folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Devletin Memuruna Karşı Boynu Kıldan İnce Gibi Davranması

Devletin Memuruna Karşı Boynu Kıldan İnce Gibi Davranması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Sonu ne oldu bilmiyorum ama devlet

Memur sendikaları ile oturuyor zam pazarlığına giriyor.

İşte kavga dövüş nasıl bu kadar az zam verirsin muhabbeti.

(En düşük memur maaşı 2 bin 191 lira oldu - Memurlar.Net)

Oysa emekli için kimse kavgaya tutuşmuyor.

Diğer yandan memurlar bir nevi dokunulmazlık verilmiş gibi davranmıyorlar mı ?

Yüz kızartıcı suç olmadıkça bir çoğu gel keyfim gel iş yapıyor.

Mesela şimdi turizmciler geri erken dönmesin diye okullar uzatıldı hocaların yüzünde güller açıyordur muhtemelen.

Neyse,

Benim anlamadığım devlet niye bu kadar memurunu kolluyor. Ülkede başka adam mı yok ? Diyelim şikayet mi geldi hesabını öyle bir sor ki kimse hata yapamasın.

Nasıl ki özel şirketler, sen olmazsan başka adam mı yok baskısı yapıyorda devlet memurunu bu kadar kolluyor çekiniyor da aman nolur keyfini bozma çekiyor bu adamlara anlamıyorum.

Not: Aramzda memur ve öğretmen olanlar vardır. Kendi işini düzgün yaptığına inanan zaten bu sözlerime alınmaz diye düşünüyorum. Diyelim alındınız saydırmak istiyorsunuz konuya yazmadan PM atabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

işini layıkıyla yapan memurların çok yıprandığı da bir gerçek

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

asgari ücretliyi anlatmaya gerek yok  
    vay ki ne vay onların haline 

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Sonu ne oldu bilmiyorum ama devlet

Memur sendikaları ile oturuyor zam pazarlığına giriyor.

İşte kavga dövüş nasıl bu kadar az zam verirsin muhabbeti.

(En düşük memur maaşı 2 bin 191 lira oldu - Memurlar.Net)

Oysa emekli için kimse kavgaya tutuşmuyor.

Diğer yandan memurlar bir nevi dokunulmazlık verilmiş gibi davranmıyorlar mı ?

Yüz kızartıcı suç olmadıkça bir çoğu gel keyfim gel iş yapıyor.

Mesela şimdi turizmciler geri erken dönmesin diye okullar uzatıldı hocaların yüzünde güller açıyordur muhtemelen.

Neyse,

Benim anlamadığım devlet niye bu kadar memurunu kolluyor. Ülkede başka adam mı yok ? Diyelim şikayet mi geldi hesabını öyle bir sor ki kimse hata yapamasın.

Nasıl ki özel şirketler, sen olmazsan başka adam mı yok baskısı yapıyorda devlet memurunu bu kadar kolluyor çekiniyor da aman nolur keyfini bozma çekiyor bu adamlara anlamıyorum.

Not: Aramzda memur ve öğretmen olanlar vardır. Kendi işini düzgün yaptığına inanan zaten bu sözlerime alınmaz diye düşünüyorum. Diyelim alındınız saydırmak istiyorsunuz konuya yazmadan PM atabilirsiniz.

Hocam memur demek hazır oy demek. Bilmiyorum ama ülkede 10 milyon memur var desen o da bayağı bir oy yapar ...

Hayırlısı...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

işini layıkıyla yapan memurların çok yıprandığı da bir gerçek

Devlet bir sürü taşeron da alıyor.

Devlet emeklisini salladığı yok.

Ama gel gelelim iş memura geldi mi, sanki boynu kıldan ince oluyor %8 zam vermezse ogg kaka devlet oluyor neden ?

Hani burası Türkiye ben gram adalet beklemiyorum da birine sen olmazsan adam çok diyorsan memuruna da de ?

Adamlar yıllık izinden aldığı rapordan  ise uğramıyorlar zaten.

3Dxsolid 

Benim oyun oy değil mi bana da kıyak çeksin benden de oy alsın :)

zeybekustasi tarafından 20/Ağu/15 21:05 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

memur dedigin adam süleyman gibi iş yürümez yürütmez canı sıkkındır canını sıkar memur deyipte gecme işini layıkıyla yapanlarda var ama bir süre sonra onlarda sisteme ayak uyduruyor olan yine memura işi düşen adama oluyor

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kilit11
    kilit11's avatar
    Erkek

Ben öğretmenim , şu anda halk eğitimde müdür yardımcılığı yapıyorum.8 buçuk 5 buçuk çalışıyorum yıllık 20 gün iznim var.Öğretmen olarak devam etseydim 9 buçuk  3 buçuk çalışacaktım,75 gün izin olcaktı.,yaklaşık yıllık 1000 tl fazla alıyorum öğretmene göre.Bugün öğretmenliğe dönmeye kalksam dönerim ama dönmüyorum.Öğretmenlik zordur(heleki günümüzdeki şımarık bebelerle) sorumluluğu çok ağırdır.

Halkeğitim ve milli eğitim kaymakamlık binasında.Kaymakamlıkta çalışan bir bilgisayar işletmeni var anlamıyorum deyip hiçbir şey yapmıyor.(Bazı yazışmalar haricinde) bu adama hiçbirşey yapmıyorlar veya yapamıyorlar belkide ben ilgilendiğim için sıkıntıya düşmüyor.Bu durumda olan adama anlamıyorsan defol git anlayan gelsin deme şansı olmalı kaymakamın veya amirin.Kaymakamlığın internet sitesini, gerektiğinde duyuru için afişlerini pclerdeki sıkıntılarıyla vs ben ilgileniyorum.Milli eğitimde aynı şekilde.Boş zamanlarımda da halkeğitimin işleriyle ilgileniyorum :).Milli eğitimde var 7 memur.Bunların 3 ü nato mermer nato kafa boş adamlar.2 si akıllı ama çakal olmuş artık çalışmamak için elinden geleni yapan tipler.İkisi memin yükünü taşıyor.Bu çalışan iki adamı tut kalan 5 kişiyi çıkar işten bu ikisinin maaşına %50 zam yap daha iyi hizmet alırsın milli eğitimden.

Memurun işten çıkarılabilmeli diyecem ama maalesef bizim ülkemizde çalışana çalışmayana değil sendikasına bakılıp işten çıkarılır.

memur %5 zam aldığı zamaman emekli de %5 alır.Tabi % deye vurunca emekli daha az almış olur.

Öğretmenlerin aldığı maaş(hakkaniyetiyle bu işi yapandan bahsediyorm) bence az bile.Çok sağlam sabır ve düzenli çalışma gerektiren bir iştir.

Birde verdiğin linteki tabloda 7/1 öğretmen maaşı 2.681 yazıyor.Ben 7/2 yim eşim çalışmadığı için aile yardımı alıyorum artı 1 çocuk var temmuzda aldığım maaş 2550 Vergi dilimine girdiğin için bir kısmı kesiliyor maaşın.

kilit11 tarafından 20/Ağu/15 21:41 tarihinde düzenlenmiştir

21 mayıs 1864
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

salla başını al maaşını lafı buradan türemiş sanırım. 

şuan özel sektörde bile ay sonuna dogru yaklaşınca hak geçmesin diye hergün birkaç saat fazladan çalışıyorum. ha şirket beni düşünmez ama ben onları düşünmeye çalışıyorum. evin kapısından dışarı bile çıkmamış hayatın ne demek oldugunu özel sektörün zorlugunu iki dudak arasında oldugunu hiç bir zaman bilmeden ve bilmeyecek olup memur olan memurluk yapan insanlar varya onların kafasını yaşamk isiyorum.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek

eşim devlet hastanesinde taşeron tahakkuk memuru. 8 den 5 e kadar eşşek gibi çalışıyorlar. ay sonuna hastane müdürünün hedeflediği rakamı yakalamak için mesai ye kalıyorlar. aşlarındaki şef 10 da gelir 4 de kaçar. haftanın en az 1 günü işe gelmez. o alır 4 bin tl maaş bizimkilere 1100 tl çok bile.

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    bugrahan45 bunu yazdı

eşim devlet hastanesinde taşeron tahakkuk memuru. 8 den 5 e kadar eşşek gibi çalışıyorlar. ay sonuna hastane müdürünün hedeflediği rakamı yakalamak için mesai ye kalıyorlar. aşlarındaki şef 10 da gelir 4 de kaçar. haftanın en az 1 günü işe gelmez. o alır 4 bin tl maaş bizimkilere 1100 tl çok bile.

bizim gibi koyun surusune 1100 cok bile hocam ne devlet devletligini biliyor nede kurumlar isini. Halkda cahil cuhela oldumu semer vuran cok oluyor. 8-5 evime yakin is bulsam hemen girerim ulkeyi bok goturuyor 8-5 calistigimiza dua eder olduk :)

Babam 30 senelik seker hastasi emekli hala calisiyor annem keza emekli oda 1 gun durmadan calisiyor 1100 liraya sirf biz is bulamiyoruz calisamiyoruz die  nolcak oglum biz aliskiniz patron bokunu temzlemeye sen guzel is bak diye.

Bazi dallama srfsizlerde 2bin kusur maasla omur boyu garanti isleri begenmiyor hakkini vermiyor birde laf ediyorlar. Herkez kepcesi elinde ne koparirsam kendime mantiginda iscinin 7 sulalesi zikik.

Hep diyorum bu ulkenin boka saplanmasi kadar hayatimda zevk aldigim bir olay yok haberlerde hergun dolar artmismi euro arttimi diye bakiyorum baktikca zevkten 4 kose oluyorum. 

Kiyamet gelsede yada basimiza tasmi yagcak nolcak bizden itibaren dogu falan yok olup gidelim ak.

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gözlükçü
    vanhelsink
    vanhelsink's avatar
    Erkek

Hocam sabah 9 akşam 8 çalışıyorum aldığım para 1500 yol içinde yemek 200 tl ev gecindirmiye çalışıyoruz öğretmenin işi ne kadar zor olursa olsun parası güzel habire tatil mesaisi az adamlar Madende taş taşıyor kardeşim bu ülkede memurlar gibi yatan ve haksızlık la para kazanan bir toplum yok bizde özelde aksama kadar it Köpekle uğraşıp yıllık 100 lira zam alabilirmiyiz hesapları yapalim

Toplam Hit: 5748 Toplam Mesaj: 45
memur zihniyeti