Denizci Olmak?
-
stabilo bunu yazdı
hocam babam 2. kaptan öyle adlandırılıyo yani makineci,işin zorluğuna gelirsek onun yaptığı iş fiziksel olarak cok zor işinin zorluğundan cok gemideki personelin yetersizliği ve deneyimsizliğinden şikayet eder,her türden insan var hepsine katlanmak bazen cok zor der, yeni mezun olmuş adamların ahkam kesmesi, ''diplomaları var diye kendilerini bi bok sanıyolar (buraya herhangi bi' gemi parçası/terimi gelicek şimdi aklıma gelmedi) nedir diye sorsam bilmezler ama benden daha cok para alıyolar ve sözleri geçiyo neden? çünkü diplomaları var,onun için oku..'' der hep
ek olarak: uzun sefere gittimi 6-7 ay gelmez mesela dünyada denize kıyısı olan her ülkeyi gidip görmüştür,maaşı iyidir,bunlarda güzel yönleri bu işin.
2.muhendistir baban makinaci adam guverteci olamaz.
Deniznulastirma.isletme mezunu olan lar 4.kaptan yani
4.vardiya zabiti olaraknise baslar oyle 5bin dolar maas filan yok
Piyasada cok uckagitci firma.var 3.,kaptanlar 3bin dolar aliyorlar iyi firmalarda sen yagci yada gemi amelesi olarak girecegin icin alacagin ucret bin lt Bin500 tl olacak.gemi 3 ay denizde gider 3 gun limanda kalir.gemideki adamlarla anlasman onemli genelde geminin egitimdiz alayli tayfasi insaat amelesi kivamindadir . arada bir yabanci ulke gordukleri icin cok entellektuel sanma :) abazanlik ta dizboyu olur gemide .herseyden once bulundugun gemi ve personeli cok onemli.
Bazilarinda insanlarin esleri de olabiliyor.yapilacak is degil.genelde gemide para harcanacaknyer olmadiginicin tatil zamani ve gemi limandaykan har vurup harman savururlar.10m dalgalarin arasinda okyanusta zangir zangirnbir o yana bir bu yana gemi sallanir.Deniz subayi olan tanidiklarim cogu emeklilik gelir gelmez hemen kactilar.
Yatkaptanligina gelikcede kimse sana pahali yatlari vermez sevk ve idaresi icin.10 m yattada calisilmaz.sen yati kullanirsin adam gelir metresini atar seslerini dinlrrsin yatin temizligini de yaparsin adamlara yrmek te yaparsin. Buyuk sirketlerenait yatlarda calixabilirsin fakat.dil ve ekstra dil ile universite mezunu istiyirlar lise yada myo mezunu istemiyorlar acikcasi.bu yaz 2 kadin kardesimiz calisti birisi standart
housekeeping vs digeri de kopru de calisti guverte zabiti house keep 1300 digeride 1500 € civarinda odeme aldinaylik olarak .
Onun disinda yatta calisilmaz
-
Hocam işleri güçleri içmek ve limanda para saçmak diye biliyorum. Ben henüz deneyimlemedim. Bildiğim kadarı ile 1 kişilik veya 2 kişilik kamaralar mevcut. Akşam için televizyonlu salon ve spor salonu var.
-
@hipokondriyak oda olabilir hocam tam olarak bilmiyorum öyle aklımda kalmış şu an yurtdışında gelince kendisinede sorarım,teşekkürler düzeltme için bilmeden konuşmuş gibi olmuşum
-
2gün önce katıldığım konferansta sağlam amcalardan aldığımız bilgilerce 2016da (durum az daha iyi giderse 2020 de) türk armatörlerinin çekeceği kriz yüzünden (ve özellikle artan denizcilik okulları nedeniyle) denizcilerde iş konusunda sıkıntı yaşayacak.
Not: gemiye çıkacaksanda kesinlikle yağcılıktan uzak dur
-
Serdarr bunu yazdı
gemi makine mühendisliği diye bi meslek de var ... normal makine mühendisliğinden sonra tamamlama kursuylada olunabiliyor ... mezuniyete yakın baya araştırmıştım bu tamamlama kurslarını ama nasıl olduysa buna değlide yüksek lisansa başladım ...
hocam eskiden bu dediğin olay çok kolaydı ( sektörde çok açık olmasından ötürü) ama gemi müh. odasının çalışmaları ile ( mak. müh.lerini gemiye-denize daha çok alıştırarak ünvan verilsin diye) hemen hemen 2 yıla çıktı bu işlemlerin sırası
edit:
ilk bu kurs işi çıktığında kursu bitirip denize açılma oranı %20 leri geçemediği için süre ve eğitimler artırılmış
piradomim tarafından 11/Ara/13 23:01 tarihinde düzenlenmiştir -
up
-
Mylitta bunu yazdı
up
Yeterince sey soylediler ne duymak.istiyorsun ki daha fazla ?sor onu soyleyelim