Ders Çalışmak(Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dumanemre
    dumanemre's avatar
    Erkek

Arkadaşlar özellikle üniversiteyi kazananların veya derslerinde başarıları olanların fikrini öğrenmek istiyorum

Mesela günde kaç saat ve düzenli nasıl çalışılır önümüzdeki yıl üniversiteye giriş sınavları için?

Sonra Hep ders mi çalışmak gerekir? Bunun formülünü öğrenmek istiyorum

ve en sonunda konu saçma gelirse adminler tarafından silinebilir...

.İnilmeyince kuyuya çıkılmıyor taht-ı Mısıra.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sivil
    sivil's avatar
    Erkek

düzenli ders çalışarak giremeyeceğin yer yok

günlük 2-3 saatini ayır, 1 seneye flo olursun

düzen düzen

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek
    günde 2 saat düzenli çalışarak istediğin yere girersin artı stres çekmezsin ama adım gibi eminim ne dersek diyelim çalışmayacaksın çünkü bizde çalışmadık :D

Konumu silenlere inat kürdüm
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    🧿
    BlackApple
    BlackApple's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    sadece düzenli çalşmak yetmio istekli olmak lazım istemeden 2-3 saat çalışacağına isteyerek 1 saat çalış daha iyi anlarsın önemli olan istekli ve düzenli çalışmak
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dumanemre
    dumanemre's avatar
    Erkek

hocalar burda sizin söyliyeceğiniz her tavsiye benim için önemlidir..

mesela günde şu kadar çalış şu kadar dinlen , şu şu şundan uzak dur gibisinden...2 senem yandım bu  çalışmamaktan.ama vakıf üniversitelerine gidiyordum amacım devlet üniversitesi artık..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    🧿
    BlackApple
    BlackApple's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    hocam okulunun veya dershanenin rehberlik servisine başvur sana ders programı hazırlasınlar onlara uy yeter
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    parvati
    parvati's avatar
    Dişi

bak eğer dikkatin kolay dağılıyorsa ders çalışırken müzik dinlemen ne biliyim telefonlar meşgul olman falan verimini düşürür..

ben kendi adıma öyle aşırı çalışmadım..verilen ödevi zamanında yapmak önemli yoksa yaptığın yanlışların doğrusu öğrenemezsin...(tabi dershaneye giceksen)

eğer çok canın sıkıldıysa yat uyu inan bişeyler öğreniyo insan uyurken aklında kalanlardan ben en çok bunu yapıyorum..

bi program yapmak önemli..ama gerçekçi bi program olsun mutlaka yani bi an gaza gelip de günlük 4 saat ders çalışma fln koyla kendine..

eksiklerin üzerine yoğunlaş, benim gibi bildiğin konudan soru çözme..

önemli olan kaç saat çalıştığın değil kaç dakika verimli çalıştığın ve bu sınav düşüncesinin aklında ne kadar yer işgal ettiği

illa bi saat vermek gerekiyosa ben günlük 1,5 saat max. ortalama.. 

sayısal mısın?? 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Hepsi hikaye hacım :\

Oturup kitabını alacaksın önüne kendi kendine çalışacağım diyeceksin çalışacaksın. Çalışabildiğin kadar. Bitti.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek
    kendini vererek çalış düzenli çalış tamamdır. 2-3 saatten fazlasına gerek yok günde.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

Planlı ve sistemli çalışmak önemlidir. Bunun dışında çok sıkıldığında en sevdiğin dersten testler çözbilirsin. Şöyle düşünmelisin. Sana 1 yıllık ödev verildi(hedefin) Bu ödevi bitirmek için yılsonundaki hedefini aylara haftalara böleceksin. Çalışman gereken 100 konu var diyelim. 10 aylık bir süreç diye düşünürsek ayda 10 konu düşer. Yani 3 günde bir konu bitireceksin. 100 gözüne büyüse de 3 günde 1 konu becerebileceğin rahat bi şey olarak geleceğinden ders çalışmaya hazırlar seni. Bu tarz bi hesap yaparsan günde kaç konu bitireceksin bunu belirler ve planını kaba taslak yapıp kağıda aktarırsın. Test çözme olayı da abartılmamalı diye düşünüyorum her konu bittikten sonra 20 soruluk konu testleri falan olur o anda konunu zorluğuna göre anlık hedef koyarsın. Mesela "20 soruluk rasyonel sayılar testinden en faza 1 yanlışım olabilir" bu hedefi tuturursan fazla test çözmeye gerek yoktur o günlük. o yanlış yapma hakkı verdiğin hedefi tuturana kadar test çzöbilirsin çok zaman kaybettirecekse bırakmalısın. Her ay en 1 tane deneme çözmelisin. Son iki ayda deneme sayılarını artırmak gerekecektir. Denemelerden sonra mutlaka yanlış sorulara bakıp doğrusunu bulmaya çalışmalı ve yanlışların çoğunlukla hangi konualrdan geldiğini belirleyerek gerekirse o konuyu tekrar etmelisin. bütün bu hazırlıklara başlamdan hedef üzerine plan yapğacağından hedefini yüzeysel de olsa belirleyebilmelisin. Bunun için de istediğin meslekleri belirlemeli ve ona en uygun puan türüne karar vermen gerekir. Puan türü veya türlerine karar verdiysen o puan türlerinin hangi testleri ne kadar ilgilendirdiğini hangi testlerin ağırlığı ne düzydedir. Bunları kendin veya bir rehberlik uzmanından öğrenebilirsin. Daha sonra seni ilgilendiren ve çalışma ngereken testlerin içeriklerini yani konularının listeldiğin bir kağıt hazırlamlısın. Süreç içinde konulara çalıştıkça konu isimlerine çizik atacksın. Bu da hazırlık döneminde ne kadar ilerlediğini önünde ne kadar yol kaldığını gösterecektir. "Konu bitir, konuyla ilgili test çözüp pekiştir - Deneme Çöz, Test çöz , konular tamamen bitince bolca test çöz, eksik olduğun yerleri farkedip ağırlık ver son bir genel tekrar ve denemeler çözüp hazır ol ve össye gir" stratejisi diyebiliriz bu dediklerime :)) Konuları öss'den 1 ay evvel bitirebilmen önemlidir. Son bir ayda denemeler ve genel tekrara ayırman gerekecek.

biraz karışık anlatmış olabilirim acelem var yine de yardımcı olmak istedim. Kabaca bi plan yapar ve yükünüzü bölüştürürüseniz çok zevkli bir süreç de olabilir öss hazırlık dönemi ;)

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dumanemre
    dumanemre's avatar
    Erkek
    parvati bunu yazdı:
    -----------------------------

bak eğer dikkatin kolay dağılıyorsa ders çalışırken müzik dinlemen ne biliyim telefonlar meşgul olman falan verimini düşürür..

ben kendi adıma öyle aşırı çalışmadım..verilen ödevi zamanında yapmak önemli yoksa yaptığın yanlışların doğrusu öğrenemezsin...(tabi dershaneye giceksen)

eğer çok canın sıkıldıysa yat uyu inan bişeyler öğreniyo insan uyurken aklında kalanlardan ben en çok bunu yapıyorum..

bi program yapmak önemli..ama gerçekçi bi program olsun mutlaka yani bi an gaza gelip de günlük 4 saat ders çalışma fln koyla kendine..

eksiklerin üzerine yoğunlaş, benim gibi bildiğin konudan soru çözme..

önemli olan kaç saat çalıştığın değil kaç dakika verimli çalıştığın ve bu sınav düşüncesinin aklında ne kadar yer işgal ettiği

illa bi saat vermek gerekiyosa ben günlük 1,5 saat max. ortalama.. 

sayısal mısın?? 

-----------------------------

evet hocam meslek lises mezunuyum ama 2 kere öss sınava girdim ama 2 sindede çok çalışmadıgım halde çok iyi meslek yüksek okulları ve özel üniversiteler tutturdum..Amacım devlet üniversitesinin 4 yıllık iyi bir bölüm.

Toplam Hit: 5083 Toplam Mesaj: 27