folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder DİNİ BİLGİSİNE GÜVENEN CEVAPLASIN BU SORUYU !!!!

DİNİ BİLGİSİNE GÜVENEN CEVAPLASIN BU SORUYU !!!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    intikamsubayi
    intikamsubayi's avatar
    Erkek
    Kardeş yanlış bilmiyosam o adamın Allahın varlığına inanması yetiyor.Allahın varlığını bulabilmek için ise Allah herkese akıl vermiş ve bu akıl sürekli bişeylere inanmaya meyilli.Farklı dinlerdekiler için ise onların zaten İslamiyetten haberleri var.Tabi din değiştirmek kolay bişey değil fakat ın agöre de mükafatı var.Yani mesela senin tüm ibadetlerini yerine getirdiğinde kazanacağın sevap ile onun din değiştirdiğinde kazanacağı sevap aynı olabilir...Tam olarak durumu açıklayamadığıma eminim fakat biraz aydınlatabilmişimdir inşallah...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    espir
    espir's avatar
    Erkek
    C E H E N N E M

BİZ DOĞARKEN YETİM DOĞMUŞUZ,, BABAMIZ OLSA NE YAZAR..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gEL_pC_pC
    gEL_pC_pC's avatar
    Erkek
    adam adada tek başına yaşamak zorunda kalıyor orada doğuyor ( gerçek ) adam düşünmeyebaşlıyor ya bu nasıl olur diye beni yaratan biris olmalı diye adam ormandan bir ağaçkesip önünde eğilip kalkıyor ( ağaca değil onu yaratana secde ediyor ) işte din budur !

BaBaMa değerimi sordum : "dünyalar kadar oğlum" dedi ,dünyanın değerini sordum :" 5 para etmez Dedi" çelişKi !!!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alacakaranlik
    alacakaranlik's avatar
    Erkek
    eğer ondan başka bir yaratıcı olsaydı ALLAH bu yazı böyle iştihamıyla burda durmazdı

eskilerden kim kaldı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnTiSoZeL
    AnTiSoZeL's avatar
    Erkek

alaca

kadir_barlak@hotmail.com

ehliyle görüşme yaptıracağım sana bekliyorum

aydınlatacağına eminim

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Erkek

1. eğer onlar müslüman olurlar ise senin seviyenle onların cennetteki seviyesi bir olmaz,

2. onları islam ile tanıştırmak müslümanların görevi

3. direk müslüman ol desen zaten olmaz, ilk önce islamı kendin yaşıcan opnlara örnek olicen ondan sonra anlaticen

4.sonuçta kabilesine peygamber gönderilmeyen bir nesil yok

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnTiSoZeL
    AnTiSoZeL's avatar
    Erkek

!!!İlahiyat öğretim üyesine sordum!!!

™AnTiSoZeL™:

efenim iyi günler bi

™AnTiSoZeL™:

maruzatım vardı

Dr.Hüseyin Emin:

buyurunuz kadir bey

™AnTiSoZeL™:

bi paylaşım platformundaki soruyu aktaracağım izniniz olursa

Dr.Hüseyin Emin:

rica ederim buyurunuz

™AnTiSoZeL™:

konunun başlığı şu:

™AnTiSoZeL™:

DİNİ BİLGİSİNE GÜVENEN CEVAPLASIN BU SORUYU !!!!

Dr.Hüseyin Emin:

mikrofon var mı kadir bey

Dr.Hüseyin Emin:

iddialı bir yaklaşımmış

™AnTiSoZeL™:

kulaklık var ama

™AnTiSoZeL™:

mıkrofonu kopmus

Dr.Hüseyin Emin:

bu arada, ben Elazığdfan

™AnTiSoZeL™:

bu yazı halındekı metnı sıze ıletıyorum ıznınızle

Dr.Hüseyin Emin:

siz de emniyettesiniz anladığım kadarıyla, resimden

™AnTiSoZeL™:

evet

™AnTiSoZeL™:

hayır b ben değilim

™AnTiSoZeL™:

o bir subay

Dr.Hüseyin Emin:

okuyacağım, bekliyorum

Dr.Hüseyin Emin:

siz benim resmimi görüyorsunuz herhalde,

™AnTiSoZeL™:

dün tv ye cıkmıslar turk askerler az once konustum kendısıyle

™AnTiSoZeL™:

evet hocam

™AnTiSoZeL™:

çok şey borçluyuz onlara

Dr.Hüseyin Emin:

yani arkadaşınızın resmini mi görüyorum,

™AnTiSoZeL™:

benı bazı konularda aydınlattı

™AnTiSoZeL™:

18 yasındayım o 34 ne kadar arkadaş bilemem

Dr.Hüseyin Emin:

kesinlikle,

Dr.Hüseyin Emin:

olsun, arkadaşlık için yaş önemli değil, kadir bey

™AnTiSoZeL™:

hocam soruyu kopyaladım aynen iletiyorum cevabınızıda ekleyerek cevab olarak arkadasa ıletmeyı dusunuyorum

™AnTiSoZeL™:

evet

™AnTiSoZeL™:

sizi kendısıyle gorusmeyı dusunuyordum fakat orada bir çok kişinin bu knudan benım yoksun oldugunu gordum

Dr.Hüseyin Emin:

inşallah, bilirsem cevaplarım

™AnTiSoZeL™:

peki buyrun hocam

™AnTiSoZeL™:

Öncelikle selamlar soru bu :... Biz çok şanslıyız ve İslam ülkesinde dünyaya geldik annemız babamız ve çevremiz müslüman anadan babadan başlayarak ıslama yöneldik oruç tuutlar tuutuk namaz kıldılar kıldık yani müslüman ülkesinde dunyaya gelmek İSLAMA % 95 daha yakın olmak demek yanı bi bakıma Çok şanslıyız peki !!! ingilterede americada YAda Yamyamların içinde kabilelerde doğan zenci veya beyaz ço

™AnTiSoZeL™:

çokcuklar da annelerinden bablarından AİN yapmayı değişik inançları görünce o çocuklarda kendılerıne daha yakın olan dınleri seçiyolar çnki çevresi ve ailesi bunu uyguluyor şimdi adamın bırı gelse Bana gel putperest ol yada ateist ol dese kabul etmem bizde onlara söylesek onlarda kabul etmeyecek peki CENNET VE CEHENNEM de nasıl bir yargılanma sistemı olur sizce müslümanlığı duymamış kabileler var

™AnTiSoZeL™:

ortada yani o insanlardan daha şanslıyız bir bakıma musluman bır ülkede doğmuş olmamızla ... size göre diğer yabancı kabıleler ve insanların sonu ne olacak .......

™AnTiSoZeL™:

bu kadar...

Dr.Hüseyin Emin:

o kabileler, eğer islamdan haberdar değilse bir tek Allah'a ismi önemli değil inanmak ile sorumludurlar.

Dr.Hüseyin Emin kişisini web kamerası görüntüleniyor uygulamasını başlatmaya davet ettiniz. Lütfen bir yanıt bekleyin veya beklemedeki davete iptal (Alt+Q) uygulayın.

Dr.Hüseyin Emin, web kamerası görüntüleniyor uygulamasını başlatma davetinizi kabul etti.

™AnTiSoZeL™:

peki hocam aynen iletiyorum bu başlığı görünce bende çok şaşırmıştım tabı aydınlatıgınız için teşekkür ederim

Dr.Hüseyin Emin:

tabii biz şanslıyız, ama fıtrat ilahi imza olarak, bir tek ilah anlayışını insanlara emreder

Dr.Hüseyin Emin ile web kamerası görüntülemeyi durdurdunuz.

™AnTiSoZeL™:

peki hocam saolun.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkan_atalay
    furkan_atalay's avatar
    Erkek

babam ateist. babamın yaşantısıyla yada bir başkasının anlattıklarıyla ben islamı seçmedim. okudum araştırdım. önce bu kainatın muazzam oldugunun farkına vardım sonra ALLAH a iman ettim. sonra hangi dinle ALLAH ı daha cok tefekkür edeceğime karar vermek için araştırdım.bazı dinlerin başka ilahlar tarafından bir kanun maddesi halinde ortaya atıldıgını gördüm.sonra gercekten semavi dinler yani ilahı ALLAH olan dinlerle de tanıştım. siz yeterki Ona yönelin. O isteyeni sıratıl müstakime yerleştirir. islamın öncesindeki semavi dinler kötü niyetli insanlar tarafından değiştirilmiş. mesela incili okursanız kuranla arasındaki bağı farkedersiniz yada tevratı. mesela her üçünde de faizden bahseder. bu tevratta biraz daha değiştirilmiş ama konuya değinilmiş yinede. ama kurandaki ayetler arasında bir kenetlenme var. bunu edebiyatı ve arapçası iyi olanlar farkederler. bide arkadaşım ALLAH ayetinde biz kimseye uyarıcı göndermeden azap etmeyiz. netice itibariyle her insana uyarıcı gider. uyarısını alır. bide biz müslümanız demişsin bunuda iyi düşünmek gerekiyor . bu ne kadar doğru. çünkü din kelimesinin anlamı şudur : yaşantı.

bir insanın yaşantısı neyse dinide odur. bizim yaşantımız islam sa dinimiz de islamdır. dille soylemek olmuyor. bir hiristiyan arkadaş bir zamanlar kelime i sehadet getirmişti yanımda. onunda yaşantısı bizim insanımızdan farklı değil. oda aynısını yapıyor buda. :)) örnek vereyim.

iki adam var. çok açlar yemek yemezlerse ölecekler. esrarengiz adamın biri onlara şu ilerde sofra var gidin yiyin doyarsınız diyor. biri inanıyor diğeri inanmıyor. ama ikiside o tarafa gitmiyorlar. sence ikisininde sonu aynı olmaz mı :)) ne yazık ki ikiside açlıktan ölecektir. durum bu fakat ALLAH teala kalbinde zerre kadar imanı olanda cennete gider diyor ama cezasını cektikten sonra. yani cehennem bir nevi günah temizleme yeridir. bu cok uzun yıllar sürecek...

ALLAH a emenet olun

HER NEFİS ÖLÜMÜ TADACAKTIR
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blu3
    blu3's avatar
    Erkek
    ya arkadaşlar bide ben bu zencileri merak ediyoum ilk nasıl ortaya çıkmışlar hepimiz Adem ile Havva 'dan geldik şüphesiz peki bu zenciler nerden geldi yanlış anlamayın pls sadece merak din dil ırk ayrımı yapmıyorum,yapmamda.

blu3
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alacakaranlik
    alacakaranlik's avatar
    Erkek

ya arkadaşlar bide ben bu zencileri merak ediyoum ilk nasıl ortaya çıkmışlar hepimiz Adem ile Havva 'dan geldik şüphesiz peki bu zenciler nerden geldi yanlış anlamayın pls sadece merak din dil ırk ayrımı yapmıyorum,yapmamda. .. DEmiş!!

ARkadşaım bildiğim kadarıyla Zenciler Çok güneş altında yaşadıkları için çölde Onların Genlerinde değişiklik oluyor ve çocuklara yansıyor derken bu renk değişimi yıllarca sürüp gidiyor olsa gerek ..!!! ve konu başlıdığı açalı baya oldu cevapları okuyunca hem araştırmalarınız için teşekür ediyorum Hemde sorunun cevabını hala bulamadığım iiçin önüme gelene soruyorunm  kaln sağlıcakla...

eskilerden kim kaldı..
Toplam Hit: 22254 Toplam Mesaj: 85