Ders Çalışmak(Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dumanemre
    dumanemre's avatar
    Erkek
    kuytul bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam cok teşekkürler.. zahmet etmişsin..burda yazılanları ve diğer arkadaşların tavsiyelerini harmanlayarak bir şeyler yapmaya çalışcam... Peki bu arada teknolojiden uzak durmalı mıyım?

.İnilmeyince kuyuya çıkılmıyor taht-ı Mısıra.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek
    ben evdeki neti kapattırdım kendi isteğimle içimden gelerek sende öyle yaparsan faydası olabilir ama bu olay kişiden kişiye değişir

der die das
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

makine müh 2 deyim bu sene tekrar sınava gireceğim mekatronik yada istanbulda makine istiyorum.

Hayatım boyunca ders çalışamadım alışkanlığım yok en fazla 10 dk birşeyler okuyabiliyor

15 dk test çözebiliyor

20dk oturabiliyorum çalışma masasında

okuldaykende sevdiğim tek ders tarihti onunda ilk 20dk sını dinliyordum geri kalanında Ülkeyi kurtarıyordum sağ lobumda.

sevdiğim bir şarkıyı sağır olana kadar dinler

kız arkadaşımı tanıyana kadar sever

kurtlar vadisini polat olana kadar seyreder

bilgisayar başında ölünceye kadar kalabilirim.

Anlıyacağınız garip bir sıkılganlık hali var içimde.Dikkat dağılması sinirlilik piskopata bağlama parmaklarım kırılıncayasıya kadar duvar yumruklama her tarafım uyuşuncaya kadar bitkisel hayatta uyuma var. Bu ufak sorunları halletmem gerek.Yoksa bunların dışında nefessiz kalana kadar kahkaha atan gözünden yaş gelinceye kadar gülen güldüren seven sevilen sevilgen:D kendini sevdiren bi zat-ı muhteremim:)

Extra Bilgi :  İlişki Durumu: İlişkisi yok 

Benim gibi birinin ders çalışabilmesi için ne önerirsiniz.Şuna git bunu kullan şunu yap demeyin yapmam zaten.Mtlaka benzer ruh hali içinde olanlarımız vardır yani tecrübe sahipleri konuşsun. 

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek
    düzen müzen alayı dırı vırı bence dersi derste öğren sonra bikaç kaynaktan çöz yeter

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Çok çalışmak hikaye. Düzenli ve yeterince çalışacaksın. Senin için 3 benim için 5 saat olabilir bu. Sonra çalışacağın zamanları iyi seçecen. Mesela ben 6'da başlıyordum 8'e kadar falan. Sonra 10'da biraz daha bakıyordum. Çok da faydalı oluyordu.

Ayrıca günü gününe tekrar yapcan hocam bi önceki günü. Sabah güneş doğmadan kallkıp biraz tekrar yaparsan çok faydasını görürsün. Küçük küçük notlar al formülleri, ayrıntılrı falan masana yapıştır. Ajanda al kendine şu gün şu saatte şu konuya çalışılcak şu testler çözülecek falan diye not tut.

Çalışman test olmasın sadece. Konuyu oku sonra temiz bir kağıda püf noktalarını yaz. Onu koy bi kenara soru çözerken yararlan. İlerde bakmaksızın devam et.

Ama en önemlisi sosyal hayattan kopma. Kimse tosbik asosyal birini sevmez. Sonuçta sosyal ve girişimciler çoğu zaman daha iyi yerlere geliyolar.

We can be more, we can be much more.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    benim gibi eylül başında başlarsın.

önce alt yapıdaki eksikleri tespit et ve sonra onları düzelt.
    daha sonra günde ortalama 1 saat çalış..

sınava bi ay kala konuları ufaktan tekrar et,örneğin haftanın 4 günü gene 1 saat çalış..

sorun çıkmaz.

ben bu periyotta çalışcam mesela 10-12 gün sonra.

[22817//kaanabak]
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

Nurky bunu yazdı:
    benim gibi eylül başında başlarsın.

önce alt yapıdaki eksikleri tespit et ve sonra onları düzelt.
    daha sonra günde ortalama 1 saat çalış..

sınava bi ay kala konuları ufaktan tekrar et,örneğin haftanın 4 günü gene 1 saat çalış..

sorun çıkmaz.

ben bu periyotta çalışcam mesela 10-12 gün sonra.

yanlız nurky günde 1 saat dersane dışı çalışmak gerçekten az rakipler çok dişli heriflerin rüyasına bile girior  

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Erkek
    Kardeş sayısalsan eğer cok calışman lazım.Ben sayısaldım okul derslerini bişekilde hallediyodum (kopya vb),iş öss ye geldiğinde baktım olmucak 2 ay edebiyat çalışıp ortak alandan tercih yaptım işletmeyi kazandım.Sayısalsan eğer cok soru çözmen lazım okulda boş derslerde tenefüslerde vs .Eşit ağırlıksan mat kasman yeter :))
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bortecine357
    bortecine357's avatar
    Erkek

dumanemre bunu yazdı:

evet hocam meslek lises mezunuyum ama 2 kere öss sınava girdim ama 2 sindede çok çalışmadıgım halde çok iyi meslek yüksek okulları ve özel üniversiteler tutturdum..Amacım devlet üniversitesinin 4 yıllık iyi bir bölüm.

keşke gitseyidn 2 yıllığa 2 yıl okuduktan sonra dgs ye girer gine kazanırsın bölüm ne senin bide hoca ders çalışmak için erken kalk ders çalıştığın yerde bilgisayar tv cep telefonu dikkatini dağıtıcak bişey olmasın kapalıda olsa olmasın çünkü aklına bişey geliyo bilgisayarda şuna bakıyım tv de buna bakıyım zaten bilgisayarın başına geçtikten sonra çalışmasanda olur aklın dağılmış hevesin kaçmış oluyo  

SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR SEN SAHİP OLURSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi

Valla düzenli çalış falan zor iş,ben hiç beceremedim en azından ama düzenli çalışanlardan da geri bir yanım olmadı...

Madem çalışasın var,hafta içinde kendin çalışacağını ve çözeceğini total olarak belirle,istersen bir günde 3 saat çalış istersen kimi gün hiç çalışma;ama hedeflediğini tam olarak yap...

Yani buraya kazandığım okulu yazamayacak kadar gencim ama bu yöntemin etkili olduğunu düşünüyorum :P =)

Not: Bir de müzik benim dikkatimi toplar genelde(damar olmayanları :P),hatta birine ders anlatıyormuşcasına çalış,psikopat yöntemi ama olsun...

Toplam Hit: 5089 Toplam Mesaj: 27