Dilencilere Ve Sokak Çocuklarına Ne Gibi Bir Çözüm Getirilebilir?
-
Anadolu'da gerçekten ihtiyacı olduğu için dilenen kaldımı bilmiyorum ama İstanbul'da gördüklerimin tamamı iş olarak yapıyor.
Mevcut hükümet ve yönetimdeki insanlarla olmaz ama
1-Devlet çocukları toplayıp koruma altına almalı.
2-Topluma hiçbir faydası olmadığı gibi çocukları dilendiren, hırsızlığa zorlayan kişiler çalışma kampına yollanmalı.
Balyoz99 tarafından 06/Mar/16 20:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Balyoz99 bunu yazdı
Anadolu'da gerçekten ihtiyacı olduğu için dilenen kaldımı bilmiyorum ama İstanbul'da gördüklerimin tamamı iş olarak yapıyor.
Mevcut hükümet ve yönetimdeki insanlarla olmaz ama
1-Devlet çocukları toplayıp koruma altına almalı.
2-Topluma hiçbir faydası olmadığı gibi çocukları dilendiren, hırsızlığa zorlayan kişiler çalışma kampına yollanmalı.
Aaa hocam devletin çocuklarla ne işi var, suriyeli mültecilere 2-3 milyar dolar para harcamak varken <3
Ayrıca sen biliyor musun ki bir bardak ne kadar ? 1000 lira veriyor devletimiz bardağa <3
ozgunlu tarafından 06/Mar/16 20:59 tarihinde düzenlenmiştir -
erebos bunu yazdı
Derdim yalnızca tartışma yaratmak değil o yüzden bir şey tartışılacaksa da verimli olması açısından konuya böyle bir giriş yaptım.
Merak ettiğim şu, sokaklarda dilenen gerek çocuklar gerek yaşlılar gerekse de aileler gözüme nedense arttı gibi geliyor. Ben elimden değil içimden geldiğince bir şeyler veriyorum ancak bazıları bariz rol yapıyor, cuma çıkışları benden daha sağlıklı insanların açız abey diyenlerle dolu, neredeyse yakında dilenenler cumaya gelenleri geçicek.Avrupa yakasındaysa durum daha vahim, o çocuklar turistleri öyle bir rahatsız ediyor ki taciz niteliğinde yakalarına yapışıyolar ellerini yüzünü hiç çekinmeden kadınların yakalarına paçalarına dilenicez diye sürtüyorlar.
Konumuz ise bunlara birşey yapılamıyor mu? yani bu taciz eder gibi dilenenleri, turistleri çekiştirenleri,cuma çıkışında elinde baygın baygın çocuklarla yalvaranları belediyenin ya da polisin toplamaya hakkı yok mu? kanunen mi yasak?
Bu durumun azaltılması veya ortadan kaldırılmassı adına ne gibi çözüm yolları olabilir?
Ya da ne bileyim bu avrupa yakası turistik mekanları öylebir kötüki yani ben turist olsam birdaha türkiye ye gelmeyi düşünürmüyüm bilmiyorum. Yerleri temizlemek bu kadar mı zor hertaraf pislik yuvası gibi. ama Allahtan köprünün altını yenilemişler. Filmlerdeki uyuşturucu satılan çin mahalleleri gibi avrupa yakası
Çok basit bir çözümü var, ekonomideki arz talep gibi düşün; kimse para vermesin ama hiç kimse 1 yıla kalmaz dilenen kalmaz. Ama bizim saf, iyi niyetli insalarımız veriyor malesef. Eskiden ben de arada verirdim sonra para verdiğim dilencinin bir apartman sahibi olduğunu gördükten sonra vermeyi bıraktım. 1 daire felan değil ha bildiğin apartman. Bu bilgiyi veren de bizzat polis. İşin komik yanı hala da dilenmeye devam ediyor...