Deniz Gezmiş"İn İdamından Öncesi Söyledikleri...
-
Yazıq
-
eğitici bii sitee kavramları okudumm bilmediğim bi çokk kavramm vardı :D
-
gencprens o egitici dedigin sitede askere gitme yeride sana egitici geldimi?
-
ATV Hatırla Sevgili yi izleyin şuan ATV de , gerçekten izlenmesi gereken bir dizi (:
-
o kizil.org a baktımda gerçekten gülesim gelio.klavye delikanlıları ya.hepsi s.s yapacak askerliklerini a.k :D
-
Bir avuc kendini bilmez gerizekalılar toplanmıs renkleri olan kizili sitelerine ad verip saçma sapan yazılar yazmıs.Askerlikten nasıl kaçılır neden askere gidiyoruz vb. zaten bu tür şeyleri anca sitelerinde yapabilrler.Sonunu oda biliyo ya seve seve yada si*e si*e kurtuluşu yok :)
-
Soz konusu olan eğer ihtilalci sol ise neden Deniz Geçmiş in adı bu kadar ön plana çıkartılırda, Mahir Çayan dan bahsedilmez? Bunu anlayabileniniz varmı??
-
M.Çayan THKP/C jenarasyonunu temsil ediyor,Sol birbiri icerisinde binlerce gorus ayriligina sahiptir,en onemli nokta Mahir Cayan'in Kurtulus Savasi ve Kemalizm doktrinini analizi sirasindaki gorus ayriligidir,Mahir Cayan Kemalizm'in kurtulus savasindaki devrimci rolunu gorebilmistir ama sonrasinda Kucuk Burjuvazi olarak nitelendirmis ve soguk kalmistir ,kucuk burjavazi olmasi dogrudur ama bu noktada karsi durulmasi yanlistir,sosyalist bir sistem tasarliyorsan kafanda ,bunun alt yapisi lokomotifi ISCI SINIFI(proleterya) yi olusturman gerekir,Osmanli gibi tarim devleti(sanayisi yok) topraklarinda sosyalist bir devleti kimle kuracaksin ,olmayan isci sinifiylami,Turkiyde Isci Sinifi cumhuriyet ve uygulanan karma ekonomi modelinden sonra olusmaya baslamistir,cumhuriyetin devrimci kalitimini devralan isci sinifi ,halk oldugunu gostermis cumhuriyeti bagliligini gostermis ve genclikle butunleserek cumhuriyeti pazarlayan menderes hukumetini indirmistir,ayni isci sinifi ve genclik 70 de katledilmis,ayni isci sinifi ve genclik 80 de katledilmistir, isci sinifindan bahsederken sol-sag ayrimi yapmiyorum , cunku yillardir bu ulkede Ulkucu Isciler Dernegi ve daha eski sag fraksiyoa ait dernekler vardi, isci emegini savunur emegini kazandigi ulkesini savunur sag-sol diye bolunmemesi gerekir ,proleter iktidara bakinca sosyalist egilimli oldugu icin daha cok sol olarak nitelendirilir.....konu nereye geldi :) ...Deniz Gezmis'i dusunsel olarak tanimak var ,kartpostallardan tanimak var bunada dikkat etmek gerekir :) kart postallardan taniyip ,Turkiye bolunsun diye bagiranlardan olmayin :) Dusuncesini taniyip Turk-Kurt kardestir diye bagiranlardan olun :) Ben neredeyim :D donegim ,liberalim ben libosta diyebilirsiniz :P ..ben ulkemi bir kadin memesine satarim(!) :D ben ulkemi bir kilo cilege satarim(!) :D
-
hakkaten yazık adamlar askerlikten kacma yöntemleri söylüyorlar bumudur devrimcilik
-
Ülkeyi Bölmek isteyen Milleti galyana Getirip Devletin üstüne salan birinin asılması iyi oldu bence
Toplam Hit: 7361 Toplam Mesaj: 35