayet olarak.

Dolayısıyla benim gibi Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını pekte tanımayan insanlar neye inanacakları konusunda gene kararsız kaldı.

Amerikan emperyalizmine karşı sonuna kadar savaşmış, belki de bizim neslimizin ele geçirilmesini engellemiş/geciktirmiş bir insan olabilir.

Kendi ideolojisini devlete empoze etmek, düzeni değiştirmek için insanları örgütlemiş biri olabilir.

------ 

Alibaba arkadaşımız Deniz Gezmiş'in son sözlerinden kendince bir yorum çıkarmış.

Pekte haksız sayılmaz, ha bu son sözler doğruysa tabi. 

Deniz Gezmiş Kemalist miydi? Birçok konuya açıklık getirir bu soru.

He is finding himself.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seffah
    seffah's avatar
    Erkek
    o dönemin bütün  liderleri bütün önde gidenleri kendi gurupları  içinde kahramandır ve  ne yazıktırki asker sağ ile solu bir kez daha birbine kırdırmıştır...ve bu gün  yaşadaığımız hhayata baktığımda hiçbir ülküs hiçbir ideali olmayan  gençleri görünce bunlar EN BÜYÜK KAHRAMANLARDIR (BENCE)...

hayat ölümle kumar oynama sanatıdır..ebn bu snatı icra edebiliyorum ya siz...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek

Razorback bunu yazdı:
    -----------------------------
    Deniz Gezmiş,ABD ve Türkiye oligarşisi ile mücadele etmiş büyük bir halk kitlesinin kahramanıdır.Ona bölücü diyeni söverim!

Söv tabi hocam... Ne haddimize istediğimizi istediğimiz gibi eleştirmek..

Konuya dönecek olursak bana göre düşünceleri güzel çözüm önerileri kötüydü..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek
    EpheSuS bunu yazdı:

1- Komunisttir nedemek biliniyordur herhalde

2- PKK'nın tohumlarını atan adamlardan birisidir 

3- Türk askerine Türk polisine kurşun sıkmış bir şahsiyet

yok devenin bale pabuçu!

pkk ile ne alakası var be saçmalama adam 6. filo tr ye geldiğinde Mustafa Kemal yürüyüşü düzenledi,tam bağımsız Türkiye dedi,Kürt-Türk kardeşliği dedi.Üstelik bir tane adam öldürmedi,Mahir Çayan desen anlıyıcamda Deniz Gezmiş adam falan öldürmedi.

Deniz Gezmişe vatan haini diyenler hangi ülkenin milliyetçilerisiniz?

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek
    6. filo vb konularda takdir ettiğim bir insandır doğruya doğru yiğidi öldür hakkını yeme demişler, ama genel olarak sevmem.

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onurlncn
    onurlncn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    türk askerine türk polisine silah sıkan bırısının nasıl savunabılıyorlar anlamıyorum ulkesını seven hıc bır kımse ne askerıne nede vatandasına silah sıkar... CcC

10UR
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hworm
    hworm's avatar
    Erkek
    Bir polisi öldüren kişiyi hayatta kahraman olarak göremem.Bu adamın Asala yada Pkk dan ne farkı var ? Pkk da Kominizmi savunmuyor mu ?Kötü niyetle sormuyorum açıklayın öğrenelim fazla bilgim yok bu adam hakkında sadece bir polis öldürdüğünü biliyorum.

No thing is possible ,world itselfs say ı’m possible
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek
    onurlncn bunu yazdı:
    türk askerine türk polisine silah sıkan bırısının nasıl savunabılıyorlar anlamıyorum ulkesını seven hıc bır kımse ne askerıne nede vatandasına silah sıkar... CcC

" türkiye’nin kalkınması ve halkın kurtuluşu amerikan emperyalizminin yurttan atılmasına bağlıdır. bağımsızlığımızı kazanmadan kalkınmak mümkün değildir. mümkündür diyenler ya bilmeden söylüyorlardır veya çıkarları gereği yalan söylüyorlardır.

işte bunun içindir ki, önümüzdeki sorun amerikan emperyalizmini kovmak için mücadeledir. ve bu mücadeleyi başaracak tek kuvvet vardır o da; amerikan ortağı, patron, ağa, tefeci ve bezirganlar dışında kalan ve ezilen tüm türkiye halkıdır.

emperyalizm bunu çok iyi bildiği için ve başına birçok defalar belâ geldiği için, yoksul ülkelerdeki en ufak bir kıpırdanmadan nem kapar. bir kuduz köpek ateşten nasıl kaçarsa, amerika’da bağımsızlık için mücadele edenlerden öyle kaçar. bunun için de ne pahasına olursa olsun bağımsızlık mücadelelerini daha zayıfken ezmek yok etmek ve esaret tahtını devam ettirmek ister.

bizler amerikan emperyalizmine karşı mücadeleyi ilk şart gördüğümüz, bu işin de mutlaka silâhla kazanılacağına inandığımız için silâha sarıldık ve mücadele ediyoruz. tek amacımız budur, bunun için nurhak dağlarında mücadeleye başladık. yoksa, sayın savcının dediği gibi anayasa’yı ortadan kaldırmak için değil... bu arada sırası gelmişken, iddia makamındaki kişiye birkaç sözümüz var:

sayın savcı,

1. amerikan emperyalizmi gayrı millîdir.

2. ona ortaklık edenler ulusumuza ihanet etmişlerdir.

3. emperyalizme karşı mücadele suç değildir, silâhlı mücadele ise anayasa’yı ihlâl değildir.

4. gayri millî olan emperyalizm ve ortaklarının sömürüsü, anayasaya aykırıdır.

buna göre iki şey var:

1. eğer belli bir hata sonucu, iddianame ve mütalaayı hazırladınızsa, dikkatli olunuz; idamını istediğiniz kişiler kasaplık koyun değildir ve siz savcısınız...
    2. yok eğer yaptığınızın bilincinde iseniz: yolunuz açık olsun."

şimdi bu adam nasıl vatan haini olur?Yani nasıl anlıyorsunuz vatan sevgisini anlamıyorum ki?

Vatan severlerimizden haberler!!!!Linklerden bazıları silinmiş editlerndi.Üniversetelerde yapılan satırlı saldırıları yazamadım özür dilerim google a yazarsnaız bulursunuz.

http://www.evrensel.net/01/12/08/gundem.html#1

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6579017.asp?gid=180

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11075344.asp?gid=229

buda bir vatandaşımızdan :

Ha ogretmenini vurmussun, ha askerini vurmussun.
    Ha ogretmenini vurmussun, ha kendi babani vurmussun.
    Ha ogretmenini vurmussun, ha kendi kardesini vurmussun.
    Ha ogretmenini vurmussun, ha kendi cocugunu vurmussun.
    sen kendi kendini vurmussun be hey

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Erkek
    batıl  bi davanın  davasından donmeyen bi adamı kahraman falan asla diil

Doğru kişi olmak meselenin yarısıdır, diğer yarısı; doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle karşılaşmış olmanızdır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    drexler
    drexler's avatar
    Erkek

ben anlatayım babacım diğeryorumlara bakmaya gerek duymuyorum ....

önceilkle Darağacında  3 fidan  adı geçen bu kitap kesinlikle çok taraflı içeriğinde hiçbir şey olmayan tarihi bilgiler aktarmayan her üç cümlesinden ikisi deniz kahramandı diyen bir kitaptır. solcu arkdaşlara ricam allah rızasına elinizi vicdanınıza koyun ya bu kitaba ii denilecek hiçbirşey yok sadece sizin görüşüzüne uyuyor diye övmeyin.

gelelim meşhur DENİZ GEZMİŞ e arkadaşım bu kişiyi sol ve komünist gruplar kahraman ilan etmiştir. Neden dersen komünistlerin çok istediği devrimi gerçekleştirip kapital sistemi yıkmak istemesi. eğer komünist veya sosyalist düzeni mantıklı ve gerekli duyuyorsan o zaman bu adam güç kullanarak bunları gerçekleştirmek istemiş bir kahramandır. çünkü devrimin maddelerinden biriside şudur kitleleri harekete geçirmek için gerektiği noktada güç kullanmak gerekebilir ve bundan kaçınılmamalıdır.

ama ben ve sağ görüşe göre bir haindir. neden dersen adam askere, polise silah sıkmış kitleleri sürükleyerek milletin birbirine girmesine neden olmuş saçma sapan ideolojiler peşinde koşmuş ölürken bile atatürk ün demokrasinin .... adlarını anmak yerine lenin in markx ın adını anmak gibi gaflete düşmüş sanki sağ görüşün kapital sistemin işçileri ikinci sınıfmış gibi gördüğünü komünistlerin tek savunucusu olduğunu savunmaya çalışmış çokta gerekli biri olmayan bir insandır al iki görüş bunları der  tarafını seçmek sana kalmış mesele uzun ancak bu kısmını anlatabiliyorum burada :)

edit= şu kısmıda belirtmem aslında daha sağlıklı olur şöyle birşey vardır komünist görüş yanlısı olan değerli arkadaşlarım anti emperyalim anti amerika derler sürekli patronlara ağalara karşı durmak diye haykırır şunu da belirteyim anlayan anlar biz türk milliyetçisiyi !!! amerikan milliyetçisi değil bizim safımızı da yanlış görmeyin ANLAYANA....

İTİNA İLE torrentleech davetiyesi aranır. ama kefil bulunamaz :)
Toplam Hit: 15317 Toplam Mesaj: 134