folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dilencilere Ve Sokak Çocuklarına Ne Gibi Bir Çözüm Getirilebilir?

Dilencilere Ve Sokak Çocuklarına Ne Gibi Bir Çözüm Getirilebilir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

http://www.akshayatrust.org/

bu adamın vakfından kurmamız lazım. zamanla sokak adamı kalmaz. en azından çaba göstermiş oluruz.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

kesinlikle bu insanlara hiçbirşey vermeyerek bunları ortadan kaldırabilirsiniz. O küçücük çocuklara 1-2 tl niz ile yardım ettiğinizi düşünürken aslında hayatlarını skip atıyorsunuz. Sizin gibi düşüncesiz kekolar yüzünden aileleri bu çocukları karda kıyamette para toplamaya gönderiyor. Kesinlikle hiçbirisine 1 Tl vermedimde vermemde o çocukların o hayatları yaşamasında yardım ettiğini sanan insanların rolü çok büyük.

Bu insanlar sırf kendi vicdanlarını rahatlatmak için 3-5 lira yardım ediyorlar. Eğer yardım edecek şekliniz varsa o çocuğun hayatını komple değiştirin yok 3-5 lira verip kendi vicdanınızı rahatlatacaksanız hiç bulaşmayın daha iyi. Zira siz bu değirmene su oldukça aileleri o çocukları sizin gibi kekoların sayesinde sömürmeye devam edecek.

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

vermiceksiniz abi hiçbir şekilde hiçbir dilenciye para vermiceksiniz. bütün dilencilerin bir çete bir sektör oldugunu yakınlarınıza durmadan anlatıp, bunun hakkında çalışmalar yapıcaksınız.

bunu duyguları suistimal edilen halka anlatıcaksınız. hiçkimse dilenciye para vermezse sektör çöker.

bebegi kucagında dilenen kadının aslında o cocugun anası olmadıgını. o devamlı uyuyan cocugun alkolle vb maddelerle uyutuldugunubu yuzden hiç uyanık olmadıgını anlatıcaksınız. çok büyük şebeke

olduklarından bahsediceksiniz.

yardım mı yapmak istiyor halk. işte aydınlanmanın kilit noktası. herkes mahallesinden birine yardım edicek. tanıdıgı bildiği emin oldugu bir muhtaç aileye. 

bu şekilde yapılan yardımlar bir çeteye hizmet etmez.  gitmesi gerektiği yere gider.

haa bu aydınlanma basarılı olurda dilencilik sektörü komple çökerse nereye gider o kadar kalabalık kadrolar ne yapar onu da boş işler müdürlüğü(devlet) düşünsün bi zahmet.

tabi lan
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    xxjokerxx bunu yazdı
    FireX bunu yazdı

Milyonlarca ne olduğu belirsiz mülteci ülkeye doldurulursa ne dilenciye ne sokak çocuğuna ne hırsızlığa ne tecavüze çare bulunabilir. Böyle bir çare yok. Uzun vadede daha da kötü şeyler yaşamaya hazırlıklı olun.

Mülteci ne kadar kırıcı bi kelime artik onlarda bizim ülkemizin vatandaşları 

14 yıldır neden kemer sıkıldı neden bu kadar özelleştirme yapıldı? vatandaşımız oldu dediğin kişiler altyapımızı, sağlık, eğitim ve sigorta sistmemimizi kullanmak için ne bedel ödedi?

Madem öyle açalım sınırları afrikada yüzbinlerce aç var hepsini alalım!

Kendi hakkını yedireceksen yedir, benim emeğimin benim hakkımın üzerine yatamazsın. Bu ne cürret böyle! Senin kafandaki insanlardan işte en çok da bu yüzden tiksiniyoruz.

Mültecilerin vatandaş yapılması için uzun bir prosedür vardır:

1. dil birliği, 2. kültürel entegrasyon, 3. ekonomik entegrasyon.

Mülteciyi almadan önce kanunu koyarsın, 10 sene çalışır vatandaş olmak için gerekli bedeli daha ağır işte daha ucuza çalışarak öder Almanyaya giden Türkleri anımsatırım. İkinci husus bunların kesinlikle suça bulaşmaması gerekir suça bulaşanı sınır dışı etmekle yükümlüsün kendi vatandaşını korumak için. Üçüncü husus; ilk neslin eğitim ve sağlık giderlerini devlet kasasından karşılayamazsın, bu senin eğitim ve sağlık sistemini çökertir 3 milyon kişi diyoruz dikkat et!

Hakikaten hiç bir sik olmaz bu ülkeden.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    xxjokerxx bunu yazdı
    FireX bunu yazdı

Milyonlarca ne olduğu belirsiz mülteci ülkeye doldurulursa ne dilenciye ne sokak çocuğuna ne hırsızlığa ne tecavüze çare bulunabilir. Böyle bir çare yok. Uzun vadede daha da kötü şeyler yaşamaya hazırlıklı olun.

Mülteci ne kadar kırıcı bi kelime artik onlarda bizim ülkemizin vatandaşları 

14 yıldır neden kemer sıkıldı neden bu kadar özelleştirme yapıldı? vatandaşımız oldu dediğin kişiler altyapımızı, sağlık, eğitim ve sigorta sistmemimizi kullanmak için ne bedel ödedi?

Madem öyle açalım sınırları afrikada yüzbinlerce aç var hepsini alalım!

Kendi hakkını yedireceksen yedir, benim emeğimin benim hakkımın üzerine yatamazsın. Bu ne cürret böyle! Senin kafandaki insanlardan işte en çok da bu yüzden tiksiniyoruz.

Mültecilerin vatandaş yapılması için uzun bir prosedür vardır:

1. dil birliği, 2. kültürel entegrasyon, 3. ekonomik entegrasyon.

Mülteciyi almadan önce kanunu koyarsın, 10 sene çalışır vatandaş olmak için gerekli bedeli daha ağır işte daha ucuza çalışarak öder Almanyaya giden Türkleri anımsatırım. İkinci husus bunların kesinlikle suça bulaşmaması gerekir suça bulaşanı sınır dışı etmekle yükümlüsün kendi vatandaşını korumak için. Üçüncü husus; ilk neslin eğitim ve sağlık giderlerini devlet kasasından karşılayamazsın, bu senin eğitim ve sağlık sistemini çökertir 3 milyon kişi diyoruz dikkat et!

Hakikaten hiç bir sik olmaz bu ülkeden.

Sakin adam ironi yapmış

iyibu! yeniden..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Eğitim, ülkenin refah düzeyi falan fıstık hacı.

Türkiye' de olmayacak şeyler yani :)

Ama mesela başlangıç olarak diyanete ayrılan ücreti bilime eğitime vererek başlanabilir.

Önemli olan gelecek nesli kurtarmak

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoldenWorld
    GoldenWorld's avatar
    Erkek
    ozgunlu bunu yazdı

Ama mesela başlangıç olarak diyanete ayrılan ücreti bilime eğitime vererek başlanabilir.

Herkes ülkeden umudunu kesmiş arkadaş :/

Aklıma şu geldi 

https://www.youtube.com/watch?v=SPRT9hUKL2Y

İnsan ne kadar az düşünürse, o kadar çok konuşur.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

çoğumuzun tuzu kuru.   ya cebinde 5 tl bile olmayan kişi  yarında gelme ihtimali olmayan kişi ne yapsın ?  bahçemde çalışacak adam bulamıyorum mesela o da ayrı mesele .. 

Temel adalettir .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    GoldenWorld bunu yazdı
    ozgunlu bunu yazdı

Herkes ülkeden umudunu kesmiş arkadaş :/

Aklıma şu geldi 

https://www.youtube.com/watch?v=SPRT9hUKL2Y

ar-ge projeleri için tübitak başvurularında bile önce parelel yapıda eğitim görmüş müsün diye bakan bir devletimiz var.

ne umudu la :D

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

peki mesela zabıtanın ya da polisin bunları alıp götürme hakkı yok mu? yada bu hakka sahip olmaları için ne yapmaları gerek, illa suç üstü felanmı olması gerek yani kanıtlanabilir bir şekildemi yapmaları gerek bunu?

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
Toplam Hit: 3004 Toplam Mesaj: 24
dilenci sokak çocukları