Dilencilere Ve Sokak Çocuklarına Ne Gibi Bir Çözüm Getirilebilir?
-
Derdim yalnızca tartışma yaratmak değil o yüzden bir şey tartışılacaksa da verimli olması açısından konuya böyle bir giriş yaptım.
Merak ettiğim şu, sokaklarda dilenen gerek çocuklar gerek yaşlılar gerekse de aileler gözüme nedense arttı gibi geliyor. Ben elimden değil içimden geldiğince bir şeyler veriyorum ancak bazıları bariz rol yapıyor, cuma çıkışları benden daha sağlıklı insanların açız abey diyenlerle dolu, neredeyse yakında dilenenler cumaya gelenleri geçicek.Avrupa yakasındaysa durum daha vahim, o çocuklar turistleri öyle bir rahatsız ediyor ki taciz niteliğinde yakalarına yapışıyolar ellerini yüzünü hiç çekinmeden kadınların yakalarına paçalarına dilenicez diye sürtüyorlar.
Konumuz ise bunlara birşey yapılamıyor mu? yani bu taciz eder gibi dilenenleri, turistleri çekiştirenleri,cuma çıkışında elinde baygın baygın çocuklarla yalvaranları belediyenin ya da polisin toplamaya hakkı yok mu? kanunen mi yasak?
Bu durumun azaltılması veya ortadan kaldırılmassı adına ne gibi çözüm yolları olabilir?
Ya da ne bileyim bu avrupa yakası turistik mekanları öylebir kötüki yani ben turist olsam birdaha türkiye ye gelmeyi düşünürmüyüm bilmiyorum. Yerleri temizlemek bu kadar mı zor hertaraf pislik yuvası gibi. ama Allahtan köprünün altını yenilemişler. Filmlerdeki uyuşturucu satılan çin mahalleleri gibi avrupa yakası
-
Nasıl çözüm getirilir bilmiyorum ama eminönü sultanahmet taraflarında kırmızı ışığa denk gelirsen çocuklar arabanın camlarına vuruyorlar artık para için. Ellerini cama sürtüyorlar yüzlerini cama yapıştırıyorlar. İyicene yoldan çıktılar. Eskiden en azından ellerinde mendil su filan olurdu para karşılığı satarlardı ya da en kötü camları silmeye çalışırlardı artık direk yapışıyorlar camlara. Camı silenlerde sabunluyor camı para vermezsen temizlemiyor. Laf söylesen hemen 10kişi toplanıyorlar başına. Valla durum biraz kötü istanbulda.
-
Meydanlarda araba içinde 3-5'erli gruplar halinde muhabbet etmek yerine işini yapmaya elverişli zabıta ekipleri olursa bırak dilenciyi it uğursuz bile kalmaz.
Her gün aynı yerde dilenen, orayı mesken edinen dilenciler var. Biliyoruz ki bunlar örgütlü oluyorlar. Bölge bölge parselleyip çocuk, kadın, yaşlı vs. ayarlayıp oraları idare ediyorlar. Zabıta bunları görse bile çoğu zaman bir şey demiyor. Benim bildiğimi onlar bilmiyor mu? Alayını biliyorlar. Alayını görüyorlar, önünden geçiyorlar. Yaptırım? Sıfır.
Mahallemden örnek vereyim. Dilenci vs. değil ama alakalı. Pazarcılar sokağa yayılmasınlar diye özel pazar yeri yapıldı. Dışında satış yapan herkese cezai işlem var denildi. Her pazar günü orada zabıta hazır nazır bekliyor. Ama zabıtanın 100 metre ilerisinde arabanın içinden, yere serip falan çokta güzel satış yapılabiliyor. Gördüğüm en gereksiz ve disiplinsiz memuriyet zabıtalarda.
Austen tarafından 04/Mar/16 21:14 tarihinde düzenlenmiştir -
Devlet çıksın desin ki hepsine işsizlik maaşı bağladık.
Gördüçe işsizlik maaşı alıyon hadi yallah diyebilelim.
Sanıyorum çok para tatlı geliyor ondan vazgeçemiyorlar.
Bir de engeli olan adama ve refakatçisine devlet maaş da vermiyor muydu ?
Biri resmi olarak aydınlatırsa sevinirim.
-
Dilencilik Alışkanlıktan başka bir şey değil. Bazıları oğlum asker felan diyor. Ben de kaymakama git asker olduğunu belgele sana para verecekler diyorum. Gerçekten ihtiyacı olduğunu nasıl bileceksin. Lösev var tema var. Yardım dilekçeleri geliyor katkı yapıyoruz. Geçen gün bir dilekçe geldi ki adamın hali içler acısı aile perişan. Çocukları öğrenci. Aklıma geldikçe üzülüyorum. Buralara yardım ediyorum daha iyi.
Bir de bebeler var ki deme gitsin. Ufak çocuğu bedavaya alıştırıyorlar. Yardım yaparak kötülük etmeyin.
Belediyeler faso fiso. Onlar üstten sopa yemedikçe iş yapmazlar. İçlerinden en seçilmişi xxxx Belediye Başkanı. Passat beğenmeyip audi alan Mercedes hayali kuran bir zihniyete bağlı zabıta Ekibini az çok tahmin edin işte.
-
Kimse para vermezse ortalıkta dilenci kalmaz arz talep ilişkisi, artık metrobüse bile girip dilencilik yapıyorlar biz ayakta duracak yer bulamıyoruz cocuk sondan girip baştan çıkıyor.
-
Çok basit para falan vermeyeceksin. Durumu kötü olanlar zaten muhtarlığa başvurup kaymakamlıktan yardım alıyor.
-
Getirilemez, çünkü bu insanların utanma duyguları ve acıma duyguları ölmüş denecek kadar az. Zabıta hangi ışıkta bekleyecek.
Bi ara ışıkta durdum baktım yanımda polis takılıyorum memura dedim ki abi bunlara da bi el atsanız diye herşeyi devletten beklemeyin birazda siz birşeyler yapın dedi dön arkanı ben dövüyüm o zaman dedim tamam döndüm görmüyorum bile aha şurdan da dönüp gidiyorum dedi şaşırdım :D
-
Valla hocam geçen sene kurban bayramında gördüğüm olay şu, babamın bir arkadaşı kendisinden rica etmiş memleketine gitmek için. Kendisinin yerine bakmasını istemişti bi hafta. Babamın yerine ben kalmıştım. Kurban bayramının ilk günü daha, beklenilecek yer kültür merkezi. Dilenciler o meşhur arabalarını binanın önüne çektiler, sekiz-on kişi varlar rahat. Baktım zaman geçtikçe bunlar et poşetlerini arabaya bırakıp gidiyorlar tekrar dilenmeye. O sinir ile aradım zabıtayı neyse şikayetimi aldı filan, aradan zaman geçti ses seda yok. Tekrar aradım azarladım, verdikleri cevap aynen şu "Beyfendi, yazıktır dilensinler ne olucak." gibisinden. Adamlar Et ve Süt Kurumu gibi etleri toplayıp yollandılar poşetler ile. Meslek edinmişler artık bunlar, ihtiyacın kadar istersinde arabaya üç-dört sefer et seferi yapmak nedir yani?
-
Milyonlarca ne olduğu belirsiz mülteci ülkeye doldurulursa ne dilenciye ne sokak çocuğuna ne hırsızlığa ne tecavüze çare bulunabilir. Böyle bir çare yok. Uzun vadede daha da kötü şeyler yaşamaya hazırlıklı olun.
-
FireX bunu yazdı
Milyonlarca ne olduğu belirsiz mülteci ülkeye doldurulursa ne dilenciye ne sokak çocuğuna ne hırsızlığa ne tecavüze çare bulunabilir. Böyle bir çare yok. Uzun vadede daha da kötü şeyler yaşamaya hazırlıklı olun.
Mülteci ne kadar kırıcı bi kelime artik onlarda bizim ülkemizin vatandaşları