folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Devletin Memuruna Karşı Boynu Kıldan İnce Gibi Davranması

Devletin Memuruna Karşı Boynu Kıldan İnce Gibi Davranması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SquarT
    SquarT's avatar
    Erkek
    3Dxsolid bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

Sonu ne oldu bilmiyorum ama devlet

Memur sendikaları ile oturuyor zam pazarlığına giriyor.

İşte kavga dövüş nasıl bu kadar az zam verirsin muhabbeti.

(En düşük memur maaşı 2 bin 191 lira oldu - Memurlar.Net)

Oysa emekli için kimse kavgaya tutuşmuyor.

Diğer yandan memurlar bir nevi dokunulmazlık verilmiş gibi davranmıyorlar mı ?

Yüz kızartıcı suç olmadıkça bir çoğu gel keyfim gel iş yapıyor.

Mesela şimdi turizmciler geri erken dönmesin diye okullar uzatıldı hocaların yüzünde güller açıyordur muhtemelen.

Neyse,

Benim anlamadığım devlet niye bu kadar memurunu kolluyor. Ülkede başka adam mı yok ? Diyelim şikayet mi geldi hesabını öyle bir sor ki kimse hata yapamasın.

Nasıl ki özel şirketler, sen olmazsan başka adam mı yok baskısı yapıyorda devlet memurunu bu kadar kolluyor çekiniyor da aman nolur keyfini bozma çekiyor bu adamlara anlamıyorum.

Not: Aramzda memur ve öğretmen olanlar vardır. Kendi işini düzgün yaptığına inanan zaten bu sözlerime alınmaz diye düşünüyorum. Diyelim alındınız saydırmak istiyorsunuz konuya yazmadan PM atabilirsiniz.

Hocam memur demek hazır oy demek. Bilmiyorum ama ülkede 10 milyon memur var desen o da bayağı bir oy yapar ...

hocam memur demek hazır oy demek değil esasen.. etrafımdaki onlarca memurdan hiç biri %4 zam geldiği için fikrini değiştirmiyor. 

memurluk şuan bakanlıklara bağlı olarak o kadar değişken ki. 

çok rahatlarıda var bi çok bakanlıkta çalışan

ama adalet bakanlığı aralarında en çok ezilen bakanlık

ben oradayım diye demiyorum. ama hiç bir yerde göremeyeceğiniz bir hiyerarşi var tepende hakim savcı müdür. 

siz müdürünüzle amirinizle tartışabiliyorsunuz ancak karşınızdaki savcı hakim olunca işler biraz değişiyor. 

örneğin polise öğretmene doktora soruşturma açmak için valilikten izin istiyoruz ve genelde reddediliyor. ama adalet bakanlığında çalışıyorsanız 1 yaprak dosyayı biri kaybedebilir bu sizin üzerinize kalabilir ve hakkınızda rahatlıkla soruşturma açılabilir. 

devlet memurunu koruyor demişsiniz. aslında korumak zorunda fakat bu belli başlı tepe çalışanlar için 

çoğunluk olan ve geneli alt tabaka olan memurların bir koruması yok

yani pek çok yerde gördüğümüz gibi öğle yemeği verilmiyor mesela ücret karşılığında kendi imkanlarınızla yada yemekhanede yine ücretli olarak yiyebiliyorsunuz.

elbetteki asgari ücret alanı ve emekli maaşını eleştiriyoruz

onların ve memurun maaşı yoksulluk sınırının altında

devlet emeklisine memuruna işçisine yoksulluk sınırı altında yaşamayı reva görüyor. 

ki herkese 5000 TL verebilmesi pek mümkün görünmüyor ülkenin..

aklıma gelenleri yazdım birilerini eleştirmek, arabozuculuk yapmak gibi bir niyetim doğal olarak yok (=

bu arada %4 civarı bişey alacaklar ama genelde alınan ücret yıllık enflasyonun altında kalacağından yine pek bi hayrı olmayacak

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Vakti zamanıyla şöyle bir söylem vardı "Devlet, memurun maaşını bile veremiyor."

Bunu "batıyoruz" sloganının yanına kenetlenmiş olarak kullanırlardı.

Ceplerinden mi veriyorlar. Telefona vergi, suya vergi, bilmem ne vergisi, bilinmeyen ama işe yarayan vergi adı altında nasıl olsa vergi alınıyor.

Memur zihniyeti değişmediği sürece bir adım yol alamayız.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saksamayan
    saksamayan's avatar
    Erkek

la bırakın bari memurlar iyi olsun :)

zaman değil akıp giden, <br> bizleriz geçip giden
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Birbirlerini kollarlar, devlet hatalarını bulamadığından bişey yapmaz.

Zaten yerleştirilen elemanlar da ya anasının bilmem nesidir, ya dayısının bilmem nesi, ya bakanın akrabası falandır.

Yani hepsi akp' lidir. Hepsinin bir yerlerde tanıdığı vardır. Hepsi beraber hareket eder, rüşvet yerler mesela. Denetleme olunca, hepsi birbirinin açığını kapatır.

Polisler de rüşvet havuzu vardı, her ay oraya toplanan paradan yetki seviyesine göre pay alıyorlardı. Şimdi sen tutup içlerinde polis olsan, ben rüşvet yemem desen. 2 güne attırırlar seni.

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek
    kvasir bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı

G.Doğuda bir komando birliğinde bölük komutanıyım. Haftada 16*7=112 saat çalışıyorum, sorumlusu olduğum da 140 adam var. Aldığım maaş 5750 tl. Sence çalıştığım işe ve yoğunluğa göre az mı çok mu?

Ben askerleri ve doktorları bu gruba dahil etmiyorum.

16*7 nedir gözünü seveyim... Aile var mı ?

Konu içinde, konu sahibi "benim oyum kıymetsiz mi, bende vereyim " demiş. Git bir akp teşkilatına işin düzelir. Çünkü akpli arkadaşlar hiç sorun yokmuş gibi konuşuyor, belki hiç sorunla karşılaşmıyorlardır. 

Belki gözleri de kapalı olabilir ( örn: ser yolcu - ne kadar maaş alırsan emekli maaşın o kadar yüksek olur , devlet süper

Türkiye gerçeği - özel sektörde maaşın elden verilip primin asgari ücretten ödenmesi, sik gibi bir emekli maaşı )

Ülke bürokrasisi yarrağı yemiş zaten, düzelmez de yarın. Bürokratik bir abi bul kendine oyun satılıksa. 

Akp aracılığı ile boğazımdan bir lokma geçeceğine açlıktan öleyim daha iyidir. Daha 2 hafta olmadı 1 kobra aracım mayına bastı, Allahtan şehit vermedik 2 personelim yaralandı. Gerçi Hdpli medya içinde 2 kişinin bulunduğu araçta 1 şehit 3 yaralı çıkardı ama olsun :)

Ailem memlekette, evli değilim batıya dönünce artık kısmetse :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek
    ValentinoRossi bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı

G.Doğuda bir komando birliğinde bölük komutanıyım. Haftada 16*7=112 saat çalışıyorum, sorumlusu olduğum da 140 adam var. Aldığım maaş 5750 tl. Sence çalıştığım işe ve yoğunluğa göre az mı çok mu?

Komutanim bu emegin ile cennetlik adamsin..

Sağolasın kardeşim. Alnımızın akıyla döneriz umarım batıya.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dryrock
    Dryrock's avatar
    Erkek

Bir memur çocuğu olarka buralarda yalan yanlış şeyler gördüm. Memurlar yatıyormuş falanmış filanmış. Hem annem hem de babam devlet memuru. 8 sene boyunca da annemle birlikte gittim geldim okulum dolayısıyla. İlk okuldaydım. Saat 3 te bitiyordu ve annemin yanına gidip çıkışa kadar orda takılıyordum. İşin aslı astarı şu ki ben orda yatan memur görmedim. Hatta ve hatta adamlar diken üzerinde çalışıyorlar. Babam ise supervisior du. Vergi dairesinin ana bilgisayarıyla ilgileniyordu. Hesaplar tutmuyor, gün sonu işlemleri bilmem ne derken adam saat 7-8 de çıkıyor ve üzerine mesai ücreti almıyordu. Halada öyle. Kendisi emekli olmak istiyor fakat müdürün zoruyla duruyor. Neden mi? Çünkü şu anda yerine bakabilecek ve bu işlerden analayan adam nerdeyse yok.

Rahat olan dediğiniz memurlar bir kaç üst kademedeki müdürler. Ya da "uzman yardımcısı" tayfası. Özellikle uzman yardımcıları 20 senelik memurdan 800 tl fazla para alıyor ve bir boktan anlamıyorlar. Üzerine bir de "ben anlamıyorum" diyip kendi işlerini diğer memurlara yıkıp uzmanlık sınavına hazırlanarak yatıyor sonrada uzman oluyor bu arkadaşlar. Peki kim bunlar? Üniversitelerin herhangi 4 senelik en sktriboktan bolumlerini okuyup bi baltaya sap olamayıp kpss kasıp köşeyi bulma olayına saplanan insanlar. Hepsi demiyorum fakat %90ı böyle. Müdürleri, yardımcılarını saymıyorum bile. Gelir yada gider idaresine ait en rahat lojmanlarda en ucuz fiyata otururlar, seminer eğitim ayağına isimlerini yazdırıp gidip tatil yaparlar vs..

Biriside çıkmış diyorki yok efendim ben 1500 tl maaş alıyorum it gibi çalışıyorum memurlar haksız kazançla 2000küsür lira maaş alıyor. Güzel kardeşim o senin aptallığın. Memurlar olması gereken standart koşullarda çalışıyorlar. ( Kaldı ki başta belirttiğim aslında o rahat koşullar yok ). Sen gidip hakkını aramadığın gibi bide üzerine gelip burda hakkını kazananlarıda kendin gibi yapmak istiyorsun. Yürü git işine bak arkadaş.

Memur olmak kolay değil. Özellikle gelir idaresinde çalışıyorsan. Günde en az 500 tane değişik tanımadığın adamla yüz göz oluyorsun onların işlerini yapmaya çalışıyorsun. Sistem gidiyor vay efendim memur çalışmıyor diye olay çıkartıyorlar. Elektrikler kesiliyor vay efendim memur yatıyor diye olay çıkarıyorlar. Değişik tipler geliyor.

Hacılar hocalar. Ben memurlar arasında büyüdüm. Hiçbirşey sizin burda atıp tuttuğunuz gibi değil. Boş yere boş muhabbet yapıyorsunuz ön yargıyla yaklaşıyorsunuz.

Ayrıca şunuda söylemem gerekir ki Peder Bey 8 e kadar çalışıp mesai almıyorum ben 6 da çıkarım arkadaş dediğinde hakkında soruşturma açılıyor. Bu da böyle bişey.

Dryrock tarafından 21/Ağu/15 12:16 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Hükümet beyinse, memurlar el ayaktır. Bir organın başka organı kayırması şaşırılmaması gereken bir ayrıntıdır.

Ayrıca hala daha 2100 lirayı çok para gibi gören insanlar oldukça bu tartışmalar daha çok yapılır. Esas sorgulanması gereken 900 lira asgari ücret. Günümüz şartlarında 2000-3000 çok para değil. Olması gereken asgari düzey ücretler bunlar. 

Memur ön yargısıyla yazıp çiziyorsunuz. Yan gelip solitaire oynuyorlar, başka iş yapmıyorlar. Bunu düşünen muhtemelen işini yaptırmak için sırada memur azarlıyordur.

Güvence konusuna katılıyorum. Vekillerin dokunulmazlığı da, memurun kısmi dokunulmazlığı da lüzumsuz. Olmaması lazım. Disiplinsiz adamları ancak böyle disiplin altına alabilirsiniz. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

Bana hizmet etsin diye tuttugum adam benden cok maas aliyor

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    qoqo bunu yazdı
    ValentinoRossi bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı

Komutanim bu emegin ile cennetlik adamsin..

Sağolasın kardeşim. Alnımızın akıyla döneriz umarım batıya.

Bu riske ve emeğe az bile akşama kadar torpille geldiği noktalardan yattığı yerden maaş alan memurlara göre az bile diyorum 

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
Toplam Hit: 5763 Toplam Mesaj: 45
memur zihniyeti