Derin Psikolojik Konular
-
SaMyELi bunu yazdısar bi üçlü hiç bişeyin kalmaz (:
keş detected.
-
hocam öncelikle; "hiç ölmeycekmiş gibi dünyaya, yarın ölcekmiş gibi ahirete çalışın" sözü hadis falan değil, peygambere atfedilmiş uydurma ve kesinlikle ayağı yere basmayan bir söz..
kalbi temiz olan konusunda da, şirke düşmüş ve tövbe etmeden ölmüş bi kişi kalbi nasıl olursa olsun cennete gidemeyecek, şirk kavramını biraz irdelediğinde ise toplumun çoğunun şirk içerisinde yaşadığını görüyosun.. yani dünyada 1,5 milyar müslüman olduğuda hikaye.. sadece türkiye yi ele alacak olursak %10 dan fazla müslüman olduğunu sanmıyorum..
sana tavsiyem; kur'an mealini düşüne düşüne oku ve birde ebu zer gıffarinin hayatını iyice bi oku.. aslında çok yanlız olmadığını bu düşüncelerinin 1400 yıl öncede birileri tarafından yaşanıldığını göreceksin..
ayrıca arada pm fln at görüşelim yada faceden ekle arada muhabbet ederiz ;)
-
akenaton bunu yazdı
hocam öncelikle; "hiç ölmeycekmiş gibi dünyaya, yarın ölcekmiş gibi ahirete çalışın" sözü hadis falan değil, peygambere atfedilmiş uydurma ve kesinlikle ayağı yere basmayan bir söz..
kalbi temiz olan konusunda da, şirke düşmüş ve tövbe etmeden ölmüş bi kişi kalbi nasıl olursa olsun cennete gidemeyecek, şirk kavramını biraz irdelediğinde ise toplumun çoğunun şirk içerisinde yaşadığını görüyosun.. yani dünyada 1,5 milyar müslüman olduğuda hikaye.. sadece türkiye yi ele alacak olursak %10 dan fazla müslüman olduğunu sanmıyorum..
sana tavsiyem; kur'an mealini düşüne düşüne oku ve birde ebu zer gıffarinin hayatını iyice bi oku.. aslında çok yanlız olmadığını bu düşüncelerinin 1400 yıl öncede birileri tarafından yaşanıldığını göreceksin..
ayrıca arada pm fln at görüşelim yada faceden ekle arada muhabbet ederiz ;)
Keşke bütün Müslümanlar böyle olsaydı...
-
Düşünce tarzını sevdim hacı skype falan varsa ekle :)
-
wasd bunu yazdı
31 çek geçer. ( ciddiyim geyik amaçlı yazmadım, azcık endorfin salgılar biraz kendine gelirsin. )
konuyu baltalamak istemiyorum ama bu ne lan :D
Adam olaya bilimsel yaklaşıyor birde
31 = endorfin
endorfin = mutluluk
31 => mutluluk :D
saygılar hocam :D aşkjbaşdjkfbnadjbnşgbnfgn
-
İstesem kendimi paraya gömerim'i gördüm okumadım gerisini kusura bakma.
Ayrıca konu altında da gördüm de ölüm korkusu falan nedir la?akla takılcak şey mi kalmadı.Doğanın kanunu aq doğarsın,yaşarsın,ölürsün.İşemek,sıçmak,sevişmek kadar basit bişey işte son amk the and daha ne sabah sabah deli ettiniz :D
-
Poet bunu yazdı
İstesem kendimi paraya gömerim'i gördüm okumadım gerisini kusura bakma.
Ayrıca konu altında da gördüm de ölüm korkusu falan nedir la?akla takılcak şey mi kalmadı.Doğanın kanunu aq doğarsın,yaşarsın,ölürsün.İşemek,sıçmak,sevişmek kadar basit bişey işte son amk the and daha ne sabah sabah deli ettiniz :D
Yani kanka, rahat olacaksın bu hayatta. Ölüm korkusu falan neymiş, düşününce ölmeyecek misin sanki amk :D
Arkadaşa bir Prozac 20 mg öneriyorum :D
-
yormadan hocam hiç yormadan devam et fazla derine iniyon gerek yok hepimiz ölecez ne sikime yaşıyoruz o zaman ama öyle olmuyo bu işler
-
Afedersin ama bok boğarsın paraya kendini. Öyle kolay olsa herkez boğardı kendini paraya.
Bu dünyada herkesin öleceğini bildiğin halde bu isyanın sitemin niye? Rahat rahat yaşamana bak takma kafaya böyle şeyleri.
Daha 19 yaşında ölmeyi planlıyıp. çocuk , torun mevzularına girmişsen ölecem diye korkma mecazi olarak ölmüşsünde ağlayanın yok.Her canlı zamanı gelince ölecek zaten. ha 20 yaşındaymış ha 80 ha 10.İnsanlar zaten ölmek için doğmaz mı? Bi psikoloğa danışmanda fayda var hocam. Ölüm mevzunu çok fazla kafaya takıp kendine alışkanlık yaratmışsın.
Aklıma bişey geldi ne zamandır böyle şeyler düşünüyorsun hocam? Yada sevdiğin insanların bazılarına vefat ederken şahit oldun mu hiç bence bunlardan'da kaynaklanıyor olabilir sorun. -
İşin doğrusu şu arkadaşım, rahat yaşamak istiyorsan aklını kullanıp doğru hamleler yapacak ve çok çalışacaksın. Bankta da uyursun sıcak yatakta da doğru ama biri rahat diğeri rahatsız bir ortamdır. Tabanvayla da yürürsün BMW ile de gidersin ama tabanvay yorar BMW konforlu rahat ve hızla götürür seni gideceğin yere... İşin özü tanrıyı biz yaratırız, ölümden sonrası diye bir şey yok ve aslında buna gerek de yok ne yapacaksın sonsuzluğu hadi 300 400 sene neyse de sonsuz be amına koyim sonsuz çekilir mi! 60 80 yıllık bir hayat var bunu iyi değerlendirmek gerekiyor. Tabi ki ortalığın amına koy insanları sömür sik at demiyoruz, olabildiğince ahlaklı şekilde zekanı aklını ve bedenini kullanarak elde edebileceğin maksimum konforu, sosyal statüyü, duygusal ve fiziksel tatmini elde et diyoruz. İlle de bankta yatmak istiyorsan tabi senin tercihin.