folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Devletin Memuruna Karşı Boynu Kıldan İnce Gibi Davranması

Devletin Memuruna Karşı Boynu Kıldan İnce Gibi Davranması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

zeybekustasi bunu yazdı

Sonu ne oldu bilmiyorum ama devlet Memur sendikaları ile oturuyor zam pazarlığına giriyor.
    İşte kavga dövüş nasıl bu kadar az zam verirsin muhabbeti.

>>> Son 15 yıla kadar memurların sendikal hakları ve sendikası yoktu.
    Özel sektördeki ve kamu daki işçilerin sendikası vardı, ama memurların yoktu.
    Herkes nasıl kendi hakkını savunuyor ise, memurlar da tabiiki savunacak.
    2 sene önce sendika başkanı olup, şimdi milletvekili olan birisinin
    memurlara attığı kazığı hiç kimse unutamaz.

Oysa emekli için kimse kavgaya tutuşmuyor.
    >>> Çalışırken ne kadar yüksek maaş alınırsa, emekli de o kadar yüksek maaş alınır.
    Memurlara yapılan zammın, emekli memura da yansıması var.

Diğer yandan memurlar bir nevi dokunulmazlık verilmiş gibi davranmıyorlar mı ?
    Yüz kızartıcı suç olmadıkça bir çoğu gel keyfim gel iş yapıyor.

>>> Devlet eski devlet değil artık.
    Eskiden çalışmayan memuru amirler görmezden geliyorlardı,
    şahsen şahit olduğum birkaç olay var, azıcık mırın kırın edeni
    şimdi başka bir birime şutlayıveriyorlar.

Mesela şimdi turizmciler geri erken dönmesin diye okullar uzatıldı hocaların yüzünde güller açıyordur muhtemelen.

>>> Bir sınıfta 30 - 40 küsür öğrenci ile 1 saat uğraşmak çok yorucu bir iştir.
    Bir de öğretmen, öğrencime iyi eğitim vermeliyim diye idealist ise, daha yorucu oluyor.
    Ben şahsen öğretmenlik yapamazdım, bu yüzden öğretmenlere çok tatil yapıyorlar dememek lazım.
    Zaten bizler farketmesek bile öğretmenler yaz aylarını seminerlerde veya okulda çeşitli çalışmalarda geçiriyorlar.

Neyse,

Benim anlamadığım devlet niye bu kadar memurunu kolluyor. Ülkede başka adam mı yok ? Diyelim şikayet mi geldi hesabını öyle bir sor ki kimse hata yapamasın.
    >>> Memur, halk nezdinde devleti temsil ediyor. Ama devlet memurunu çok da aman aman bir şekilde korumuyor.
    Sadece, Muhakeme-i Memurin kanunu var, mesela bir memur hakkında bir suç isnadı var, Savcılık o memurun amirinden izin alamadan dava açamaz.
    Bu demek değildir ki, amir izin vermediği sürece memur suç işlemeye devam edebilir.
    Bu izin vermeme kararı savcılık tarafından mahkemeye götürülür, mahkeme bu izin vermeme olayını kaldırır ise, memur kendisini mahkeme karşısında bulur.

Yani yargılama usulünde böyle bir dolambaçlı koruma olayı var.

Her insan gibi, memur da hata yapabilir.
    Artniyet olmadan yapılan bir hata nedeniyle hemen memura ceza verilmez.

Ama memur artniyetli ise, ve hatalar hata olmaktan çıkıp suç olmaya başlamış ise,
    o zaman devlet hesabını pekala soruyor.

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    ANZAK
    ANZAK's avatar
    Erkek

Haftada 56 saat 1470 lira ve 200 lira multinet yurtdisi sart yoksa hepimiz modern koleyiz

Amatör forever
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

Memurluk bu kadar kıyaksa az kasın siz de memur olun.

Memurluk adamı içten içe bitirir, uzun süre memurluk yapan kişi odun olur çıkar, bildiğini unutur, vasat bir adam olur . İstifa etse özelde asgari ücreti zor alır

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

24. yılını çalışan öğretmenim, bu ay aldığım maaş 2.598 TL

Öncelikli olarak kimse bol keseden atmasın. Maaş bordromu gönderirim inanmayana...

*

Konuya gelinecek olursa, evet yazılanlar genel hatlarıyla doğrudur. Ancak bakış açınızı biraz değiştirerek şöyle düşünün bir de,

Adam devlet memuru. Mesela, 2.300 lira para alıyor. kıçındaki kıllar ağarmış halen çalışıyor. "Emekli olsana" diyorsun, "ananı......." der gibi bakıyor yüzüne. Ve ekliyor; "nasıl emekli olayım? Emekli olsam maaşım 1300 liraya düşecek. Gel hadi emekli ol..."

Bir yandan devlet dairelerinde yaş haddini (65 yaş) bekleyen memurlar, ki artık kimse bu adamlardan iş falan beklemiyor. Bir yandan çakallar, yani uyanıklar, işi bilip de iş yapmamayı marifet sayanlar. Bir yanda işini adam gibi yapmaya çalışanlar, başka bir bakış açısıyla enayiler...

Her türlü adam var içerde. Ancak, hani şu, "aman görünmeyeyim şahit mahit yazarlar" muhabbeti vardır ya. Hah işte o hesap, devlet memurluğunda kimse kimsenin işine karışmaz. Çok çalışana ödül verilmediği gibi, az çalışana da cexa verilmez.

İşler böyle yürür gider...

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

memurları el üstünde mi tutuyor devlet gerçekten güzel bi yaklaşımmış :F

doktorlar sadece söylem olarak iş bırakacaz dediler özel-devlet çalışma hakkı, mesai ücretine yüzde 50 zam, çalışma şartlarının iyileşmesi vs. bi sürü hak aldılar. en basit örnek aile hekimleri hem akşam hemde haftasonu nöbetçi kalması gerekiyordu 1 tane doktorun tabi dönüşümlü olarak. aile hekimi ki cebime 8 9 binden az girmeyen adam. dünya kıyamet kopardılar.

aksine devlet her daim memurunu siker. onlardan alır diğer açıkları kapatır. kimse çıkıp "ben asgari alıyorum 800 memur alıyor 2k" demesin. başkası da özel şirkette 6 7k alıyor daha yüksekte olan 10 15k alıyor böyle mantıksız bi denklem kurulamaz.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Erkek

her zaman mağduru oynamaya başlarlar zengin her zaman daha zengin olmak ister onlarda memur olduk beğenmeme durumu oluyor çalışmayın çıkın o zaman zor geliyorsa millet sırada bekliyor sizin gibi çok var sırada şartları daha iyi bir işe girin bulursanız tabi yok öyle bir dünya yada sarılın işinize adam gibi yapın öğretmenler beden resim muzik aklıma gelenler bunlar gereksiz öğretmen olarak görmüyorum bu uyuz takımını gereksiz buluyorum devlet kurumlarında çalışanlarında sayısı çeyreğe düşürülmeli bence gerek yok o kadar memura boş oturmaktan kafayı yiyorlar kendilerini gereksiz hissediyorlar kişisel yorumlarım izlenimlerim düşüncelerim bunlar memura iş yaptırmak deveye hendek atırmaktan zor geliyor bana ondan dolayı yoksa benimde umrumda değil böyle geldi böyle devam edecek

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek
    TOMBLACK bunu yazdı

her zaman mağduru oynamaya başlarlar zengin her zaman daha zengin olmak ister onlarda memur olduk beğenmeme durumu oluyor çalışmayın çıkın o zaman zor geliyorsa millet sırada bekliyor sizin gibi çok var sırada şartları daha iyi bir işe girin bulursanız tabi yok öyle bir dünya yada sarılın işinize adam gibi yapın öğretmenler beden resim muzik aklıma gelenler bunlar gereksiz öğretmen olarak görmüyorum bu uyuz takımını gereksiz buluyorum devlet kurumlarında çalışanlarında sayısı çeyreğe düşürülmeli bence gerek yok o kadar memura boş oturmaktan kafayı yiyorlar kendilerini gereksiz hissediyorlar kişisel yorumlarım izlenimlerim düşüncelerim bunlar memura iş yaptırmak deveye hendek atırmaktan zor geliyor bana ondan dolayı yoksa benimde umrumda değil böyle geldi böyle devam edecek

Sakin ol dostum. Bir tane bile noktalama kuralına uymamandan, iyi eğitim alamadığın için öğretmenlere saldırdığını düşünüyorum.

Hakarete varan ifadeler, sana aynı şekilde geri dönülmesinden başka işe yaramaz. Şu ana kadar yazanlar saygı çerçevesinden çıkmamışlar da, sen niye celalleniyorsun?

Ne demek "uyuz takımı" ?..

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Erkek
    kazasker1 bunu yazdı
    TOMBLACK bunu yazdı

Sakin ol dostum. Bir tane bile noktalama kuralına uymamandan, iyi eğitim alamadığın için öğretmenlere saldırdığını düşünüyorum.

Hakarete varan ifadeler, sana aynı şekilde geri dönülmesinden başka işe yaramaz. Şu ana kadar yazanlar saygı çerçevesinden çıkmamışlar da, sen niye celalleniyorsun?

Ne demek "uyuz takımı" ?..

sakinim yazıp geçiyorum sadece uyuz takimini açıklamadan önce eğitim sistemi iyi değil ondan böyle oluyor rahatlıktan dolayı kullanmıyorum zoruna gitti galiba savunma mekanızman açılmış hocam gördüğüm kadarıyla uyuz takimi saydığım branştaki hocalar uyuzluktan başka bir işe yaramıyorlar diyecek başkada bişey yok zaten

TOMBLACK tarafından 21/Ağu/15 00:35 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek

G.Doğuda bir komando birliğinde bölük komutanıyım. Haftada 16*7=112 saat çalışıyorum, sorumlusu olduğum da 140 adam var. Aldığım maaş 5750 tl. Sence çalıştığım işe ve yoğunluğa göre az mı çok mu?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

renegadealien kefili olacağı insanları daha dikkatli seçmeli.

Baban yaşındayım ve seni kendinle başbaşa bırakıyorum.

Kendi öğretmenine böyle saygısızlık yapan bir toplumun, bugün bulunduğu halde olmasını da anormal karşılamıyorum.

Toplam Hit: 5747 Toplam Mesaj: 45
memur zihniyeti