Devrimden Sonra Film [ İstek ]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HyKo
    HyKo's avatar
    Erkek

u235 bunu yazdı:
    -----------------------------

mantığa bak amk adamlar komunizm için film çekmişler onuda halka parayla satmaya calısıyorlar.

Hayatımda su yorum kadar öylesine boş beleş bir laf belki 1 belki 2 kez duymusumdur. Tahribatta demiyorum, hayatımda diyorum.

Bu nasıl bir mantık ya. Ben harbiden anlamadım muhtemelen kafan güzelken falan yazdın o yüzden uzatmaya gerek yok da.

Her çekilen filmin konusuna göre mi pazarlama taktikleri belirleniyor? Sen öyle sanıyorsun heralde?

Filmin işlediği konu bir fantezi. Yani gerçekleşen veya gerçekleşmesi beklenen bir olay değil. Tıpkı diğer bilim kurgu, fantastik vs. filmlerde oldugu gibi. Böyle olsa şöyle olurdu böyle olurdu diye. Her fantezi filmde pazarlama öyle belirlensin madem. Paranın olmadıgı çağları anlatan film de parayla falan satılmasın. Filmin içinde para yok nasıl olsa. 

Adam birşeyi anlatmak için hem profesyonel film çekip, hem de onu parasız izleyiciye veriyor olabilir mi ya.

Allah akıl fikir versin hocam ne diyim. 

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

bilsem bu kadar uzayacagını sinemada izlerdim :|

ne zamna cıkcak la :|

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

İnsan bilmediği/anlamadığı/anlayamadığı şeylerde ahkam kesmemeli

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

u235 bunu yazdı:

mantığa bak amk adamlar komunizm için film çekmişler onuda halka parayla satmaya calısıyorlar.

--------------------------

Lord Of The Rings'i çekenlerin kuyumcu olması gerektiğini söyleseydin daha akılcı olurdu

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

HyKo bunu yazdı:

u235 bunu yazdı:

Hayatımda su yorum kadar öylesine boş beleş bir laf belki 1 belki 2 kez duymusumdur. Tahribatta demiyorum, hayatımda diyorum.

Bu nasıl bir mantık ya. Ben harbiden anlamadım muhtemelen kafan güzelken falan yazdın o yüzden uzatmaya gerek yok da.

Her çekilen filmin konusuna göre mi pazarlama taktikleri belirleniyor? Sen öyle sanıyorsun heralde?

Filmin işlediği konu bir fantezi. Yani gerçekleşen veya gerçekleşmesi beklenen bir olay değil. Tıpkı diğer bilim kurgu, fantastik vs. filmlerde oldugu gibi. Böyle olsa şöyle olurdu böyle olurdu diye. Her fantezi filmde pazarlama öyle belirlensin madem. Paranın olmadıgı çağları anlatan film de parayla falan satılmasın. Filmin içinde para yok nasıl olsa. 

Adam birşeyi anlatmak için hem profesyonel film çekip, hem de onu parasız izleyiciye veriyor olabilir mi ya.

Sen kaç yasındasın hacı ? Gerçekden 25 yaşındaysan durumun içler acısı.Ne dediğimi idrak edemeyeceğiniz kadar düşünemiyor musunuz yoksa numara mı yapıyonuz ?

Ciddi soruyorum.

Adamlar bir siyasi fikrin propagandasını yapmak için film cekmisler.Burda amaç ne ? Gişe rekortmeni olmak mı ? Hayır.Amaç halkın kafasına bunu yerlestirmek.Zaten oyuncularda ücret almamış filmden.Adamlar komedi filmi cekmiyor ki amaç para kazanmak olsun.Bu  bir propaganda.En basit örnek ben komunizmi sevmiyorum ama belki bu filmi izleyebilseydim komunizme karsi bir sempati baslayabilirdi bende.Ve film sinemada ücretsiz sunulması değil internette dağıtılması daha mantıklı olurdu bu durumda.Filmin reklamıda büyük meblalara mal olmadan bir şekilde yapılırsa cok da güzel tutardı ve hepimiz adamların ne cektiğini ne anlatmak istediğini anlardık.

Ben çeksem sistemim bu olurdu.Televizyonda reklam izlediğiniz zaman siz para mı ödüyorsunuz reklamlara ? Aynısı bu da siyasi propaganda.Yani her boku bilir gibi muhalefet olmasanız birşeyleri anlıcanızda hepiniz daha ne dediğimi anlamadan zıplıyonuz.

Edit: Birisi şuan komunist sistemde değiliz o yüzden para olması normal demiş.O konuda haklısın.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HyKo
    HyKo's avatar
    Erkek

u235 bunu yazdı:

HyKo bunu yazdı:

u235 bunu yazdı:

Sen kaç yasındasın hacı ? Gerçekden 25 yaşındaysan durumun içler acısı.Ne dediğimi idrak edemeyeceğiniz kadar düşünemiyor musunuz yoksa numara mı yapıyonuz ?

Ciddi soruyorum.

Adamlar bir siyasi fikrin propagandasını yapmak için film cekmisler.Burda amaç ne ? Gişe rekortmeni olmak mı ? Hayır.Amaç halkın kafasına bunu yerlestirmek.Zaten oyuncularda ücret almamış filmden.Adamlar komedi filmi cekmiyor ki amaç para kazanmak olsun.Bu  bir propaganda.En basit örnek ben komunizmi sevmiyorum ama belki bu filmi izleyebilseydim komunizme karsi bir sempati baslayabilirdi bende.Ve film sinemada ücretsiz sunulması değil internette dağıtılması daha mantıklı olurdu bu durumda.Filmin reklamıda büyük meblalara mal olmadan bir şekilde yapılırsa cok da güzel tutardı ve hepimiz adamların ne cektiğini ne anlatmak istediğini anlardık.

Ben çeksem sistemim bu olurdu.Televizyonda reklam izlediğiniz zaman siz para mı ödüyorsunuz reklamlara ? Aynısı bu da siyasi propaganda.Yani her boku bilir gibi muhalefet olmasanız birşeyleri anlıcanızda hepiniz daha ne dediğimi anlamadan zıplıyonuz.

Edit: Birisi şuan komunist sistemde değiliz o yüzden para olması normal demiş.O konuda haklısın.

Dostum bak, 

1.si üslubun yanlış. ben dikkat ettiysen yazımda senın şahsınla ilgili hiçbir şey söylemedim. Ettiğin lafa binaen düşüncelerimi yazdım. Tahribatta benden yenisin forum üslubunu öğren. Sen bana  kim olduğunu ne işle meşgul olduğunu vs. söyle, o zaman söylerim ben sana kim acınası haldeymiş.

2.si benden sana nacizane bir tavsiye olsun ister iple, ister ipleme, sen kimsin de senin bileceğin iş. Bir laf vardır bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz diye. Bu lafa önem ver, sallama. Bir şeyin sadece başlığına, etiketine bakıp gözün kapalı savunma inandığın şeyleri. Oku önce, ne neymiş, nasıl olurmuş, nerden gelirmiş öğren. Bunu komunizmle vs. şeylerle ilgili söylemiyorum, komunizmi falan savunan biri değilim, ama birşey hakkında yorum yapacaksan bilgin olsun. Ben yeterince bilgiliyim diyorsan, bilgini dışa aktarmayı öğren, ''Mantığa bak amuğa goyim...'' diye bilgi paylaşımı olmaz.

Geleyim yazının içeriğine;

Komunüzmi sevmiyorum, belki izlesem severdim vs. gibi cümlelerin temel bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor zaten 2.maddede anlatmak istediğim oydu, 2.maddeyi tekrar oku.

Bahsettiğimiz şey bir aylık gazete, kitap, dergi değil. Bunları birbirine kıyasladığında hangisinin daha külfetli olduğunu anlarsın. Zira senin deyiminle ''siyasi propaganda''nın en çok kullanıldıgı iletişim aracı olan kitabın bile bedavaya satılmasının mümkün olmadığı bir sistemde, kimsenin bir sinema filmini bedavaya, ee siyasi fikir propagandası ben cebimden vereyim demesini bekleyemessin. Milyondolarlık servetleri olan adamlar oturup kitap yazıyorlar gidip 20 lira verip alıyorsun kitaplarını gıkın çıkmadan. O yüzden hem parasız verilsin reklamı ucuza getirilsin hem de herkes görsün, kaliteli bir iş olsun ve seven sevsin sevmeyen sıcak bakmaya başlasın falan filan, yok öyle bir dünya.

Şunu deseydin anlayışla karşılardım, helal olsun derdim.'' Böyle bir siyasi ideoloji barındıran bir filmin toplumsal dayanışma temelinde halka, izleyiciye(sinema izleyicisine demiyorum, izleyiciye) çok daha kolay, hatta ücretsiz ulaştırılması gerekirdi. Bu kadar bağırıp çağıran bu ideolojinin savunucusu olan insanlar 2'şer lira atsalardı da onlarla aynı görüşte olmayanlar da gidip izleyebilselerdi...'' vs. gibi bir cümle kursan tartışırdık. Zaten biraz araştırırsan filmin asıl amacının böyle bir toplumsal duyarlılık uyandırmak olduğunu, sette bedavaya dekor taşıyan öğrenciler olduğunu, yardımların geldiğini vs. görürdün. 

Televizyondaki reklamla sinema filmini aynı kefeye koymuşsun, hiçbirşey demiyorum, zira sinema okuyan arkadaşlar, iletişim sektöründeki arkadaşlar cevap verirler diye umuyorum.

Komunizm kelimesine takılanlar için, bu kelimeyi arkadaş kullandı diye kullanıyorum yoksa filmde komün yaşamıyla ilgili falan birşey anlatılmıyor, sadece bir devrimden sonra refaha kavuşan bir sosyal devlet fikri var. 

Umarım bir gün bir film çekicek kadar gücün veya imkanın olur da kendi düşüncelerini anlatan bir film çekersin, yöntemini de dediğin gibi yaparsın. Bizde ''her boku bildiğini'' anlarız.

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

film noldu yav :|

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

:D Komik ya la 

...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DePReS
    DePReS's avatar
    Erkek

Kenan Aybastı'nın açıklamasına göre DVD bu ay çıkacakmış.

https://twitter.com/erincsen
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oturuyorum
    oturuyorum's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

DePReS bunu yazdı:

Kenan Aybastı'nın açıklamasına göre DVD bu ay çıkacakmış.

hiç gereği yoktu valla bu saatten sonra 

Ellerinde Pankartlar / Gidiyor Bu Çocuklar / Kalkın Ayağa, Kalkın / Gidiyor Bu Çocuklar
Toplam Hit: 4684 Toplam Mesaj: 28