Ders Çalışamıyorum :(
-
watem bunu yazdı:
-----------------------------aynı sorun bendede vardı lisede iken zaten lise hayatım kısa sürdü 1. sınıfta 2 sene ders çalışamadım onlarda beni daha rahat etmem için mezun ettiler sadece diplomam biraz beyaz kagıt üstü az yazıdan ibaret kaldı ama ben böyle mutluyum çalışmam kardeşim bu günde okula gitsem yine çalışmam hala ilk okul 1. sınıfta ögrendigin çarpım taplusu ile hayatımı idame ediyorum
sende çalışma kardeş valla ben çalışmadım sorunum yok iyi düşün derim çalışma bak!
-----------------------------Çok güzel akıl verriyorsun aq.Nasıl çalışma diyorsun anlamıyorum!
KArdeş istesende istemesende çalışmak zorundasn yoksa yarn öbürgün çok pişman olursun.Ben şuan düz lise(2)deyim ve zamanında oks ye çalışmadığıma pişmanım.
-
hoca büyük ihtmal psikolojik yada ailevi sorunların var o yüzden başka şeyler düşünmekten kendini adapte edemiyosun..
Bence bi doktora git ilaç tavsiyesinde bulunsun.. sakinleştirici gibi bişe sonra kafan dağılır kendini daha rahat derse verebilirsin.. Yada duş al yine rahatlarsın :D
-
beyler cocuk ders calısmıcam demiyo. adapte olamıom diyo. yani calısmak istiyo ama kendini veremiyo. aynı sey bendede var kardes hatta nette falan arastırdım ama bişi bulamadım bende birşeye adapte olamıyorum aklıma sacma sapan seyler hemen aklım baska yerlere gidiyo. bide bu aralar unutkanlıkta basladıo ne yapcaz bilmiom amk. :(
-
azimle sıçan mermeri deler sadece sabredeceksin kolay olsa zaten herkes kazanır.zorlandığın yerde başka konu çalış mesela kolay şeyler felsefe türkçe bunları çözmek zevklidir ama hiç bir zaman pes etme kitabı fırlatır atarsan bok kazanırsın.sonra çözemediğin sorulardan yardım al
-
üniversitedeki güzel karıları hatunları hayal et .. bi üniversiteli olunca ailenden uzakta özgürce yaşiyabilceni düşün cicili bicili düşler kur birazda dişini sık olur olur .. yani umarım olur : )
-
konsantre sorunu çekiyosanız işe saçma sapan şeylerden başlayın.Ne bilim 15 dk bi vazoya bak ama hiç bişey düşünme aklından sürekli vazo vazo vazo vazo diye geçir başka bişey geldiginde aklına vazo lan de vazo vazo sonra bunu geliştir kitaplara bakarak ders ders ders aklına saçma bişey geldiginde ders ulan ders de ders ders ders :D sonra çalışırsın gördügün oto boka konsantre ol günlük yaşamına yansıt.
-
boşversene o zaman. Hayatta yapılacak daha önemli işler var (kötü arkadaş) :D
bak gerçekten çalışma isteğin varsa zevkli bi şekilde (kalemin, derfterin düzenli ve güzel olunca, şekil olunca) çalışırsın. Çalışma isteğin gelir. Veya bi ortam yap/ortama gir. Arkadaşlarına ders çalış. Diyin ki mesela "ya bugün epeyi soru çözdük ha" gibi şeyler. Böylece günlük hayatına zevkli bi şekilde girmiş olur ders çalışmak. Sonra da yavaşş yavaş arttırırsınız. Artık arkadaşlarınla günlük konuşmalarınızın bi bölümü de derslerle alakalı olur. Mesela : ya bu aqumun coğrafyasında şuraya takıldım sen bliyon mu" gibi...
ya şu an kafam karışık ama anlaşılır yazdığımı umud ediyom. -
ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------
konsantre sorunu çekiyosanız işe saçma sapan şeylerden başlayın.Ne bilim 15 dk bi vazoya bak ama hiç bişey düşünme aklından sürekli vazo vazo vazo vazo diye geçir başka bişey geldiginde aklına vazo lan de vazo vazo sonra bunu geliştir kitaplara bakarak ders ders ders aklına saçma bişey geldiginde ders ulan ders de ders ders ders :D sonra çalışırsın gördügün oto boka konsantre ol günlük yaşamına yansıt.
-----------------------------
bence vazo yerine kaşığa baksın. Belki telekineziye giriş yapar. Yapabilirse adaptasyonu-konsantreyi-yoğunlaşmayı öğrenir. O zaman da derslerinde diğerlerinden çok daha başarılı olur. -
Gidip bir yerde 1000 yada 1500 parçalık puzzle al.Günde 30-45 dakikanı onunla uğraşarak geçir.Konsantrasyon ve adapte olamama durumlarına bire bir.
-